cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Flekci suhe kože po nogicah

clock-img

11.03.2006, 10:51

clock-img

TVN

pencil-img

714

Prebiram in prebiram, pa nikjer ne najdem povsem podobne zadeve. Naša ima po nogicah flekce suhe kože, ki so povsem rahlo roza, ne srbijo (saj opazila nisem, da bi jo motilo) in se ne spreminjajo glede na prehrano (uvajava gosto hrano + Hipp2). Drugje po telesu, vključno z obrazom nima nobenih težav. A je to tudi AD?

Mažem ji tele flekce z Riboderminom, vendar ne pomaga kaj dosti. Aja, stari smo pa 6 mesecev.

Kakšen nasvet?! Hvala!!

clock-img

11.03.2006, 12:18

clock-img

bena

pencil-img

190

Tudi naš user posted image  je imel pred časom flekce suhe kože po nogicah, predvsem v okolici kolen. Pa smo ugotovili, da ima to od drgnjenje po rjuhi in koci, saj smo ga čez dan zaradi krčev pogostokrat imeli razvitega in takrat je veselo brcal ter med tem drgnil ob koco oziroma odejico. Ni mi sicer jasno zakaj, saj sta koca in odejica mehki. Zgleda, da imajo dojenčki pač tako nežno kožo.

clock-img

11.03.2006, 13:47

clock-img

hanita

pencil-img

257

Tudi mi smo imeli flekce in suho kožo po rokicah, hrbtu in trebuščku. Nimam pojma kaj je, nisem opazila da bi ratalo po kašni hrani, zato sem posumila na prašek. Ne vem... sem ji zdaj tri dni mazala s kremo tea tree od justa in je 100% boljše, še malo pa bo zginilo. Mamo pa konec meseca sistematski in bom takrat vprašala bolj podrobno. Z vsemi temi virozami je res ne peljem k zdravniku, da še mi ne kaj fasamo.

clock-img

11.03.2006, 14:09

clock-img

SNOBRA

pencil-img

66

Pri nas so se tudi pojavila dva flekca na rokah, nad komolčki, ne v pregibu; suha koža rahlo rozaste barve, ne zgleda da bi se širilo, pa tudi srbeče ni. Jaz sem začela mazati z bepanthenom, pa ni razlike, imam pa posvetovalnico v ponedeljek pa bom vprašala kaj je to. Sporočim !

clock-img

11.03.2006, 18:18

clock-img

poliloni

pencil-img

623

Pri nas se je tako začelo... potem pa.... Vedno huje...Dokazane razne alergije... Meni se tudi ni zdelo, da ga srbi, a kaj ko te fleki s časoma kar grozno izgledajo... Rešitve še nismo našli...

clock-img

13.03.2006, 14:23

clock-img

SNOBRA

pencil-img

66

Bili  smo pri pediatru in glede flekcov je rekla tako, da ni nič določljivega, da je potrebno stanje spremljat in ob vsaki spremembi zapisovat kaj sem jaz jedla ( ker se samo dojimo), tako, s čim sem mazala, (24 ur nazaj)..... da bomo ob morebitnem poslabšanju vedeli na čem smo. Možno, da so odraz alergije ali pa so le prehodnega značaja in bodo izginili sami od sebe. So pa (za enkrat) v tako  malem obsegu, da še ni za ukrepati (2*2cm).

Skratka opazovanje pri vsakem previjanju

Mazala jih bom z kremo A-DERMA, ki je tudi po njenih zagotovilih zelo primerna za take zadeve. Bomo videli kako se obnese, upam da izginejo.

user posted image user posted image user posted image

clock-img

13.03.2006, 15:18

clock-img

TVN

pencil-img

714

Hvala Snobra, bom tudi jaz povprašala prihodnji teden, ko naj bi imeli 2. cepljenje....

LP!

clock-img

13.03.2006, 20:47

clock-img

tincci

pencil-img

1430

Meni je pediatrinja rekla, da imajo otroci posebej pozimi radi suho kožo. Jaz sem mazala z linola fett kremo (na recept) in ukinila mehčalec pa je izginilo user posted image Upam, da za vedno...

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem