IZVIRNO SPOROČILO: Brbs
ja jaz se tudi tolažim s tem, da v taki paniki čas ful počasi teče in da morda ni bilo 10 min....
ampak če ni epilepsija, mi pa niti najmanj ni jasno, kaj je še druga lahko. Tudi pediater lahko samo ugiba, vzgojiteljice pa itak kaj takega še niso videle (pa niso najmlajše)...nikjer na netu ne najdem nič z takimi simptomi, da bi mi bilo vsaj malo jasno - da se lahko pripravim na pogovor z doktorji. Ker žal jim slepo ne zaupam.
Glej, ni nujno, da je epileptični napad......vem, da se boste sedaj tri tedne sekirali kaj je in kaj ne.......veliko napadov je podobnih epileptičnim......
Moj brat ima epilepsijo.....in pri njem sta oba napada izgledala bistveno drugače, kot ga ti opisuješ.....le kako minuto ali dve, sunkovito tresenje, slinjenje in potem se je počutil še nekaj časa slabo.....
Po prvem napadu se zdravljenje še ni začelo, ker ima baje vsak človek "pravico" do enega ali dveh napadov......ko pa je čez mesec dni dobil še drugi napad, pa se je začelo zdravljenje in sedaj 15 let ni imel več nobenega napada.....tako da, tudi če je slučajno epilepsija ni vse tako črno in se da z njo normalno živeti......le zdravila mora človek jemati......
Smo pa bili s hčerko, ko je imela mesec dni, tudi na nevrološkem oddelku v Ljubljani, ker je tri krat izgubila zavest in je bila ena izmed možnosti, ki jo je ugotovila pediatrinja tudi epilepsija, ker za razne afektne napade je bila premajhna.....in so nam potem tam naredili vse možne preiskave,......epilepsija ni bila, bil je pa tako močan refluks, ker ji mleko ni pasalo, da je doživela napade......