Teja!
Strah te je neznanega občutka, ki te navdaja in tega, da ne veš kaj te čaka...tudi mene je bilo! :zmeden:9nebesa:zmeden:
Mislim, da je to čisto naraven strah, saj ne veš kaj te čaka...in čaka te najpomembnejši dogodek v življenju, ki ti bo radikalno spremenil pogled na svet. :angel:
Mene je bilo strah poroda ko hudiča:hudicek: križ, pa sem se tistega dne, ko so me sprejeli v porodnišnico kar jokala od veselja. V porodni sobi sem rekla babici"kaj danes bom res mamica postala?". Tako hecno, ko končno prideš do konca, pa se ti vse skupaj naenkrat zdi kot sanje in porod mine hitro kot trenutek, ostane pa ti mala bebica, ki ti bo razvedrila dni in noči in spremenila življenje!
Glede klistiranja je moja izkušnja taka. Meni so namesto klistiranja dali odvajalno svečko...hm? Pa sem bila kar vesela, ampak sploh nisem kaj "pridelala" na wc-ju, ker sem pred porodm imela čisto naravno odvajanje, ker se telo običajno že prej pripravlja na porod. Morda jo bodo dali tudi tebi, vprašaj kako je s tem, v vaši porodnišnici. Meni je gin. rekla, da če ne želiš lahko odkloniš.8):)-8)
S presredkom pa je tako, da se lahko utrga, če je detece veliko in v takem primeru je bolje, da ga vrežejo. Ne vem, zakaj je to tako slabo da ge režejo, meni se ne pozna niti pikica od rezanja, pa sem rodila pred dvemea mesecema, tudi čuti se nič in otipa nič.Odnosi so čisto normalni kot prej...:sloncek::metulj::sloncek:
Misli pozitvno ker je porod lahko tudi lepa izkušnja, predvsem pa si zapomni, da ni dveh enakih porodov in tako kot je rodila mama ali tvoja prijateljica ti gotovo ne boš!
Tvoj porod bo najbolj čustveno intenzivna stvar kar boš jih doživela,bo naporen in obenem lep toda cilj je tista lepota, ki jo nosiš pod srčkom... :love: