cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

KAJ JE BOLJE??

clock-img

10.10.2004, 14:45

clock-img

tinadvojčica

pencil-img

794

Pozdravljene!
Imam eno vprašanje pa ne vem na koga naj se obrnem!
S fantom živiva skupaj in se imava fino.Apak on je še vedno prijavljen na domačem naslovu jaz pa na svojem.Pričakujeva dvojčka pa naju zanima:ali je bolje za naju da se on prijavi na mojem naslovu in živiva v zunajzakonski zvezi ali je bolje da sem mati samohranilka?Naj povem da imam jaz minimalno plačo on pa kar visoko.
Aja pa še to;v roku dveh let se misliva poročiti!

Bila bi hvaležna za pomoč!!

clock-img

10.10.2004, 15:02

clock-img

Urška*

pencil-img

1286

Ojla!

Jaz osebno mislim, da je boljse da ostane tako kot je - uradno da si samohranilka.

Ne vem, mogoce ti bo katera znala boljse svetovati.

LP:)

clock-img

10.10.2004, 15:08

clock-img

Blink1

pencil-img

3265

Tudi jaz ti priporočam, da ostaneš samohranilka...(če te to seveda ne moti...mene ne, se imamo enako radi)Stroški so že tako dovolj visoki za enega otroka...za dva pa :hudicek:

Tako boš vsaj nekaj dobila od države, če pa vaju "preživlja" fant, pa nič (glede na plačo). Tudi midva imava tako urejeno, drugo leto, ko (in če) dobim službo pa se bova poročila.

Lp
Nina

clock-img

10.10.2004, 15:34

clock-img

SISI25

pencil-img

729

Jaz tudi mislim da je bolje če si samohranilka. Tako situacijo imamo tudi mi in bomo tako tudi zaenkrat ostali.

clock-img

10.10.2004, 16:32

clock-img

Maš

pencil-img

154

Jaz sem res samohranilka pa raje ne bi bila...

clock-img

10.10.2004, 17:22

clock-img

cekrček

pencil-img

108

A mi lahko katera od vas ki je samohranilka pove kakšne so prednosti in kdaj je potrebno začeti urejati papirje? Midva s fantom namreč živiva skupaj s tem da je on prijavljen na svojem naslovu.Jaz se bom prijavila kot samohranilka pa me zanima kaj vse, kdaj in kam moram predložiti kakšne papirje.

Hvala in lep deževen dan...

clock-img

10.10.2004, 23:30

clock-img

aiwa

pencil-img

22

Jaz sem samohranilka, lepše rečeno sva s hčero enostarševska družina, pa nimava nobenih prednosti. :zmeden::zmeden:Bi prav rada vidla, če je kje kakšna prednost.
lp

clock-img

11.10.2004, 10:50

clock-img

TARA in MAJ

pencil-img

2287

če se boš oveljavljala kot samohranilka potem se moraš z fantom dogovorit za preživnino vendar če ima dobro plačo morata potem na socijalni povedat da sta sporazumno dala znesek vendar napišeta seveda najmanjšega če hočeš potem imeti korist od tega upam da si me razumela se ti pa seveda splača. lp:kuza:

clock-img

11.10.2004, 10:53

clock-img

TARA in MAJ

pencil-img

2287

aiwa če imaš dobro plačo in presega njihova merila potem nimaš na žalost nobenih prednosti:rozica:

clock-img

11.10.2004, 12:20

clock-img

Blink1

pencil-img

3265

Halo

V bistvu se vam ni treba "prijavljat" kot samohranilka. Če zaprosiš za socialno pomoč, napišeš da živiš sama, oziroma da socialno pomoč potrebuješ zase in za otroka. Tako se očetova plača ne šteje v tvoje dohodke.

Pa pri otroškem dodatku ne pišeš plače otrokovega očeta, ampak samo svojo.

Preživnino je treba po novem urejat v vsakem primeru če par ni poročen (tudi če sta skupaj prijavljena. Na CSD podpišeta dogovor o preživnini (min. 15.000) potem to oddaš na sodišču za zunajpravne (?) postopke, da postane dogovor pravnomočen. Moraš pa še na razgovor na sodišče.

Socialna pomoč ti pripada če si nezaposlena ali prejemaš starševski dodatek. Za mamo in 1 otroka znaša 72.000 (od tega se potem odšteje preživnina in starševski dodatek) tako da dobiš okoli 18.000.

Upam,da kaj pomaga.

clock-img

11.10.2004, 14:54

clock-img

cekrček

pencil-img

108

Tara 9-mene pa zanima kok visoko imaš lahko plačo da ne presega meril CSD?

Kako pa dobiš starševski dodatek? Jaz sem zaposlena , fant pa študent, živiva sicer skupaj ampak je on prijavljen na svojem naslovu, tako da bom jaz ubistvu mati samohranilka.

Lep pozdravček, cekrček

clock-img

11.10.2004, 17:35

clock-img

SISI25

pencil-img

729

"Starševski dodatek je denarna pomoč staršem, kadar po rojstvu otroka niso upravičeni do starševskega nadomestila po Zakonu o starševskem varstvu in družinskih razmerjih. (brezposelne osebe, študentski ali dijaški status.....)".

Ker pa si zaposlena ne dobiš starševski dodatek - to je tako kot neke vrste porodniška za mamice, ki so brezposelne in študentke.

Lahko pa ti zaprosiš za otroški dodatek, ki pripada vsakemu, ki ima plačo do 99% povprečne plače. Koliko boš pa dobila je odvisno od višine tvoje plače.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem