Obiskala sem nekaj grških otokov in je zelo različno glede hotela in plaže. Običajno so hoteli blizu ali tik ob eni od lepših plaž, ki pa jih ima vsak otok kar nekaj. Jaz nimam obstanka, da bi hodila vsak dan na isti košček plaže, tako, kot smo to počeli na Hrvaškem. Mene to utesnjuje. Jaz ne rabim takega dopusta. Meni je všeč "raziskovanje" otoka. S slovensko agencijo gremo običajno na en izlet, to pa zato, da se malo družimo. Ostalo si ogledamo sami z najetim avtom, ki je okrog 30 eur na dan. Nekateri otoki imajo tudi zelo dobre avtobusne povezave (Santorini, Kos, Rodos), na drugih tega ni (Kefalonija) in se je temu treba prilagodit. Vedno se o otoku že prej vse pozanimam in si pripravimo načrt kdaj si bomo kaj ogledali. Vedno ostane dovolj časa za izležavanje ob hotelski plaži in bazenu. Poleg tega gremo vedno tudi na kakšen izlet z lokalno agnecijo, te so vedno cenejše od naših in do sedaj je bilo vedno tako, kot so obljubili.
Vsak otok ima tudi svojo naj plažo, običano težko dostopno. Ena takih je Mytos na Kefaloniji. Do tja lokalni avtobusi ne vozijo, da se pa z avtom. Tudi na Zakintosu je ena ful znana plaža (z nasedlo ladjo Wreckship -nekaj takega), dostopna samo po morju in do tja vozijo ladje (mi smo šli tja iz Kefalonije, poldnevni izlet z lokalno agencijo). Santorini ima tako rdečo plažo, dostopno z avtom in nato 5 minut peš. Na Kosu so take Terme, kjer je od avtobusne postaje vsaj 10 minut peš. Rodos je pa itak tak otok, da bi mi bilo greh biti cel teden samo v hotelu.
Meni je bila Dalmacija vedno zakon, oboževala sem Piran, Poreč, mesto Hvar, stari Split, Makarska. Amapak me niti pod razno ne vleče več tja.