cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Dva priimka

clock-img

05.11.2004, 22:56

clock-img

ancka

pencil-img

22

Zanima me, če katera ve, kateri priimek pride prvi za imenom-moj ali očetov?

Hvala.Cmok vsem:nosecka:

clock-img

05.11.2004, 23:12

clock-img

mika

pencil-img

6485

MOJA PRIJATELJICA JE DALA NAJPREJ SVOJGA, POL PA OČETOVEGA. vRSTNI RED PA JE PO IZBIRI POSAMEZNIKA.

clock-img

05.11.2004, 23:19

clock-img

Jančika_

pencil-img

11484

Čisto kakor ti paše. Mi trije imamo vsi dva priimka, mož je ob poroki vzel tudi mojega, razvrstila pa sva priimka tako, kot se je bolje slišalo. Tako da je zdaj najprej moj, potem pa njegov priimek. Če bi se bolje slišalo obratno, bi bilo pa tako.

clock-img

06.11.2004, 09:02

clock-img

ditka

pencil-img

59

Kot so ti že povedale punce pred mano,je vse odvisno od vaju z očkom čist stvar dogovora,ti pa svetujem,da med priimkoma daš samo presledek in NE pomišljaj,saj je pri papirjih ful manj komplikacij.Marsikdo,ki ni poročen da samo očetov priimek,jast sem pa koruznica,pa smo se odločil da bosta kar oba,da se ve da je tudi moja punčika....
:kuza::kuza::kuza:pozdravček

clock-img

06.11.2004, 09:32

clock-img

TARA in MAJ

pencil-img

2287

Tudi moj ima dva priimka odločaš pa ti ker bo prvi vendar potem ne smeš spreminjat ko ga podpisuješ oba priimka pa sta enako veljavna. Men je to kar všeč:sloncek:

clock-img

06.11.2004, 11:17

clock-img

Kova

pencil-img

19

Oj,

sam mal premisli, če bo punčka in se bo nekoč poročila - 3 priimke pa po zakonu ne more imeti ....

Zakaj bi komplicirali.

Lp,

Kova :)-

clock-img

06.11.2004, 11:40

clock-img

mika

pencil-img

6485

Kova
Če bo punčka in se bo nekoč poročila bo sama izbrala kakšen bo njen priimek, treh sigurno ne bo potrebovala.
Kot sem že prej napisala, se za priimek odločiš popolnoma po svoji volji.

LP mika
:sloncek:

clock-img

06.11.2004, 11:48

clock-img

kimi

pencil-img

3836

jaz pa sem dala le očetovega tako ali tako se bova enkrat poročila in bom vzela njegov priimek to pa bi pomenilo dodazen strošek če bi morala še od tamalga dokumnte spreminjat

clock-img

06.11.2004, 12:21

clock-img

Kova

pencil-img

19

Mika,

ampak sedaj je v modi, da nevesta poleg moževega priimka, obdrži tudi svojega ....

Lp,

Kova

clock-img

06.11.2004, 22:57

clock-img

mika

pencil-img

6485

Kova,

men se pa zdi, da je ravno to šlo iz mode. Letos smo se poročili štirje pari iz naše družbe, pa smo vse prevzele moževe priimke. Mogoče pa smo izjeme.

Tudi jaz sem razmišljala o tem, da bi svojega obdržala, pa se mi je boljše zdelo vzet le moževega. Sicer me je pol malo vest pekla, ampak se počasi navajam na nov priimek.

LP, Mika
:sloncek:

clock-img

06.11.2004, 23:28

clock-img

Pinja

pencil-img

354

Kimi,

za 12.000,00 si na občini, kjer živiš, v Lj. na Mačkovi, lahko spremeniš priimek. Strošek ti je še menjava dokumentov. Če imaš seveda željo po istem priimku. Za prvo silo je cenejše od poroke :)-

lp :sloncek:

clock-img

07.11.2004, 01:58

clock-img

ditka

pencil-img

59

Pri nas smo se za to odločili ne zato,ker hočmo bit nekaj posebnega ampak se bomo tako tudi pisali ko se poročimo(če se bomo kdaj).To pa je bila od mojga partnerja ideja,saj ma:hudicek::hudicek: starše in je reku,da si ne zaslužjo,da bi se njihova vnučka,ki je ne marajo in sploh nočjo videti čeprav ni nič kriva,pisala tako kot oni.Žal,pa vendar imamo doma največjo srečo in zaklad:roza::duda::roza:,in samo to je pomembno

:kuza::kuza:

clock-img

07.11.2004, 16:08

clock-img

Anonimen

Ne vem, meni bi se pa kar malo zamal zdelo, da bi imel moj otrok samo očetov priimek. Zakaj pa pol ne samo mojega? Isti šmorn. Tako pa ima oba. Pa meni tudi to ni všeč. Bolj enostavno je, da ima samo enega. Saj moram še jaz premišljevati, npr. pri zdravniku, kako se že piše... Ma ne vem, mogoče ga bomo pa še spremenili. Bom videla, kako se bodo stvari odvijale...

clock-img

07.11.2004, 16:11

clock-img

Anonimen

Joj, Pinja, ti si pa res smešna! A hočeš, da se bo Kimi vsako jutro do konca življenja vsako jutro zbujala po nogah popraskana ali kaj!!!???

