Punce, hvala. Tudi jaz imam občutek, da mu dobro dene, da uživa sedaj skoraj vse. Edino koža je postala res suha, ekcemi pa se ne pojavljajo več. SAmo vseeno me podtalno daje malce strah, da bi res udarilo kam drugam. MOja mama leta in leta sploh ni vedela za alergije, imela pa je čedalje večje težave s prebavili (praktično je imela težave s skoraj vsemi notranjimi organi, ni da ni), potem pa se je ugotovilo čez leta, da je bil izvor težav v alergijah. Soseda mi je povedala, da je njenemu očetu udarilo v sklepe. PRvič sem slišala kaj takega. Da je lahko to tako zahrbtno.
Ampak mislim, da bom vseeno vztrajala naprej, ker pač vidim, da je otrok dobesedno boljše volje odkar je tudi močno hrano, vključno z sladkarijami. Prej je imel sicer kao pester in zdrav jedilnik (ajda, pusto meso, prosena kaša, oves, kvinoja, sojini izdelki, kakšen košček temne čokolade...). Ampak hmmm. Zanimivo. Ekceme smo res odpravili (kožo dobil res lepo) s "kolikorsejedalo" ekološkim življenjem nasploh, vedar njegovo počutje pa obup. Sitnoba, nespanje, nenapredovanje na teži, ponoči krči... MIslim, da je mogoče bil vzrok v teh prilagojenih mlekih (Pregomin, dokler je imel Neocate je še kar bilo, amak so nam potem uturili ta Pregomin), odkar jih ne pije ponoči ne joka. TAko, da nas je dieta rešila, vendar dogoročno pa očitno sploh ni tako zdrava,čeprav sem živela v prepričaju, da zakaj bi mu ob še vedno dosti živilih manjkala ravno ta, ki jih ne sme. Ampak očitno je bilo prej res vseeno premalo.
SAnelaa, glede tiste kremice. Ne bi rada pametovala, vendar sem že enkrat brala o tem. PIsala si, da pravzaprav gre za golo zaupanje glede tega kakšne sestavine v kremi so. In veš kaj me je prešinilo? Na morju ( Hrvaška) sem enkrat dobila izpuščaje od sonca, lastnik kampa prileti z neko kremo, ki jo je kupil brez recepta v lekarni. Jaz mažem, v dveh dneh vse lepo izgine. Priporočal mi je tudi za malega. DA sloh ni problema, da je navadna brez recepta, da kar naj se brez skrbi maževa. Amak v meni se je oglasil nek šesti čut. Šla sem v lekarno, vprašala če je ta krema res brez recepta, farmacevtka potrdi da ja, edino tista zelo skoncantrirana da je na recept.. In vprašam, če je to kortikosteroid, takoj mi je bilo sumljivo, čeprav sem mislila, da tega ne dajejo na recept. In farmacevtka pravi da ja. Skoraj me je kap.
In kaj je problem potem nekomu kupit, zmešat še s kao nekimi zelišči in prodajati kot kao naravno kremo, ki ful pomaga. POlno je zvitežev, ki radi služijo, pa magari na nemoralen način ...
Pa bog ne daj, da sem hotela zdaj se kaj pametno delati, samo pač povedati, da se poskušate res prepričati, če je vse ok. Ker nam so vse te naravne stvari (hrastovo lubje, izgogibanju skoraj vsej kemiji, naravna prehrana, naravne kremice , šli smo res v detalje povsod) resnično pomagale, ampak na dooolgi rok. Po 14 dneh se je celo poslabšalo, v bolnici so rekli, da se čisti in da to traja. IN resnično, šele po 4 mesecih so bili res vidni pravi rezultati. TAko mi je sumljivo, da je vam kremica pomagala v parih dneh ...