cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Hoja navznoter

clock-img

10.01.2006, 21:49

clock-img

Adelina

pencil-img

962

Moj 18 mesečni sin je začel nogice obračati navznoter, ko hodi. Ko je shodil (začel pri 12 mes. in pol, povsem samostojno pa pri 13 in pol) je sicer tudi malo obračal nogice noter in potem sam nehal. Sedaj pa je spet začel in mislim, da čedalje bolj. Včasih se tudi afna in hodi po prstih in tudi takrat obrača nogice noter. Hojice nismo uporabljali, nosi pa čeveljčke z ortopedskim podplatom, prej pa je veliko hodil bos (v stanovanju vedno, copatke ima kakšna 2 meseca).
Ali mislite, da bo tudi tokrat sam začel lepo hoditi ali bi bilo boje obiskati zdravnika?

Hvala za kakšen odgovor in lep pozdrav!

clock-img

10.01.2006, 22:05

clock-img

CatJa

pencil-img

5068

Naš je tako začel hodit odkar nosi skibucke. Prej je hodil čist lepo. Danes sem to povedala v posvetovalnici, pa je rekla, da bo vidla čez pol leta, ko morava na kontrolo.

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

clock-img

11.01.2006, 06:35

clock-img

Moica

pencil-img

71

Zakaj pa nosi čeveljčke z ortopedskim podplatom? Mi je namreč zadnjič fizioterapevtka rekla, da imajo veliko primerov, ko otroci že lepo in samostojno hodijo, potem pa se kar naenkrat pojavijo težave s hojo... in v večini primerov potem ugotovijo, da je vzrok v otropedskih vložkih, ki so primerni samo in zgolj za otroke, ki imajo težave. Če nima nobenih težav, poskusite z drugimi čeveljčki.

clock-img

11.01.2006, 09:30

clock-img

Anonimen

Pozdrav.
Če se je pojavil ta problem,ki je pogost pri majhnih otrocih,ki komaj shodijo,ti dam rešitev.Naj se sliši še tako smešno,je pa praksa ortopedov v Valdortri.
Za nekaj časa mu obuvaj čeveljčke narobe:desnega na levo nogo,levega na desno nogo.

clock-img

11.01.2006, 09:40

clock-img

Anonimen

Ja, za to menjavo čevljev sem jaz tudi že slišala, samo naj raje o tem odloči ortoped, bi jaz rekla. Ker lahko pa da je vse v redu.  Mogoče je čudno edino to, da je že v redu hodil, zdaj pa kar naenkrat navznoter. Mogoče je pa res zaradi čevljev, kaj pa vem. Vsekakor vprašaj najprej pediatra.
Sicer pa sem jaz kot otrok tudi ful na notri hodila, zato sem se tudi skozi spotikala in imam na vseh slikah zaflajštrana kolena. Pa sem sedaj kolikor toliko normalnauser posted image , no, vsaj na noter ne hodim več. Se pa še spomnim, da so me skozi opominjali.

clock-img

11.01.2006, 09:54

clock-img

Anonimen

Splišni,ni potreben ortoped za čevlje zamenjat.Brez posledic lahko to prakticiraš tudi sam doma,če se pojavijo take težave.Predčasno lahko sam malo pripomoreš k vsaj izboljšanju.
Res pa je,da je lahko več faktorjev za hojo navznoter.Trenutna razvojna muha.
Pri nakterih sem to opazila,da so za neko kratko obdobje tako hodili.Ali pa
hiba,taka,ki jo ima moja hči,ker se je rodila z eno nogo krajšo od druge,pa še ona je nehala navznoter hodit.Pediatri o tem vejo bolj malo,treba je it
k ortopedu,samo brez panike,ker res lahko gre samo za trenutno
razvojno muho.

clock-img

11.01.2006, 09:58

clock-img

Anonimen

Neva, pediater presodi, če je zadeva za k ortopedu, zato sem napisala, naj vpraša pediatra. Oh ja.

clock-img

11.01.2006, 10:02

clock-img

Anonimen

Splišni sem razumelauser posted image A medve pa res ne najdeva iste valovne dolžineuser posted image user posted image
Pol pa izpade kot da se kregavauser posted image user posted image user posted image Jaz pa rekla ali mislila,da marsikdaj pediater kaj spregleda narobe diagnosticira.Hotela sem reč,da morajo kdaj
pa kdaj starši sami izsilit napotnico.Ampak brez panike,če bi se vse to dolgo časa vleklo.

clock-img

11.01.2006, 10:18

clock-img

Anonimen

O.K., Neva.user posted image

clock-img

11.01.2006, 10:41

clock-img

Anonimen

Splišni!A mene ti??????????user posted image

< Sporočilo je popravil neva6 -- 11.1.2006 10:42:43 >

clock-img

11.01.2006, 10:46

clock-img

viv_

pencil-img

9144

Mirna tudi zadnje čase hodi nekam na noter, sva jo ravno v soboto gledala. Ampak se mi tudi zdi, da samo kadar ima čevlje. Ti so seveda sedaj podloženi. Mislim, da jih to moti, da nimajo pravega "občutka".

Je pa zelo hitro shodila, pri 9 mesecih, ampak če bi bila hoja na "not" posledica tega, potem bi se pomoje pojavilo že prej user posted image

clock-img

11.01.2006, 12:07

clock-img

dory

pencil-img

8852

Tudi moj hodi tko...to pa zato, ker ima sibko medenico in ga zato nese po svoje..poleg tega ima se grozen platfus...imava sicer ene vaje,ki sva jih dobila na NFTH, sam so bl blazev zegenj user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem