cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Imena z (lepim) pomenom

clock-img

01.12.2009, 21:22

clock-img

M84M

pencil-img

7

Imena imajo takšen in drugačen pomen, nekatera so celo brez pomena. Koliko vam pomeni, da ima ime, ki ste ga/ga boste dali svojim otrokom pozitiven pomen? Katera imena vse imajo lep pomen?

Npr.
David - priljubljen, ljubljenec
Klemen - milostljiv oz. nežen

Klara - glasna, jasna, zvonka, svetla, čista, bistra, slavna
Katarina - čista

clock-img

02.12.2009, 08:26

clock-img

bskrle

pencil-img

3409

Lucija - luč
Nadja - upanje

Mama štirih deklic in 5ra

clock-img

02.12.2009, 08:47

clock-img

nadka30

pencil-img

3057

IZVIRNO SPOROČILO: bskrle

Lucija - luč
Nadja - upanje

jaz imam nadjo - upanjeuser posted image user posted image user posted image

clock-img

02.12.2009, 09:01

clock-img

mika

pencil-img

6485

IZVIRNO SPOROČILO: M84M

Imena imajo takšen in drugačen pomen, nekatera so celo brez pomena. Koliko vam pomeni, da ima ime, ki ste ga/ga boste dali svojim otrokom pozitiven pomen? Katera imena vse imajo lep pomen?

Za popolnoma vsako ime lahko najdeš pomen....pa tud če je samo Bu, ga boš  v kakšem eksotičnem jeziku našla .

Drugače pa smo mi ime najprej izbrali, šele potem ko sem rodila, sem se spomnila da bi lahko poiskala pomen. čeprav sem nekaj že vedela, kot je bskrle napisala Lucija -luč, je pa tudi zaveznica slepih in slabovidnih, v eni knjigici sem pa prebrala, da so deklice s tem imenom.....navihane deklice s svetlimi očmi. In naša je resuser posted image

clock-img

02.12.2009, 09:49

clock-img

mateyka

pencil-img

13812

nama je bilo tudi pomembno, da ima ime lep pomen user posted image . ni pa čisto res, da lahko za vsako ime najdeš pomen v nekem jeziku. Vanessa recimo nima pomena in je izmišljeno ime iz romana pisatelja Jonathana Swifta, Ronja tudi (od Lindgrenove). tako da ja - da se dat ime brez pomena. zdaj, zakaj bi sploh dali tako ime - dostikrat se veže na junaka zgodbe ali na zven imena (lepo zveni). 

< Sporočilo je popravil mateyka -- 2.12.2009 9:51:24 >

clock-img

02.12.2009, 10:37

clock-img

Felicita

pencil-img

5145

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

nama je bilo tudi pomembno, da ima ime lep pomen user posted image . ni pa čisto res, da lahko za vsako ime najdeš pomen v nekem jeziku. Vanessa recimo nima pomena in je izmišljeno ime iz romana pisatelja Jonathana Swifta, Ronja tudi (od Lindgrenove). tako da ja - da se dat ime brez pomena. zdaj, zakaj bi sploh dali tako ime - dostikrat se veže na junaka zgodbe ali na zven imena (lepo zveni). 

Mogoče Vanessa nima pomena kot sopomenke, je pa vanessa ime rodu lepih metuljev... tko da tut to neki 'pomeni' no user posted image
in kot že napisano, vsako ime izhaja iz nečesa oz. ima v nekem jeziku pomen... meni je všeč že omenjena Klara...

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

clock-img

02.12.2009, 11:05

clock-img

mateyka

pencil-img

13812

Mogoče Vanessa nima pomena kot sopomenke, je pa vanessa ime rodu lepih metuljev... tko da tut to neki 'pomeni' no user posted image

rod metuljev je bil poimenovan po Vanessi iz romana, ne obratno. kakor sem rekla - ljudje poimenujejo s temi imeni, če jih povežejo z junaki ali kakšnimi lepimi stvarmi, ki so povezane z njimi. pomena pa ta imena nimajo "per se".

clock-img

02.12.2009, 11:07

clock-img

Karmy25

pencil-img

14

Moja Lana- harmonija, skladnost :)

clock-img

02.12.2009, 11:13

clock-img

**Tinkara78**

pencil-img

992

Živa- živahna, vitalna, polna življenja- južnoslovansko ime

< Sporočilo je popravil **Tinkara78** -- 2.12.2009 11:23:04 >

clock-img

02.12.2009, 11:16

clock-img

Felicita

pencil-img

5145

u, evo, sm se spomnila - Vita je preprosto življenje; lahko pa kot izpeljanka Viktorije, ki je zmaga...user posted image

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

clock-img

02.12.2009, 11:19

clock-img

nadka30

pencil-img

3057

mateyka kaj je tvoji hčerki ime Inara, je zanimivo ime, user posted image user posted image user posted image ali mogoče veš iz katerega imena izhaja. Se opavičujem če sem se kar malo prislonila temu sporočilu

clock-img

02.12.2009, 11:20

clock-img

Serendipity

pencil-img

5124

Zarja - ime govori samo zase, mar ne?

user posted image user posted image user posted image

clock-img

02.12.2009, 17:41

clock-img

slovenka

pencil-img

4903

Naša je Sofija - modrost. Za drugega user posted image pa zdaj iščemo kaj podobnega. Bi dala hčeri takoj ime Vita, samo je v bližnjem sorodstvu ena. user posted image

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

clock-img

02.12.2009, 17:46

clock-img

botrca

pencil-img

14679

Jan (mi imamo Jana user posted image ):

Vsekakor se danes rodi več Janov kot Janezov, Jan pač zveni bolj sodobno. Ime Jan je k nam prišlo iz češkega govornega območja in tako kot Janez, angleški John, nemški Johann, italijanski Giovanni in še marsikatero drugo ime izhaja iz hebrejščine, pomeni pa "Jehova je bil milosten".

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

clock-img

02.12.2009, 17:52

clock-img

zvesta

pencil-img

7042

Izak - tisti, ki se smeje

clock-img

02.12.2009, 19:20

clock-img

Anonimen

Neža - čista, nedolžna ... priznam pa, da sem pomen poiskala šele, ko smo tamali že dali tako ime user posted image

clock-img

02.12.2009, 19:46

clock-img

Enkica

pencil-img

337

Naša bo pa Lara, ki pomeni vesel in brezskrben kot škrjanček
user posted image

clock-img

11.12.2009, 13:38

clock-img

Raho

pencil-img

4143

Iraja - hči vetra

pa še zmotili se nismo - res je hitra ko veteruser posted image

clock-img

11.12.2009, 13:43

clock-img

krtkova

pencil-img

1840

živa - ni nujno, da pomeni živahna. To je bila slovanska boginja lepote, plodnosti, setve in žetve.

clock-img

11.12.2009, 21:20

clock-img

slovenka

pencil-img

4903

IZVIRNO SPOROČILO: botrca

Jan (mi imamo Jana user posted image ):

Vsekakor se danes rodi več Janov kot Janezov, Jan pač zveni bolj sodobno. Ime Jan je k nam prišlo iz češkega govornega območja in tako kot Janez, angleški John, nemški Johann, italijanski Giovanni in še marsikatero drugo ime izhaja iz hebrejščine, pomeni pa "Jehova je bil milosten".

Moj prijatelj Jan je Čeh in pravi, da je bilo v njegovem razredu v šoli od 11 fantov kar 9 Janov. Si mislite?

Drugače mi je ime všeč, samo na Češkem ga sinu ne bi dala. user posted image Ne bi se pa odločila za to ime zaradi pomena, ker se mi ne zdi kak poseben pomen...

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

clock-img

11.12.2009, 21:31

clock-img

Onasiss

pencil-img

6379

Vito.....staro slovansko ime, pomeni življenje.

So what....

clock-img

17.12.2009, 15:21

clock-img

crvicek

pencil-img

840

Kaj pa Aida in Gaia?

Meni se zdita dokaj normalni in kljub temu tudi internacionalni, saj se piše z ''i'', izgovarja pa z ''j'', pa še pomena sta mi všeč.

AIDA:Ime je postalo priljubljeno po premieri Verdijeve opere, kjer je Aida etiopska princesa, ki se žrtvuje za svoje ljudstvo. V francoščini pomeni »pomoč«, v arabščini pa »nagrada«
.

GAIA: v antični mitologiji je bila boginja zemlje.

Je pa en kup različic še kot so Gaja, Geja in, ki pa meni kot izpeljanke niso všeč. user posted image

Najini princeski raseta...

clock-img

17.12.2009, 15:23

clock-img

ZARA

pencil-img

17227

ZARA - carica

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

clock-img

17.12.2009, 15:28

clock-img

Volga

pencil-img

9346

IZVIRNO SPOROČILO: mika

IZVIRNO SPOROČILO: M84M

Za popolnoma vsako ime lahko najdeš pomen....pa tud če je samo Bu, ga boš  v kakšem eksotičnem jeziku našla .

Drugače pa smo mi ime najprej izbrali, šele potem ko sem rodila, sem se spomnila da bi lahko poiskala pomen. čeprav sem nekaj že vedela, kot je bskrle napisala Lucija -luč, je pa tudi zaveznica slepih in slabovidnih, v eni knjigici sem pa prebrala, da so deklice s tem imenom.....navihane deklice s svetlimi očmi. In naša je resuser posted image

nimam svetlih.

clock-img

17.12.2009, 15:45

clock-img

ZARA

pencil-img

17227

IZVIRNO SPOROČILO: Volga
nimam svetlih.

Si pa zato blazno iluminirana. user posted image

< Sporočilo je popravil ZARA -- 17.12.2009 15:46:09 >

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem