cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

KAJ LAHKO JEM - POMOČ

clock-img

19.07.2004, 12:35

clock-img

cenki

pencil-img

55

Sem novopečena mamica. Kljub vsem nasvetom in knjigam, ne vem točno kaj lahko v času dojenja jem in česa ne. Plis help!

clock-img

19.07.2004, 12:57

clock-img

Erdbeere

pencil-img

3607

o tem smo pred kratkim že nekaj pisale, lahko pa ti povem iz svojih izkusenj, jedla sem kruh pa marmelado, pa juho, pa hrenovke, pol se pa počas ze neha, potem sem pa počasi začela mal probavat če bo šlo in tako uživaš zmeraj več hrane......ne smeš pa solate recimo, vsaj na začetku ne, pa čimmanj krčkov vama želiva

clock-img

19.07.2004, 12:59

clock-img

Lenny

pencil-img

3241

Se mi zdi, da ima vsak svoje izkušnje s tem. Jaz sem do onemoglosi jedla smetanovo juho, žgance, kruh s skuto, piščančje in puranje meso, mleko in jogurte, testenine, kaj več pa ne.
Bi pa v tistem času dala ne vem kaj, če bi lahko pojedla kilo grozdja :)-

clock-img

19.07.2004, 13:23

clock-img

mehurčica

pencil-img

3735

Jaz jem od začetka vse, razen takšne hrane, ki bi tudi mene napenjala. Ne jem tudi ne pikantnih jedi, ne pijem gaziranih pijač in čokoladi, kapučinu, čajem s teinom se probavam izogibat.

Glede krčkov: v redkih primerih jih povzroča materina prehrana. Krčki so ponavadi zato, ker se notranji organi še do konca razvijajo. Človeški dojenčki so pravzaprav vsi nedonošenčki, ampak na srečo je narava tako poskrbela, da rojevamo 3 mesece prej.:bravo: Si ne predstavljam, da bi morala še tri mesece hodit s hitrostjo 10m/h.:)-

Pa-pa:miska:

clock-img

19.07.2004, 16:30

clock-img

vena

pencil-img

18

Živjo,

V materinski so odsvetovali svinjsko meso, hrenovke, ocvrto hrano, preveč sladkorja in tisto kar napenja.

čao

clock-img

20.07.2004, 10:20

clock-img

citronka

pencil-img

34

ZIVIJO!!

Midve se polno dojima, babika pa je stara 2 meseca!
Babica mi je svetovala da naj od zacetka dojenja jem vse!!! To pa predvsem zaradi tega ker ko kasneje neko hrano zacnes dodajati, je mogoce bebika ne prenese ker je pac ni navajena!! In to mi je full logicno!!Edino tiste hrane ki naj bi tebe napenjala se izogibaj (predvsem fizola), odsvetujejo pa se jagode, maline, ketchup, orehe, lesnike in druge orescke ter tudi hrano iz konzerv!! To pa mi je rekla v posvetovalnici!! Ampak mislim da je vsaka mamica in vsak dojencek nekaj svojega in mislim da bos kar sama odkrila kaj vama najbolje odgovarja!!
Lep pozdravcek in veliko veselja tebi in tvojemu nadobudnezu!!

clock-img

23.07.2004, 10:23

clock-img

SILVA

pencil-img

1129

Jaz sem pri pediatru dobila spisek kaj lahko jem.
NIČ:((
Tako da jaz nisem komplicirala in sem jedla vse razen tistega kar tudi mene napenja in citrusov.
Uživaj v dojenju in s svojim pikcem:)
Aja pa čestitke:rozica:
lp

clock-img

26.07.2004, 16:17

clock-img

manja

pencil-img

26

Pozdravljena mlada mamica!!!
In seveda cestitke!:bravo:
Jaz pa glede hrane imam taksne izkusnje:
Dvakrat sem rodila in oba pikca ne poznata krcov.
Sem se pac drzala takne prehrane:
1. ne jes vsaj prva dva meseca nic surovega.Ne sadje ne zelenjavo(razen banane in zelene solate).Iz sadja kuhas kompote,zelenjava da je fino skuhana.
Zelje in grah,fizol in strocnice pa nikako!!!
2. mlecne izdelke in mleko omejis na 400 gr vse skupaj
3.vse jedi naj ne vsebujejo cebulo!!!

clock-img

26.07.2004, 16:38

clock-img

*maja

pencil-img

2075

Se pridružujem manji. Moja dva sončka sta bila tudi oba popolnoma brez krčov. Res pa da sem prva dva meseca zelo pazila kaj jem, oz. sem bolj ne jedla kot jedla!!!

LP :sloncek::sloncek::sloncek:

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem