Moji dve izkušnji.
Prva nosečnost. V izcedku pikica krvi, brez bolečin(v 6.tednu). Potem brez krvi. Potem me je začelo špikat, kri se je ulila. Nato se je krvavitev spet zmanjšala, pa spet povečala. Brez krčev, močnih bolečin. Plod je odmrl(nikoli ni bilo srčka), nosečnost se je zaključila s spontanim splavom- endometrijsko aspiracijo(po 10. dneh krvavitve- v 7 0/7 tednu).
Druga(naslednja) nosečnost- čez 5.mesecev. Velikokrat sem imela rjave izcedke(po spolnem odnosu ali stresu), oranžne izcedke, enkrat močne bolečine in sem šla na urgenco, večkrat me je špikalo, v 12. tednu mi je "padla ven" kepa rjave/krvave sluzi, velika za celo dlan. Do sedaj se je vse srečno končalo, danes začenjam 23. teden- vse poteka odlično!
Vsa nosečnost se razlikuje. Zaupaj svojim notranjim občutkom. Jaz sem prvič obupala že, ko so še vsi imeli upanje, tokrat pa me je zelo strah- ampak čutim, da je vse vredu(tokrat tudi nisem šla za vsak rjavi izcedek na urgenco).
Želim ti vso srečo in sporoči, kako se je zgodba razpletla!
Še nekaj- pri prvi nosečnosti sem od prvega dneva krvavitve do čiščenja vse dni preležala, nisem upala niti na wc. Jedla sem Dabroston. Pa vidiš, da ni nič pomagalo- če se je mati narava odločila, da se nosečnost zaključi, ne moreš vplivati na to. Sprosti se. Uživaj v teh dneh- tudi če so zadnji(to ti da pogum in moč za naprej). Ne spremljaj panično izcedka. Zadihaj. Počni nekaj, kar imaš rada. Zgodilo se bo tako, kot ti je namenjeno, usojeno.
Poišči na netu še ta podatek, ki te zna potolažiti- ko zarodku enkrat utripa srček, se možnost splava občutno zmanjša(mislim, da se nekje prepolovi).