cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Kašica in materino mleko

clock-img

13.12.2010, 21:49

clock-img

Lantea

pencil-img

362

Imam "težavo", če se lahko temu tako reče. Bolj je vprašanje.. Riževo kašico ali pa rižolino te dni mešam s svojim mlekom. In ko zmešam je še primerno gosto, minutko po tem pa postane vse skupaj tekočeuser posted image . Danes sem celo zmešala še bolj gosto, kot sem ji drugače imela namen dati, ampak do takrat, da sem prišla do nje in ji začela dajat, je bilo že vse skupaj utekočinjenouser posted image . Zakaj?

clock-img

14.12.2010, 10:05

clock-img

smokyhawk

pencil-img

228

hehe...to se je meni tudi delalo,ko sn z mlekom delala adaptiranim.....ko sem pričela z alpskim je blo boljšuser posted image user posted image nevem v čem je skrivnost,mogoče v sestavi mleka da majo kakšne encime al kaj da hitreje zredčijo, nimam pojma....user posted image

clock-img

14.12.2010, 10:36

clock-img

tix

pencil-img

908

jaz delam mlečni riž od milupa, že ima dodan AM in tudi po nekaj minutah postane voden itak do takrat že poje kaj je imel namen in se s tem ne obremenjujem :) 

clock-img

14.12.2010, 10:59

clock-img

Lantea

pencil-img

362

user posted image  Hvala. Saj drugač mi je vseen, sam naša je tak živček, niti sekunde pri miru, sploh pa medtem ko jo hranim po žlički. To mora brcat, pa zraven mojo roko držat, k mamica pač čist prepočasi v usta nosiuser posted image . In ker je na žlički tako tekoče, to leti vsepovprek. Če je pa gosteje, pa vsaj na žlički ostane, da prinesem do ust.

clock-img

14.12.2010, 22:50

clock-img

deveta

pencil-img

669

Mislim da gre za povsem kemijsko zadevo in ni gostota odvisna od mleka ampak temperature. Če tekočina ni dovolj topla ne pride do retrogradacije škroba, ki je prisoten v kašici in se ne zgosti prav. če daš not skoraj vročo tekočino, se bo bolje zgostilo in ostalo dlje gosto. To sem ugotovila z eksperimentiranjem, ker naša tekoče sploh ni marala jestuser posted image . tako, da sem pol ukinla delanje kašic s svojim mlekom, saj ni bilo dovolj toplo, segrevala pa ga nisem.

clock-img

15.12.2010, 11:00

clock-img

Hope2

pencil-img

7572


IZVIRNO SPOROČILO: deveta

Mislim da gre za povsem kemijsko zadevo in ni gostota odvisna od mleka ampak temperature. Če tekočina ni dovolj topla ne pride do retrogradacije škroba, ki je prisoten v kašici in se ne zgosti prav. če daš not skoraj vročo tekočino, se bo bolje zgostilo in ostalo dlje gosto. To sem ugotovila z eksperimentiranjem, ker naša tekoče sploh ni marala jestuser posted image . tako, da sem pol ukinla delanje kašic s svojim mlekom, saj ni bilo dovolj toplo, segrevala pa ga nisem.



Samo čokolino lahk komot narediš s hladnim mlekom in je trd kar nekaj časauser posted image . Eksperimentiranje v študenstkih časihuser posted image user posted image

clock-img

15.12.2010, 12:43

clock-img

deveta

pencil-img

669

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2


IZVIRNO SPOROČILO: deveta

Mislim da gre za povsem kemijsko zadevo in ni gostota odvisna od mleka ampak temperature. Če tekočina ni dovolj topla ne pride do retrogradacije škroba, ki je prisoten v kašici in se ne zgosti prav. če daš not skoraj vročo tekočino, se bo bolje zgostilo in ostalo dlje gosto. To sem ugotovila z eksperimentiranjem, ker naša tekoče sploh ni marala jestuser posted image . tako, da sem pol ukinla delanje kašic s svojim mlekom, saj ni bilo dovolj toplo, segrevala pa ga nisem.



Samo čokolino lahk komot narediš s hladnim mlekom in je trd kar nekaj časauser posted image . Eksperimentiranje v študenstkih časihuser posted image user posted image



Ja linoti so drugače narejeni (tehnološki postopek priprave je drugačen), to velja predvsem bolj za tiste "manj obdelane" kašice tipa Riževi kosmiči Hipp in podobno. Za čokolino vem, da je dlje kompaktni ker ga sestra od moža ponavadi zmeraj je s hladnim mlekomuser posted image . Tako, da eksperimentiranje v študentskih letih držiuser posted image user posted image user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem