cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Filana paprika

clock-img

10.08.2005, 09:03

clock-img

ursk@

pencil-img

155

Pozdravljene!

Danes bi midva z možem rada jedla polnjeno papriko z mletim mesom v paradižnikovi omaki vendar je še nisem nikoli delala.

Prosim vas, če mi lahko katera napiše recept.

Hvala in lp, Urška.

clock-img

10.08.2005, 09:07

clock-img

Anonimen

Jaz, ki sem bolj nerdone sorte, polnjene paprike kupim že narejene pri mesarju, sveže, in jih samo skuham.

clock-img

10.08.2005, 09:10

clock-img

Anonimen

Jaz jo delam takole - po starem babičinem receptu:

*NA čebuli prepražiš goveje mleto meso (približno 25 dag-za približno 5 srednje velikih paprik)
*Dodaš pest riža in še malce prepražiš
*Posoliš

Izdolbeš in očistiš paprike ter jih nadevaš z maso.

Nato:
*v loncu stopiš eno žlico sladkorja (ali 1,5)
*Dodaš dve žlici moke, premešaš do svetlo rjave barve
*ZAliješ z vodo - kakšne 3-4dl(nič hiudega, če se naredijo kepice - te se s kuhanjem razpustijo)
*Dodaš surov paradižnik ali paradižnik v tubi.
*Poper, sol
*Notri zložiš paprike

*in kuhaš, dokler ni kuhano :)-:)-:)- Ma ne vem, koliko časa - jaz to po občutku....kašnih 45 minut verjetno :zmeden:
Pa dober tek:rozica:

clock-img

10.08.2005, 09:11

clock-img

Anonimen

Najprej malo prekuham rižeka...
čebulo spražim, dodam meseka, sol poper...
to dvoje združim, paprike umijem(lahko jih malo popražiš na olju, da so še bolj dobre), jih nadevam, pokrijem z kapico in prebodem z zobotrebcem, da masa ne pade ravno ven...
omaka:
olju dodam jedilno žlico sladkorja in moke, dodam paradižnikovo mezgo(tist tetrapak, ki je poceni je najboljši 2 komada), zalijem še z malo vode in dodam paprike.
To kuham v ekonom loncu, dokler ne zapiska.
Pa pire krompir zraven...njamiiiiiii!
Dober tek!:rozica:

clock-img

10.08.2005, 09:15

clock-img

Anonimen

Kuharce to delajo na več načinov jaz pa tako:
Žlico olja
v kozico,gor vržem na kocke narezano slanino,pa mleto meso.
Dodam začimbe:Knorr govejo kocko
malo -čajno žličko čevapa,pa sol po okusu
popražim dodam kavno skodelico riža
pomešam in odstavim iz ognja

Medtem omakco naredim:

Na olivnem olju popražim strok česna
Pazi da ne porjavi,ker bo pol grenko
Poprašim z moko(toliko kot si želiš da bo gosta omaka
zalijem z Pomijem dodam vodo,da ne bi bilo pregosto.
Popopram kar z poprom v zrnju,dodam baziliko(ščepec)
posolim,(jaz vržem še eno kocko Knorra v omakco)
Dam kuhat na nizek ogenj.

Medtem pa nafilam paprike.
Operem odrežem vrhove,napolnim pokrovček pa pritrdim z zobotrbcem.Zložim jih v omakco in kuham dokler niso paprike mehke.

No veeno kerga boš uporabila:Dober tek

clock-img

10.08.2005, 09:21

clock-img

Anonimen

Izgleda, da jaz delam najbolj enostano:

v pol kile mesa zmešan dve srednje debeli prepraženi čebuli, eno jajce, in pest riža, ki je prej vrel 4 minute. Dodam začimpe in do 2/3 nafilam paprike, ki jim odrežem "pokrovčke - tam, kje je pecelj). Potem jih zložim v posodo (pokonci), mora biti toliko velike, da se tiščijo, da lepo stojijo, kot vojakci:).
Potem dolijem toliko vode, kot potem približno hočeš imeti omake in dodam eno jušno kocko in malo paradižnika v tubi, lahko tudi česen v prahu in čebulo v prahu (po želji). Nato se to kuha kakšne 3/4 ure ali pa malo manj.
Nato naredim še prežganje in ga dodam poaprikam, da se omaka zgosti.

clock-img

10.08.2005, 09:25

clock-img

Anonimen

Bi rekla, da jaz še bolj enostavno:

v meso zmešam eno vrečko začimb za filane paprike, jih spucam, nafilam s to maso, zložim v pisker, zalijem s čisto malo vode, da se ne primejo za dno in potem noter natankam liter ali pa še več paradižnika iz tetrapaka - Pomi-ja. Kuham, dokler ni kuhano in to je to.

clock-img

10.08.2005, 09:33

clock-img

SašaR

pencil-img

881

Delam jih tako, da v meso dam en jajc, pa sesekljam čebulo, pa česen dam, pa riž, pa začimbe, pa kar mi takrat pride na misel da bi šlo še v paprike.
Potem jih operem - paprike mislim in jih očistim, od znotraj posolim - ima sama paprika zamene boljši okus, potem jih nafilam tako da pustim kak cm na vrhu praznega.
Potem jih naložim v naoljen pekač in pustim da se zapečejo v pečici. ko si zapečene jih zalijem z omako in jih pečem doljer niso pečene.

clock-img

10.08.2005, 09:35

clock-img

ninocka

pencil-img

3080

Jst mam se bolj enostaven recept - narocim jih pri mami ali tasci in jih doma samo pogrejem, skuham pire in pojem...mljac, mljac...:)- :)-

clock-img

10.08.2005, 09:39

clock-img

Marogica

pencil-img

10594

Jaz v zmes ne dam jajca, ker preveć vežejo in je zmes preveč trda.

clock-img

10.08.2005, 09:57

clock-img

Anonimen

Al bina, a riža pa nič ne daš? Dobra ideja, tole o soljenju od znotraj, meni je tista paprika tudi vedno premalo slana. Spet me bodo kregali, da je preveč slano.:)-

clock-img

10.08.2005, 10:00

clock-img

lex

pencil-img

6532

Jaz jih sicer ne delam pogosto ampak jih naredim kar po občutku. Ampak paprik ne kuham zraven amapk spečem v pečici (1 uro) in jih potem dam za 10 minut v omako, da dobi omaka okus po papriki. Je full boljša.

clock-img

10.08.2005, 10:23

clock-img

m jana

pencil-img

154

Jaz sem jih delala prejsnji teden in mi je razpadlo meso in riz!:( Kaj delam narobe?
Jaz si pripravim maso za polnjenje paprik prej!
Kaj naj naredim da se bo masa drzala skupaj?:zmeden2:

clock-img

10.08.2005, 10:30

clock-img

Anja

pencil-img

447

m jana

mogoce mas riz prevec kuhan?
daj kako jajce zraven ;) za boljso vezljivost ;)

...drugac pa jaz tud pecem, isto ko cufte :)

clock-img

10.08.2005, 10:31

clock-img

Marogica

pencil-img

10594

m_jana, jaz posipam maso z malo moke.
Tudi jaz delam paprike v naprej. Ker jih ne moremo jesti par dni zaporedoma, jih normalno pripravim in dam v zmrzovalnik (po 5 kom), vendar brez paradižnikove omake. Kadar jih hočemo jesti, skuham svežo paradižnikovo omako in paprike v njej pogrejem oz skuham.
Pa še "packarijo" imam samo enkrat v sezoni.

clock-img

10.08.2005, 10:53

clock-img

m jana

pencil-img

154


Hvala!!!!!Se vidi da vcasih res nimam pojma o kuhanju!

clock-img

10.08.2005, 11:02

clock-img

Anonimen

m jana, res daj jajce notri, potem ne razpade, ker jajce zakrkne. Jaz isto delam čufte in če ti ne razpadejo, ko so samo kepe te mase v vodi, potem tudi v paprikah ne more.

clock-img

10.08.2005, 12:17

clock-img

Anonimen

Jaz mam za te stvari (hvalabogu) mamico, ampak vem pa to: če prej meso prepražiš, potem, ko je kuhano in na krožniku prepoloviš papriko, ta meso čist narazen pade. Men to ful ni fajn. Tko moja tašča dela, pa mi ni dobro. Mam rada, da meso lepo v kepici ostane, kot da bi same čufte delala.:)-

clock-img

10.08.2005, 12:23

clock-img

m jana

pencil-img

154

Meni je tudi vsec da ostane v kepici, pa nimam nobene mamice ali tascice ali kogarkoli, ki bi mi kaj skuhal!

clock-img

10.08.2005, 12:29

clock-img

ursk@

pencil-img

155

Punce najlepša hvala za recepte, že drvim kuhat, ker mora biti ob 3 kosilo na mizi.

clock-img

10.08.2005, 12:34

clock-img

Anonimen

Dober tek!:)

clock-img

11.08.2005, 08:38

clock-img

soncicaT

pencil-img

1018

Jaz pa čestitam za ljubki dvojčici:-):bravo:

clock-img

08.06.2013, 11:18

clock-img

natyplaty

pencil-img

2

Pozdravljene,če želite da vam ne razpade masa pri papriki mora biti nadev surovo meso zmešano z napol kuhanim rižem ali pa tudi surovim,po želji,jajce,začimbe po vašem okusu...tako se nikakor ne razpade,morate pa paprike nafilati nekje malo nad polovico saj naraste masa med kuhanjem,če pa ve prej prepražite meso pred filanjem,pa masa rada razpade....dobro je pa oboje....tko da po želji kot želite,meni osebno je tudi bolj všeč da ne razpada ;)

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem