cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Ekstenzijski vzorec

clock-img

04.07.2009, 14:41

clock-img

Linda25

pencil-img

638

Pozdravljeni.

Pred enim mesecem nam je pediatrinja omenila, da naš sonček želi biti trd. Dala nam je napotnico za RA.

V torek imam prvi obisk v RA. Otročička opazujem. Predvčerajšnjim je dopolnil 4 mesece. Poiskušam redno izvajati pravilni handling. Moti me, da levo rokico bolj malo uporablja. Sicer se z njo vleče za ušeska, laske, jo daje tudi v usta, vendar to raje počne z desno. Nogici obe ima pokrčeni in z njima lepo opleta. Moti me tudi to, da ne posega za igračami, ko mu jo postavim v ospredje, medtem ko leži na hrbtu. Ko mu jo sama položim v desno rokico, jo prime, v levo naju pa ovira palec. Prav tako še vedno ne drži igrače z obema rokama. Res pa je, da ko mu položim igračo v roko, jo takoj nese k ustom.

Nog še ni opazil.

Kaj menite? Strah me je, da niso to kakšbi znaki za cerebralno paralizo. Ima katera izkušnje.

Prosim za nasvet.

Lp

clock-img

04.07.2009, 15:39

clock-img

onur

pencil-img

2700

Ne delat črnih scenarijev, boš videla, da bo vse ok. Nogice dvigujejo in si jih prijemljejo komaj proti 6 m. Naša je sesala prstke na nogah komaj pri 7 m. Drugač pa če gre za ekstenzijski vzorec, je verjetno zategnjen v ramenskem obroču in rokah, zato tudi težje posega po igračah. Moje laično znanje. Čim manj pokonci nosit.
Boš videla, da bo vse ok. Dali ti bodo napotke za naprej in z rednimi vajami pri tako malih se vse popravi. Za kaj več, lahko pogledaš ali povprašaš tudi na forum pediatrija na med.over.net.

Petja je najin sonček, ki nama razsvetljuje vsak dan.

clock-img

05.07.2009, 10:54

clock-img

temtem

pencil-img

67

IZVIRNO SPOROČILO: Linda25

Pozdravljeni.

Pred enim mesecem nam je pediatrinja omenila, da naš sonček želi biti trd. Dala nam je napotnico za RA.To je zelo pogost pojav

V torek imam prvi obisk v RA. Otročička opazujem. Predvčerajšnjim je dopolnil 4 mesece. Poiskušam redno izvajati pravilni handling. Moti me, da levo rokico bolj malo uporablja. Sicer se z njo vleče za ušeska, laske, jo daje tudi v usta, vendar to raje počne z desno. Nogici obe ima pokrčeni in z njima lepo opleta. Moti me tudi to, da ne posega za igračami, ko mu jo postavim v ospredje, medtem ko leži na hrbtu. Ko mu jo sama položim v desno rokico, jo prime, v levo naju pa ovira palec. Prav tako še vedno ne drži igrače z obema rokama. Res pa je, da ko mu položim igračo v roko, jo takoj nese k ustom.

Nog še ni opazil.

Kaj menite? Strah me je, da niso to kakšbi znaki za cerebralno paralizo. Ima katera izkušnje.

Prosim za nasvet.

Lp

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem