cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Genetske preiskave

clock-img

19.02.2015, 10:00

clock-img

Rawa

pencil-img

56

Ojla punce,

od svoje G sem dobila napotnico za genetske preiskave (moj mož pa od svoje osebne zdravnice) zaradi zaporednih splavov, tudi v IVF postopkih. Prosila bi, če mi lahko katera ki je to že opravila, napiše celoten seznam preiskav, ki jih tam opravijo ( v genetski ambulanti Porodnišnice). Samo da prepiše iz izvida, kaj vse so jima s partnerjem pregledali.

Imam namreč namen iti še v Srbijo na dodatne preiskave, ki so opisane v drugih temah (lupus, antitrombin.....), ampak vem, da so nekatere izmed teh preiskav genetske (MTHFR, PAI, D-dimer.....) in ne vem, ali jih ima smisel opravljati tako v tujini kot pri nas (če jih pri nas sploh opravljajo).

Najlepše se zahvaljujem za kakršnekoli povratne informacije!! Lep sončen dan!!

clock-img

20.02.2015, 13:05

clock-img

limonca*

pencil-img

452

Kolikor se spomnem so genetske preiskave samo preiskave vajinih kromosomov.

Vse ostalo kar pišeš, se dela ločeno v laboratoriju.

clock-img

26.02.2015, 08:14

clock-img

123nina

pencil-img

31

Ziujo ! Partner ima marca genetiko zaradi premalega št. Semenčec . Zanima me kaj na genetiki lahko odkrijejo kaj sploh pregledujejo in kaj lahko najdejo ? Kako izvidi vplivajo na ivf potem ? Koliko časa se čaka na izvide ? Lp

clock-img

26.02.2015, 12:28

clock-img

mića

pencil-img

201

pozdravljene
na genetiki ti vzamejo kri narišejo družinsko drevo bolezni v druzinah tezave z zanositvijo pri sorodnikih tako da je dobro da se malo pozanimate prej kako je bilo pri mami sestri bratu...
te ostale preiskave ki jih omenjas mthfr... pa delajo na napotnico tudi v slo ,sicer ti kao pripadajo sele po tretjem splavu vendar je meni dala napotnico moja osebna ginekologinja in sem jih opravila na polikliniki in v bolnici pd. na kliniki mi ni nihče omenjal teh preiskav ker so baje zelo drage, naj samo povem da sem na račun tega po desetih letih truuda ivf iui izvenmaternične n. odmrtja ploda spontano zanosila samo z enim aspirinom dnevno in zaenkrat je vse ok in smo v 16 tednuuser posted image lep dan upam da sem vam kaj pomagala

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem