cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Hobotnica v solati in tunin steak

clock-img

18.10.2005, 13:53

clock-img

lan

pencil-img

1173

Ojla!
Zanima me,kako naredite hobotnico v solati?Kaksen recept?Pa se za tunin steak.Ga naredim na tak nacin kot vse ribe?Ve katera za kaksen dober recept?
Hvala

clock-img

18.10.2005, 14:21

clock-img

india

pencil-img

5342

Hobotnica v solati:
hobotnico skuhaš, jo narežeš na koščke, ohladiš, dodaš olivno olje, limonin sok, popraš, soliš, dodaš česen in petršilj. Lahko dodaš še krompir narezan na koščke ( meni osebno ni dobro, nekateri to delajo).
Sicer pa imaš več teh receptov na http://www.kulinarika.net .

Kar se pa tiče tune, jo jaz pečem v pečici,predhodno jo mariniram v olivnem olju, začimbah, česnu, sem jo pa že tudi spekla naravno,malo pomokano in nato ponudila s tržaško omako.

clock-img

18.10.2005, 19:09

clock-img

frutka_

pencil-img

7433

Če maš svežo hobotnico jo najprej zamrzni da ni žilava, ko jo potem ješ. Nato jo kuhaš kar zamrznjeno 2-3ure! Smrdi ko kuga!
Potem jo jaz običajno narežem na tanke koščke, dodam kuhan krompirček, nadrobno narezano čebulo, malo olivnega olja, kis, morda lahko dekoriraš z zeleno solato in dodaš limonin sok, soliš, popopraš...hm, sem še kaj pozabila?!

Za tunin steak pa ti priporočam da nanjo nastrgaš česen (ne preveč, ker ima tuna fullll dober okus!) in jo nato na zelo vročem olju nahitro popečeš. Olja dodaš le malo, pečeš pa najboljše v teflonski posodi. Zraven pa fajn paše solata motovilec!

Jaz osebno bi dala  solato hobotnico za predjed nato tunin steak s solato in morda še kakšne vroče maline!

NJAMI!

clock-img

21.10.2005, 09:32

clock-img

Anonimen

Ste vedele?da medtem ko se kuha hobotnica daste v vodo nekaj plutovinastih zamaškov?
Pluta omogoči hitrejše mehčanje hobotnice.

clock-img

23.10.2005, 21:17

clock-img

frutka_

pencil-img

7433

neva jaz sem vedela!user posted image user posted image user posted image Obožujem hobotnico, ko je kuhana...user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem