cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

IMN

clock-img

13.09.2013, 10:33

clock-img

Monika79

pencil-img

741

Pozdravljne,

zanimajo me izkušnje glede izven maternične nosečnosti.
V mesecu avgustu sem imela IMN, kjer so mi odvzeli tudi desni jajcevod, medtem ko so mi ohranili jajčnik, sedaj pa me najbolj skrbi, da se mi nebi IMN ponovila.
Zanimajo me vaše izkušnje kdaj po IMN ste pričeli delati na user posted image in koliko časa po IMN ste zanosile oziroma če ste imele kake probleme.

Hvala za vaše odgovore user posted image

lp

16.11.2006 sem postala MAMA mojemu zakladku Kaji.

Preden je bila spočeta - sva si jo želela,
še preden je bila rojena - sva jo ljubila,
in komaj se je rodila - bi zanjo umrla.
TO JE ČUDEŽ ŽIVLJENJA!

M.Hawkins

clock-img

13.09.2013, 11:57

clock-img

pathra

pencil-img

310

Leta 2011 sem imela IMN, laparoskopija, odvzeli jajcevod. Ko imaš operacijo ti pogledajo če je drugi v redu (od zunaj).. jaz sem imela desnega vijugastega in dolgega+zarastline, drugi pa je od zunaj bil BP. Počakala sem 2 menstruaciji in ponovno poskusila. Kljub temu da sem bila cela panična, če bom lahko zanosila, ker z enim jajcevodom imaš pač manj možnosti (čeprav naj bi "lovil" na obe strani - razen če ni nekih ovir oz zarastlin okoli) in seveda skrbelo me je če se bo ponovilo. Zanosila sem v prvo ko smo probali in februarja 2012 dobila punčko, zdej sem pa v drugo oz v tretje noseča, rok imam aprila 2014, spet je ratalo takoj ko smo probali in je prav tako pršlo vse normalno v maternico.

Torej odgovor: jaz sem imela srečo da sem imela samo en jajcevod problematičen, zanosila sem takoj v prvem poskusu, začeli pa smo po dveh menstruacijah (konec februarja sem imela operacijo, potem sem počakala do druge M - ta je bila konec marca, en mesec po operaciji in konec aprila, maja pa sem bila že noseča).

Srečno user posted image

clock-img

13.09.2013, 13:12

clock-img

Monika79

pencil-img

741

Pathra,

hvala ti za odgovor, zdaj bom pričela bolj pozivno razmišljati user posted image , zdravnik, ki me je opreriral, je rekel, da morava pol leta počakati, preden začnemo spet delati na user posted image , medtem ko mi je moja ginkologinja rekla, da po 3 user posted image lahko začnemo, ne vem zakaj se tako mnenja razlikujejo user posted image

hvala ti za odgovore user posted image

lp

TO JE ČUDEŽ ŽIVLJENJA!

M.Hawkins

clock-img

13.09.2013, 13:17

clock-img

pathra

pencil-img

310

Ja ne vem zakaj.. meni so rekli da 3 mesece počakam - to je 2 menstruaciji. Meni so rekli, da če bi mi pustili jajcevod in ga samo sčistili potem bi mogla pol leta počakat, ampak ker so ga odstranli lahko že po treh mesecih, ker se pač v prvem primeru more jajcevod zacelit, če ne se ti lahko ponovi imn pol, v drugem pa ni problema ker ga pač več ni.

clock-img

13.09.2013, 13:19

clock-img

pathra

pencil-img

310

Kaj ti pa je reku zdravnik.. si imela kakšne zarastline, ali je drugi jajcevod kaj oviran?

clock-img

13.09.2013, 14:16

clock-img

Monika79

pencil-img

741

zgleda,da so mnenja različna. Z drugim jajcevodom je vse ok,vsaj tako piše tudi na izvidu,da ni opazil posebnosti. Bom počakala 4 user posted image , mogoče še več,te pa bova poskusila.

Hvala ti za odgovore user posted image user posted image

TO JE ČUDEŽ ŽIVLJENJA!

M.Hawkins

clock-img

28.05.2015, 14:42

clock-img

Janchek81

pencil-img

3781

Opažam, da je tale tema že zelo stara .. pa me vseeno zanima a je tukaj kakšna, ki je imela IMN...
jaz sem jo imela zdaj ... od 14.4. sem bila naprej na urgenci, hospatilizirana 2 dni ... zdej pa eni pravjo, da je treba počakat pol leta, eni 3 mesece ... sicer nisem imela operacije, ker sem bila na dvo dnevni stiri urni terapiji ....

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem