cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Ideje za hitra in enostavna kosila

clock-img

29.12.2005, 19:24

clock-img

kepa*

pencil-img

1558

Punce, vidim, da ste vse super kuharice. Bodite tako prijazne in mi zaupajte čim več receptov za čim bolj hitra in enostavna kosila. Meni se ne da preveč kuhati, rada pa bi kuhala zdravo in kvalitetno in, seveda, hitro.
Z idejami na plano! 

_____________________________

Letos pa bo!

clock-img

29.12.2005, 19:26

clock-img

Lunca1

pencil-img

6022

Mi smo danes jedli vratnik in krompirjevo solato.

clock-img

29.12.2005, 19:37

clock-img

baguSka

pencil-img

18631

Jaz pa sem popekla že narejene pleskavice in solato. Ta je pač lahko različna, zraven je lahko še krompir v raznih oblikah, kakšen prebranac, ali pa le kuhana zelenjava, ker pač vztrajaš pri zdravem. Hitro in preprosto.

Tudi lazanja se mi zdi dost enostavna in preprosta. Kupiš faširano mešano meso, listnato testo za lazanje, sirček - nariban (recimo za pizzo) in pa bašamelj omakco, ki je prav tako že narejen v tetrapaku. Lahko pa ga narediš tud sama (včasih sem ga, pa je kupljen isto dober). Torej, sesekljaš čebulo in česenj, prepražiš na oljčku, dodaš meska, ko se razupusti in porjavi začiniš z vsem kar pač imaš (po okusu), seveda ne sme falit mleta paprika, doliješ deci rdečga vinčka in pustiš na malem ognju cca 10-15 min. Medtem pogreješ bašamelj in dodaš muškatni orešček in pa ogreješ pečico. V posodico za lazanjo, ki jo predhodno namažeš z maslom ali margarino, nato položiš najprej eno plast testa, potem meso, na meso plast sirčka in poliješ z bašameljom. Nato ponoviš v istem vrstnem redu še 1x in flikneš vse skupi v pečico, dokler lazanja ne porumeni oz. sirček malenkost porjavi. To je glih tko cca 15 min, torej maš vse skupi v pol urce gotovo. Mogoče ni glih fuuull zdravo, je pa super dobro. :))

clock-img

29.12.2005, 19:52

clock-img

cmokec

pencil-img

5499

V pol ure so narejene rižote in tstenine na 100 načinov. Pa zelenjavne musake. naprimer cvetačna. Daš na pol skuhane cvetačne cvetke v jensko posodo, čez narezano šunko in nariban sir, pokriješ pa še z eno plastjo cvetače. Čez poliješ zmešan jajček z kislo smetano in daš zapečt v pečico.

_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

clock-img

29.12.2005, 20:06

clock-img

total

pencil-img

4453

Bučke+pire krompir
špinača+pire+jajček
zalenjavna enolončnica
hrenovke v omaki
rižote razne
omaka z mletim mesom+testenine.....

To je vse hiro narejeno in zelo enostavnouser posted image

clock-img

29.12.2005, 20:38

clock-img

Magi*

pencil-img

4856

kadar se mi mudi in hočem vseeno dobro jesti, jaz običajno pripravim takole:

na oljčnem olju malo popražim čebulo in/ali česen, dodam na kocke narezano piščančje/puranje ali pa kar mleto meso (lahko tudi brezmesno), narezan korenček, peteršilj ali pastinak, paprika, od zelenjave kar pač imam v hladilniku (cvetača, bučke, brokoli, ohrovt, malancan...). posolim ali polijem s sojino omako, dodam kak timijan ali provansalsko začimbno mešanico in nato zalijem z vodo. na koncu dam notri še kak paradižnik ali pa zgostim z kislo ali sladko smetano. pač malo čaram, čisto po občutku. vsakič je malo drugače. če kuham samo za naju je zraven še kaka bolj pekoča začimba.

zraven skuham krompir / riž / ajdovo kašo / kus kus / testenine... karkoli pač. vse skupaj je gotovo v cca pol ure.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

clock-img

29.12.2005, 20:53

clock-img

Anonimen

Polenta in sipe v omakci.Vsega skupaj pol ure dela.
Na olivnem olju popražiš nasekljana dva stroka česna.Pazi,da ne zarumeni.
Flikneš na trakce narezane sipe(ne kalamare-sipe),popražiš na hitro,zaliješ z pomi-paradjzem.
Popopraš soliš,Pokuhaš pet minut(pprobaj umes,če so sipe mehke)Malo ,čisto malo peperončina,za konec pa nasekljan petršilj,spet pokuhaš tri minute.
Skuhaš polento.

clock-img

30.12.2005, 07:12

clock-img

CUKRČEK

pencil-img

4802

Za na hitro:
*skuhaš riž in vmes vmešaš tuno iz konzerve
*makaroni ( jaz skuham ta pisane )+jajca ( nekaj jajc "ubiješ" na malo olja, premešaš, dodaš suho rdečo papriko, vegeto, paradižnikovo omako in dodaš kuhane makarone. Premešaš toliko, da jajca zakrknejo.)
*Juha z drobnjakom (v posodi zmešaš moko, mleko, sol in drobnjak. Masa naj bo tako gosta, da lahko " knedlje" delaš z žlico. V vrelo vodo potem delaš knedlje in preekuhaš toliko, da se nekateri knedlji razpustijo da nastane nekakšna kremna juha).

_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

clock-img

30.12.2005, 09:03

clock-img

marty5

pencil-img

1570

Kot so že ostale napisale - testenine in rižote se da pripraviti na 100 in en način: z zelenjavo, rakci, tuno, granitirane v peči, s sirom, gobicami in seveda kot odlične priloge.

Drugače pa ostale hitre jedi:
- popečene svinjske ribice s krompirjem in solato
- zrezki v omaki z rižem/svaljki/testeninami
- hitra zelenjavna kremna juha (narejena v pol ure)
- omlete na 100 načinov (v jajca vmešaš vse, kar je v hladilniku user posted image )
- dobre in bogate solate, ki služijo kot samostojne jedi - poleg zelenjave noter vržeš še kakega prepraženega piščeta ali tuno ali rakce, kak jajček, malo sira, paradižnik, papriko....skratka kar je pri roki

In seveda - enolončnice, ki jih skuhaš večje količine - jota, chili con carne (izredno enostaven za narest), pasulj, golaži,.....

Pa dober tek user posted image


_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

clock-img

10.01.2006, 14:31

clock-img

bskrle

pencil-img

3409

Pozimi največkrat repa ali zelje, kuhano v ekonom loncu, začinjeno z ocvirki ali olivnim oljem in česnom, poleg klobasa (pečenica) in kruh ali pa pire, če imam več časa.
Naslednji dan naredim pa enoločnico iz že kuhane repe, ješprenjčka in krompirja, lahko tudi fižola.
Hitro se skuha tudi mlečni riž, sok ali kaša + nekaj palačink za mlečni dan s kompotom.


clock-img

10.01.2006, 14:35

clock-img

MarijaPo

pencil-img

1807

pri nas je danes krvavice, repa in krompir - odkar sem zanosila sem ze 1000x jedla krvavice, kar ne najem se jih user posted image

p.s. krvavice so super simpl za narest - kupis jih, jih das v lonec, v katerega si vlil malo olja in v pecico za kako uro - takorekoc nic dela

clock-img

10.01.2006, 14:46

clock-img

*zvezdica*

pencil-img

1291

Jaz bom danes ustvarjala v woku...mi je res ful dobr...pa zdravo....zmečeš notr vso zelenjavo kar jo maš...vitaminčke ohrani..ne razkuha se....pa mal sojine omake čez...piščanček na drobne koščke narezan...zraven pa riž!
Zame je to idealno kosilo. Pa še v 20 minutaj imaš narejeno!

_____________________________

Marcel in Zarja

clock-img

11.01.2006, 10:41

clock-img

Skorpija

pencil-img

1130

IZVIRNO SPOROČILO: neva6

Polenta in sipe v omakci.Vsega skupaj pol ure dela.
Na olivnem olju popražiš nasekljana dva stroka česna.Pazi,da ne zarumeni.
Flikneš na trakce narezane sipe(ne kalamare-sipe),popražiš na hitro,zaliješ z pomi-paradjzem.
Popopraš soliš,Pokuhaš pet minut(pprobaj umes,če so sipe mehke)Malo ,čisto malo peperončina,za konec pa nasekljan petršilj,spet pokuhaš tri minute.
Skuhaš polento.



Ja Nevuška pa tole je bil recept, ki sem ga iskala - sipin golaž so temu rekli pri moji ex tašči. Hudooooooooo dobro!

Drugače pa jaz dostikrat skuham polento, jo stresem v pekač, čez dam gobe, podušene s čebulo in malo naribanega mastnega sira. To zapečem v pečici in zraven jeva solato.

Ali pa skuham makarone, jih zmešam z skuto, malo kisle smetane, podušenim porom, jajčkom, žličko gorčice, malo parmezana, solim, popram in fliknem v protvan in v pečico, da se zapeče. Dodaš lahko tudi prepraženo piščančje meso... 

Pa zeliščne omlete seveda - zmešaš jajca, malo mleka, naribano mocarelo, zelišča (kakšen komarček, peteršilj, drobnjak...), nasekljan korenček, čebulo, lahko tudi bučo. Spečeš v ponvi iz obeh strani in kadar to postrežeš gostom za predjed uporabiš ime frtalja, da zveni bolj šmensi, čeprav je isti šmorn, samo v spakedrani italijanščini.

Rižota z radičem - radič treviso popečeš na malo olja, dodaš česen in zaliješ z malo vina. Ko vino izhlapi, dodaš riž, malo popečeš in začneš zalivati z zelenjavno juho (kar tisto iz kocke). Stalno mešaš in dodajaš juho, dokler ni riž kuhan.

Lačna!

_____________________________

Kdor si upa, za trenutek izgubi tla pod nogami. Kdor si ne upa, izgubi življenje!

clock-img

11.01.2006, 11:15

clock-img

il padre

pencil-img

5

IZVIRNO SPOROČILO: *zvezdica*

Jaz bom danes ustvarjala v woku...mi je res ful dobr...pa zdravo....zmečeš notr vso zelenjavo kar jo maš...vitaminčke ohrani..ne razkuha se....pa mal sojine omake čez...piščanček na drobne koščke narezan...zraven pa riž!
Zame je to idealno kosilo. Pa še v 20 minutaj imaš narejeno!



RES JE!!!!! Pa še okusno je blo :)

_____________________________

ČE TI ŽIVLJENJE PONUDI LIMONO SE NE KISAJ AMPAK SI NAREDI ODLIČNO LIMONADO

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem