cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Hud jok ob pristavljanju

clock-img

05.03.2008, 10:02

clock-img

piškotika

pencil-img

9

Pozdravljene!

Moja 3 mesece stara dojenčica se velikokrat zjoče do onemoglosti, ko jo želim pristaviti k prsim. V bistvu ne najdem nobenega pravega razloga, niti vzorca zakaj se to zgodi. Dvakrat na dan ji dodam po flaški Aptamil, ker imam premalo mleka, sicer pa pije moje mleko. Posledično imam tudi manj mleka. Ponoči, ko jo napol spečo pristavim k prsim teh težav ni, podnevi je pa čisto druga scena, saj se mi na ves glas zjoka in je sploh še nekaj časa ne morem umiriti. Potem rešim zadevo na ta način, da si izčrpam mleko in ji ga dodam po flaški. Kadar mi jo uspe pristaviti, jo dojim z nastavki, ker se brez nastavka sploh ne prisesa k dojki. Ali ima katera podobne izkušnje? In kaj mi svetujete?
Naj še povem to, da sem prvega otroka (fantka) izključno samo dojila, brez podobnih težav in to kar 15 mesecev, saj se je zelo rad dojil in celo crkljal na dojki. Pri njej pa res ne vem, kaj je vzrok, da odklanja sesanje na dojki. Bi pa tudi njo zelo zelo rada samo dojila (brez dodajanja in pumpanja).

< Sporočilo je popravil piškotika -- 5.3.2008 10:04:28 >

clock-img

05.03.2008, 10:45

clock-img

mehurčica

pencil-img

3735

Če imaš voljo, vztrajaj samo pri dojenju. Se bo sčasoma navadila brez flaške. Mogoče je sedaj malo zmedena in se je razvadila, ker iz flaške začne tečti kar takoj, medtem ko se more pri dojenju malo potrudit, da sploh začne tečti. Moja sicer skoraj ne pozna flaške(dobila vsega skupaj ene 10x), ampak sva tudi imele včasih konkreten jok ob pristavljanju. Če imaš mleko, ga imaš. To je samo psiha, ko praviš da ti ga zmanjka točno 2x na dan. Res je, da ga včasih primanjkuje mogoče zvečer, ko smo mamice fejst utrujene, ampak saj nismo vsak dan enako utrujene.

Tudi jaz sem pri prvem otroku na začetku mislila, da mali do večera vse spije in potem zmanjka. Potem sem pa prebrala forum"dojenje" na medovernetu po dolgem in počez in sem se končno sprostila. Mleko nastaja sproti. Vztrajaj, če si tega res želiš.


_____________________________

Šele, ko postaneš mama, začneš resnično cenit zdravje.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem