IZVIRNO SPOROČILO: Izabela_07
Imam 6,5 meseca starega fantka, ki jo do kakšnega tedna nazaj pojedel vse kar je dobil z velikim veseljem. Potem pa je kar naenkrat začel med hranjenem jokati...npr. poje 10 žlic in začne jokat, se potolaži z dudo ali vodo po flaški in potem spet naprej je. Včasih do konca, včasih pa jok po vsaki drugi žlici. In isto pri pitju mleka po flaški - včasih jok na sredini, včasih brez joka do konca. Zobkov še nima, tudi videti ni da bi imel kakšno ranico v ustih. Kakšna ideja?
kot da bi brala moje probleme, sicer je star 7 mesecev, pa nimava flaše, ampak se dojiva. isto tak jok, da se kar nazaj vrže.naredimo isto - flašo z vodo oz. duda. včasih zaleže že voda, če pa je že dovolj pojedel pa nehava. jaz mislim, da je to ravno zaradi tega, ker še naš ne zna "lepo" pokazati da ima dovolj. je hitro, tako da ga malo bremzam in se mu želodček hitro napolni, potem pa ko več ne gre seveda jok.
jaz ga sedaj bremzam, večkrat mu na vmes ponudim za pit. včasih se je tako metal pri špinači-mu pač ni bila všeč, pa je to šele naknadno ugotovil
. smo poskusili s špinačo spet čez dva tedna, je polovico doze pojedel potem spet jok, pa sem kar nehala. ga ne silim s hrano-je kar korenjak, tako da če nečesa manj poje, ga že očitno dovolj nasiti.
sem se pa tudi jaz sekirala glede tega joka, ki ni prijeten, sploh če si kje na obisku-takrat sploh zna napravit drame. tolažim se da je to neka faza.