cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Gredica - katere rože

clock-img

25.04.2010, 16:08

clock-img

divans1

pencil-img

2547

Pozdravljene! Doma imam pred hišo gredico v obliki črke D, pa sem si letos zamislila, da bi posadila gor rožice v modro beli kombinaciji, je pa gredica cel dan na soncu. Pa me zanima, katere rože bi lahko prišle v poštev, kaj priporočate, pa da bi dolgo cvetele. Lani sem imela kombinacijo tagetes in salvije....

clock-img

25.04.2010, 21:27

clock-img

Gina

pencil-img

12402

Ojoj, tale je pa težja kombinacija kot kakšna druga.

Če mene vprašaš so mi od modrih rožic najlepši nizki trajni ostrožniki - cvetijo tam nekje junija. Saj si mislila prav modro barvo, a ne, nisi mislila vijolične?

Od belih rož so mi zelo lepi enoletni oslezi, ki cvetijo poleti.

Beli in modri so tudi enoletni ostrožniki, pa tudi lepi so in relativno dolgo cvetijo. Pa seveda tudi pomladanski veliki trajni ostrožniki - le da ti cvetijo krajši čas.

Za na sonce pohvalijo belo gauro - cveti zelo dolgo.
Za vmes imaš lahko belo enoletno sadrenko, ali pa trajno gipsophilo.

Doma imam krasne bele gladiole, vendar cvetijo malo časa. Prav tako so krasne bele alojzijeve lilije, vendar si zamudila sajenje. Lahko bi posadila kvečjemu navadno belo lilijo, ki je tudi lepa, ampak cveti pa ne cel mesec, kot bi ti najbrž rada.

Ta hip se ne spomnim kaj modrega in belega bi bilo še...aja, plavica pa meni zelo všečna črnika, pa klarikija, in seveda prelepa kozmeja od enoletnih, pa mačja meta, pa floksi veliki, tradeskancija od trajnic....zdaj se pa res več ne spomnim.

clock-img

26.04.2010, 08:57

clock-img

divans1

pencil-img

2547

Hvala ti, Gina!!!!! user posted image user posted image user posted image

clock-img

26.04.2010, 21:37

clock-img

silvya

pencil-img

1770

V beli in modri barvi je tudi Nigella Damascena. Fajn prenaša sonce, okrasne pa so tudi semenske glavice, ki jih kasneje naredi.
Evo, tako zgleda. http://gardening.about.com/od/plantprofiles/p/Nigella.htm
Modre in bele so še kakšne zvončnice (dvoletnice ali pa trajnice), Veronike,...Skratka, da se zasadit tudi v taki kombinaciji.

clock-img

26.04.2010, 21:48

clock-img

Gina

pencil-img

12402

Ja, tole kar je silvija prilepila je meni tako zelo zelo lepa rožica (tudi v beli in roza barvi poleg modre) in se dobi kot sem že zgoraj napisala, pod imenom črnika.

clock-img

28.02.2013, 22:53

clock-img

constanca

pencil-img

425

Si bom malo temo sposodila.

Torej, kaj boste kaj letos nasadile v gredice

Barva ni vazna, le da dolgo cvetijo in da niso prevec visoke.
Bi pa rada eno sorto, morda dve - ce je res dobra kombinacija. 

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem