cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Izvenzakonska skupnost

clock-img

05.10.2004, 11:31

clock-img

pika-5

pencil-img

2

Ojla punce!

S fantom že 4 leta živiva skupaj pri mojih starših, vendar je šele pred nekaj dnevi uredil pri meni začasno prebivališče, ker ne bom samohranilka. Sedaj me pa zanima kdaj se šteje , da sva izvenzakonska skupnost, ali morava to še kje urediti in podpisati?

clock-img

05.10.2004, 11:38

clock-img

KIRA

pencil-img

4944

ce sta na istem naslovu, mislim, da avtomatsko po 2 letih.

clock-img

05.10.2004, 11:41

clock-img

Anonimen

Njega lahko prijaviš kot družinskega člana tudi če živi na drugem naslovu. Pri nas je že tako, pa je vse O.K.

clock-img

05.10.2004, 11:53

clock-img

Eva*

pencil-img

352

Mislim da se steše skupno gospodinjstvo po treh letih...nisem pa 100%

clock-img

05.10.2004, 11:53

clock-img

Eva*

pencil-img

352

šteje....

clock-img

05.10.2004, 11:59

clock-img

Anonimen

Brez skrbi, da je država še kako vesela, če se nekdo proglasi za očeta in za družinskega člana, ne glede na to, kje stanuje. Tako ni potrebno urejati plačevanja preživnine ali pa celo plačevati namesto očeta.

clock-img

05.10.2004, 13:38

clock-img

Annny

pencil-img

4837

Zunajzakonska skupnost je 'dalj časa trajajoča življenjska skupnost moškega in ženske, ki nista sklenila zakonske zveze'.
Tu ni nobene časovne omejitve, vse je odvisno od pravne interpretacije! V 'plus' šteje otrok, skupno gospodinjstvo itd.

LP

clock-img

06.10.2004, 15:27

clock-img

Annny

pencil-img

4837

s-77 je zelo dobro razložila!!
TEJČ, začasno prebivališče je nekaj drugega, kot stalno. Če s fantom stalnega prebivališča še nista odjavila (npr. še vedno domov dobivata pomembno pošto, ta naslov imata na vseh dokumentih, doma plačujeta prispevek za komunalo itd.), potem je vajino stalno preb. še vedno pri starših!

Pa-pa

clock-img

13.10.2004, 20:43

clock-img

niki5

pencil-img

1902

Nekaj časa je bilo rečeno naj bi takšna skupnost po 5 letih bila enakovredna potem zakonski (skupno življenje - prijavljeno na istem prebivališču). Če pa še to velja pa nisem prepričana.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem