Poleg tega obstajajo družine, ki si tega enostavno ne morejo privoščit in si ne želim, da se že v vrtcu začne segregacija...
To je to. Po mojem mišljenju bi morali v vrtcih potuhtat v prvi vrsti na slednje, ter temu primerno načrtovati dodatne dejavnosti. Ali naj bi bile te zadevščine organizirane popoldne izven delovnega časa vrtca ali pa po tako resnično ugodnih cenah, da bi bile dostopne res vsem. Če v vrtcu v dopoldanskem času takole lažno demokratično organizirajo plačljive zadeve, s tem , kot je meni znano, kršijo zakon. Poleg tega pa bi se bilo potrebno zavedati, da ljudje , ki to lahko privoščijo otroku, le tega lahko peljejo na željeno dejavnost tudi v privat času in ne bo otrok nič prikrajšan. Nasprotno, pa tisti revnejši, nimajo nobene posebne izbire , če ne morejo plačati vstopnice otroku. Oz. edina izbira je ta, da ga samega ali mogoče v družbi enega ali dveh sotrpinov, pustijo v vrtcu v drugi skupini ali pa ob eni ta levi strokovni delavki, ali pa ga starši tisti dan zadržijo doma. Jaka mi izbira. Verjamem, da so nekateri starši čisto nerealni in bi radi v sklopu vrtca imeli svega i svašta. Vendar na plečih vrtca in njegovega vodstva je, ali to dovoljuje ali ne. Tako, da so v glavnem oni odgovorni, če se to tako neustrezno izvaja in nihče drug. Ker pa je vrtec čedalje bolj podoben eni ljubi trgovini, pa so zadeve takšne kot so.
K sreči so pri nas malo bolj osveščeni v tej smeri oz. se vodstvo ne pusti kar tako obračati. Tudi pri nas pridejo kakšni animatorji oz. gredo naši otroci kam, vendar je večina teh zadev neplačljivih oz. se cehe sučejo okrog 2 evra za kakšno dodatno dejavnost. Res tako bolj simbolično, da se ve , da ni vse zastonj oz. gre še tisto ponavadi iz sklada, ki je odprt za vrtec in se nanj izteka denar, ki ga dobijo od prodanega starega papirja, ki ga zbirajo starši in otroci..