cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

KAKIJEVA PENA-Okusna sladica

clock-img

16.11.2005, 09:25

clock-img

Anonimen

Kakiju izdolbeš sredico-ostane samo koža.
Daš v mikser in zmiksaš.Medtem pripraviš sneg iz jajčnih beljakov.Medtem ko ga delaš dodaš v beljake sladkor in en vanilijev ali limonin sladkor seveda po želji in okusu.Sneg mora bit kompakten.Ko je narejen umešaš zmiksan kaki.Z električnimi metlicamiumešavaš kaki tako da se masa speni.
Serviraš v stekleno skledico za okras in lepši videz na vrh položiš kolešček zrelega kakija.

Kakije se da tudi sušit:olupiš jih narežeš na koščke in počasi susiš-zaloga A vitamina za celo zimo.

clock-img

16.11.2005, 09:39

clock-img

Maxica

pencil-img

8825

Hvala Neva za to. Sem v soboto gledala eno oddajo na SLO1, pa so ravno to kuhali, pa sem zamudila zapisati postopek in ostalo.user posted image
Bom prav res probala to naredit, ker smo prejšnji teden dobili enih 20 gajb kakija.
Ti, ker si ravno s tistih koncev, si probala kdaj sušiti kaki? Ker sem ga jaz lani jedla in bi sedaj pa sama to naredila, ker je res eno najboljših posušenih sadežev, kar sem jih kdaj jedla, njam njam.

Sami sončki okrog mene :)

clock-img

16.11.2005, 09:50

clock-img

Anonimen

Ne sušila jih še nisem-smo jih prej vse pojedliuser posted image
Mislim da se jih lahko suši na suhem zraku ne sme vlage bit zraven,da ne gnijejo namesto sušijo.Če se ne motim jih se lahko suši v pečici na čisto nizki temperaturi-tolko da je v pečici suh zrak.
Lahko tudi sušiš tiste še ki niso zreli-ker kot si slišala se omedijo med sušenjem.

clock-img

16.11.2005, 11:11

clock-img

darjatimci

pencil-img

1828

Dober recept,ali imaš ti Neva kakije na svojem vrtu?

clock-img

16.11.2005, 11:32

clock-img

srki

pencil-img

9222

O Neva, jest sem tudi to oddajo gledala, pa sem mislila pol v nedeljo to narest, pa sem potem rajši kar svežega pojedla, pa včeraj tudi enega...Včasih mi niso bili dobri, zdaj pa kar sedejo...

clock-img

16.11.2005, 16:57

clock-img

Nasy

pencil-img

2899

Kaki lahko sušite res kar trd, lani sem se matrala in rezala zrelega..ma pol sm ga pojedla zramuser posted image . Zato sem ga letos kar lepo na salamoreznico zrezala in dala sušit v sušilecuser posted image
Njami!user posted image

clock-img

16.11.2005, 18:27

clock-img

Anonimen

Ne darjatimci jih je pa ogromno pri sosedih da kar prosijo da jih pridem obrat.user posted image

clock-img

16.11.2005, 19:47

clock-img

Nasy

pencil-img

2899

Neva, kaj res? Jih pridem jaz, če jih ti ne rabiš!!!

clock-img

16.11.2005, 20:17

clock-img

Anonimen

Mi smo jih obrali,pošenkali pojedliuser posted image user posted image user posted image

clock-img

19.11.2005, 10:17

clock-img

Anonimen

Odlični so tudi zmiksani z banano.
Moj sinko se kar oblizuje!

clock-img

19.11.2005, 10:25

clock-img

Anonimen

To pa ni slaba kombinacijauser posted image

clock-img

19.11.2005, 21:27

clock-img

alfa

pencil-img

153

Obstaja še ena podobna varianta (še manj dela): v skledo daš kaki brez lupine, jaz nič ne zmiksam, dodaš par klinčkov, vanilijo in rum, malo premešaš, za par ur postaviš v hladilnik in serviraš s sladko smetano.

LP!

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem