za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Včeraj sem v Leclercu kupila ekonom lonec za 5.000 SIT. Ena cenena varianta, najbrž ni ne vem kaj. Ampak za začetek bo moral biti v redu.
Že zadnjič je ena nekaj spraševala o ekonom loncu. Mene pa samo zanima, če kdo ve, do kam se lahko v lonec nalije juho? Koliko od vrha?
17.10.2005, 10:46
Anonimen
Lonec bi moral v notranjosti imeti izbočeno črtico,vsaj moj ima,do tam je meja nalite tekočine.
17.10.2005, 10:50
Anonimen
Aha, hvala, Neva. Ga še niti odpakirala nisem. Bom pogledala. Če je ne bo imel, te bom pa prosila, če boš pogledala, kje približno je ta črtica.
17.10.2005, 10:53
Marogica
10594
Če pa črtice nima, pa lahko natočiš največ 3/4 lonca tekočine.
_____________________________
"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa". R. Tagore
17.10.2005, 11:30
Anonimen
Spliš sem šla zmerit:Dva prsta počez od roba,navzdol
17.10.2005, 17:35
Primoza
4733
Nalij od oka, za juho je dobro, da ima zgoraj kakih 1/3 volumna lonca "lufta". Vzrok so pene, ki nastajajo ob vrenju zelenjave. Ravno včeraj sem malenkost preveč napolnil ekonom lonec, pa sem moral čistiti ventil.
17.10.2005, 19:13
Anonimen
Ja, jaz bi tudi do kake 2/3 nalila. Mene samo skrbi, da ga ne bi razneslo. A ga je že kdaj komu? Jaz še nisem slišala, ampak sedaj je moja mati ta strah delno uspela prenesti name. Ga bom pa zvečer razpakirala in prebrala, če kje kaj piše. Zdajle ne upam, ker bi Tibor seveda takoj zraven ordiniral in ni vrag, da ne bi kakšno tesnilo iz kje potegnil, če le obstaja. Je pač sin svojega očeta.
17.10.2005, 19:22
Primoza
4733
Ne skrbi, za to so varnostni ventili, samo ščasoma jih je potrebno malo čistiti, da ne izgubijo svoje funkcije.
17.10.2005, 19:23
Primoza
4733
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni
Mene samo skrbi, da ga ne bi razneslo. A ga je že kdaj komu?
Morda tistih ni med nami, "aktivnimi" uporabniki ekonom loncev.
18.10.2005, 09:14
Anonimen
Ti se hecaš Promoza,sem pa že videla pokrov ekonom lonca zagozden v kuhinjskem elementu in vsebino lonca kot freske na kuhinjskih stenah Samo da je to bilo že davno,ko so komaj taprvi ekonomi prišli na tržišče,sedaj pa ni te bojazni
18.10.2005, 09:17
Anonimen
Zakaj pa ne, Neva? Saj je isto sr... Lonec in v njem neznanski pritisk. Vsaj po moje. No ja, pazit je treba, da gre para res skozi ventil ven med kuhanjem. Včeraj sem si ga potem zvečer malo ogledovala in brala navodila, tako da sva se kar spoznala. Simpatična si sicer še nisva prav pretirano, ampak za silo se prenašava.
18.10.2005, 09:40
Anonimen
Ma ne vem,Spliš midva z loncem sva že dolga leta prijatelja,pa se še nič ni zgodilo,kar veselo prijateljuj.
18.10.2005, 09:44
Anonimen
Hvala, bom (vsaj upam).
18.10.2005, 09:58
Marogica
10594
Splišni, moji prijateljici, ga sicer ni razneslo, je pa bila tako neučakana, da je pokrov odrkila na silo, preden je šla vsa para ven. Kot je rekla Neva6-do stropa je imela juho, pa še malo se je opekla. Jaz uporabljam ekonom več kot 15 let, pa se mi ni zgodilo še ničesar podobnega. Se pa res držim navodil in ga ne odprem, dokler mi gumbek tega ne pokaže. Je pa super stvar-se bosta že spoprijateljila. Zelo uporabna stvar, sploh, če imaš malo časa za kuhanje oz. želiš hitro skuhati. Npr. krompir je kuhan v 3 min(razrezan), cel v 6 min, goveja juha v 30-45 min, goveji zrezki v 25 min......... Jaz imam dva, enega velikega, drugi je pa nižji-za zrezke, zelenjavo, krompir. Pa še vode natoćiš samo za 1-2 cm, ker se kuha zelenjava, krompir v pari. No to je bil "schnelkurs" o uporabi ekonoma
_____________________________
"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa". R. Tagore
18.10.2005, 10:13
Anonimen
Hvala, Marogica. Saj jaz sem tudi že včasih z njim kuhala, ko sem še živela pri straših. Vem, da je super. Zdaj sem se ga že malo odvadila, ampak mislim, da bom hitro notri. Saj se ga sploh ne bi bala, če mi ne bi mati zdaj panike zganjali. Ja, to, da je treba počakat, da neha iti para ven, tudi vem. Sicer smo ga mi vedno kar malo pod mrzlo vodo postavili, da je bilo to prej. Tudi v navodilih pše tako, sem včeraj potem brala. No ja, se že veselim tega, da bo vse kuhano hitreje. Bom pa tudi najbrž nabavila tudi tistega, ki je za zrezke. Čeprav se mi zdi, da prodajajo samo in visokega in nizkega skupaj. No, najprej se bom pa s temle kuhati navadila.
18.10.2005, 10:15
Marogica
10594
Splišni, se že veselim kosila......
_____________________________
"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa". R. Tagore
18.10.2005, 13:06
BARBARA R.
1706
Jaz ga najpogosteje uporabim za rižoto. 7 minut piskanja in je!