cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Frustracija pri 14-mesečniku

clock-img

22.01.2007, 13:24

clock-img

Metuljček Cekinček

pencil-img

538

Mene pa zanima, če je to normalno obnašanje 14-mesečnika?

V škatlo zlaga delčke sestavljanke in mu ne rata, ker ima narobe obrnjeno. Dvakrat ali največ trikrat poskusi nato pa izbruhne iz njega jeza. Vrže vse vstran in se začnet dret. Če grem zraven, da mu pokažem, kako se dajo delčki setsavljanke v škatlo, pa začne še bolj tulit, zato ga pustim. Čez pol minute preneha in gre vstran od igračke.

No, frustrira ga še marsikaj drugega - če ne more obrniti strani kartonke, ker so strani zlepljene od njegove sline, če se mu podira stolp iz kock, če ne more skozi kakšno mišjo špranjo, da o razvrščevalcu likov sploh ne govorimo (sem ga kar pospravila za nekaj časa).

Zanima me predvsem, kako ravnati - ga naj pustim, potolažim, pokažem, razložim? Se mi zdi kar težko razlagati nekaj tulečemu otroku user posted image

Se mi zdijo ti njegovi izbruhi res zanimivi, ker noben od naju z možem ni take sorte, da bi se hitro razburil in povzdignil glas. Še takrat, ko sem res jezna in povzdignem glas, se mi zdi, da me moj metuljček lahko preglasi, kadar hoče. Je pač bolj glasne sorte?

clock-img

22.01.2007, 14:13

clock-img

Avri

pencil-img

86

user posted image user posted image user posted image
Mi mamo enega podobnega doma. Jaz mu prvo povem, da ni razloga, da bi se jezil, ker počasi se daleč pride. Potem, če pusti, skupaj pogledama kako to gre, če pa se začne še bolj razburjati pa ga pustim ampak igrače ne umaknem, napeljem ga pač k kakšni drugi. Včasih pa ga kar pustim, da se sam spopade s tem, da nekaj pač preprosto ne gre. Potem me ponavadi itak pride za roko cukat.user posted image
Po moje je to čisto nekaj normalnega, pač izraz nemoči skozi jezo kot pri odraslih. Tega še bo veliko zato se mi zdi pomembno, da se postopoma nauči s tem živeti.

clock-img

22.01.2007, 14:36

clock-img

tulip

pencil-img

917

Poznano, rad bi se npr. zrinil med kavč in steno, pa ne gre, ker je kavč očitno pretežak, pa jok in jeza.....
Včasih mu pomagam, kaj odmaknem, drugič mu preusmerim pozornost na kaj drugega npr. rečem 'glej, kavč je pretežak, niti jaz ga ne morem premaknit, kaj ko bi raje midva šla peljat kroglice s kamionom?' ali kaj podobnega.
Navadno se kar hitro potolaži, kdaj drugič pa VZTRAJA.... takrat ga pač pustim, da se dere, ker nič ne pomaga.user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem