IZVIRNO SPOROČILO: neva6
Polenta in sipe v omakci.Vsega skupaj pol ure dela.
Na olivnem olju popražiš nasekljana dva stroka česna.Pazi,da ne zarumeni.
Flikneš na trakce narezane sipe(ne kalamare-sipe),popražiš na hitro,zaliješ z pomi-paradjzem.
Popopraš soliš,Pokuhaš pet minut(pprobaj umes,če so sipe mehke)Malo ,čisto malo peperončina,za konec pa nasekljan petršilj,spet pokuhaš tri minute.
Skuhaš polento.
Ja Nevuška pa tole je bil recept, ki sem ga iskala - sipin golaž so temu rekli pri moji ex tašči. Hudooooooooo dobro! Drugače pa jaz dostikrat skuham polento, jo stresem v pekač, čez dam gobe, podušene s čebulo in malo naribanega mastnega sira. To zapečem v pečici in zraven jeva solato.
Ali pa skuham makarone, jih zmešam z skuto, malo kisle smetane, podušenim porom, jajčkom, žličko gorčice, malo parmezana, solim, popram in fliknem v protvan in v pečico, da se zapeče. Dodaš lahko tudi prepraženo piščančje meso...
Pa zeliščne omlete seveda - zmešaš jajca, malo mleka, naribano mocarelo, zelišča (kakšen komarček, peteršilj, drobnjak...), nasekljan korenček, čebulo, lahko tudi bučo. Spečeš v ponvi iz obeh strani in kadar to postrežeš gostom za predjed uporabiš ime frtalja, da zveni bolj šmensi, čeprav je isti šmorn, samo v spakedrani italijanščini.
Rižota z radičem - radič treviso popečeš na malo olja, dodaš česen in zaliješ z malo vina. Ko vino izhlapi, dodaš riž, malo popečeš in začneš zalivati z zelenjavno juho (kar tisto iz kocke). Stalno mešaš in dodajaš juho, dokler ni riž kuhan.
Lačna!
_____________________________
Kdor si upa, za trenutek izgubi tla pod nogami. Kdor si ne upa, izgubi življenje!