Ej, Kimi, sori, ampak vem, da tega ti ne bi nikoli naredila. Saj vem, kako to gre. Pa ne mi zamerit. Hec je hec. Meni ste fletni.

clock-img

07.11.2004, 16:25

clock-img

kimi

pencil-img

3836

splišni te zadnje pa nisem razumela zakaj pa opraskana

clock-img

07.11.2004, 16:27

clock-img

Anonimen

Ja a niso opraskani po hrbtu, če ponoči nohte strižejo? Bogve kaj mi bilo, če bi priimek kar tako spremenila...

clock-img

07.11.2004, 16:30

clock-img

kimi

pencil-img

3836

se mi je zdelo kaj si mislila samo nism hotla mimo udarit saj nesramnost ni potrebana njim pa bilo kaj tvojega smešnega naprimer. Navade in običaji ljudi naj ne bodo v posmeh drugim. Ljubi svoje spoštuj druge pravijo.

clock-img

07.11.2004, 19:31

clock-img

Anonimen

Joj, Kimi, oprosti, sedaj si me pa čisto narobe razumela. Meni so na simpatičen način hecni. Sem mislila, da tebi tudi. Vidiš, tudi jaz sem tebe narobe razumela. Sploh se nikoli ne delam norca iz nikogar. Včasih, ko takole pišemo, izpade čisto drugače, kot mislimo. Nič slabega nisem mislila. Še v sanjah ne. Še enkrat, oprosti.

clock-img

07.11.2004, 19:53

clock-img

SISI25

pencil-img

729

Tudi mi bomo po vsej verjetnosti dali dva priimka.
Se sicer še odločamo ampak se vedno bolj nagibamo na oba. Jaz bi rada da se pišeta po meni, moj pa po njemu. Da boma oba zadovljna bomo vzeli oba.
Če si še ne premislimo

clock-img

08.11.2004, 11:07

clock-img

kimi

pencil-img

3836

Spliši saj je ok saj je tudi meni včasih malo smešno samo ne maram pa posmeha. No sva se samo narobe razumeli

clock-img

08.11.2004, 13:31

clock-img

Abby

pencil-img

617

Jaz sem pa čisto v temi glede nohtov. :zmeden2: A mi lahko pojasnita, ker me res zanima.

Mi smo tudi dali 2 priimka - tako bi se odločila v vsakem primeru (razen, če z dedcem ne bi bila več skupaj) in tako bo tudi pri drugem, čeprav sva zdaj poročena. Res pa imam svoj in možev priimek.

Mimogrede: ko sva dajala podatke pred poroko in so naju povprašali po priimkih po poroki, sem najprej odgovorila jaz, potem pa še mož, in malo je manjkalo, pa bi dobil zraven še moj priimek. Revež je mislil, da se mora vsa družina pisati enako. Njegov foter, orto Hrvat in patriarh, bi se ga najbrž kar odrekel.

clock-img

08.11.2004, 13:43

clock-img

Ajsha

pencil-img

459

Kimi in Splišni sta imeli debato o striženju nohtov ponoči.

clock-img

08.11.2004, 14:09

clock-img

Anonimen

Slovenska zakonodaja dopušča tako ali tako samo največ 2 priimka in 2 imeni - torej skupno 4 besede (dopustno uradno....Tudi tisti, ki imate 2 priimka v uradnih dokumentih ne smete uporabljati le enega, nikakor ne pridev poštev menjava vrstnih redov priimkov...). Saj za vsakodnevno rabo res navadno ni nobenih težav, znajo pa nastopit v uradnih zadevah, pri pridobivanju vizumov, letlskih kartah....tukaj lahko nastanejo kar neprijetne zadeve, če se dotični ne držijo pravil za katere so se zavestno odločili...jepa to seveda stvar vsakega posameznika in prav je tako...

clock-img

08.11.2004, 14:13

clock-img

Anonimen

no ta moda je že minila, oziroma je prešla na drugo populacijo ljudi, nastala pa je bolj iz praktičnih razlogov, pri npr. znanih osebah, predvsem če so imeli že znane soimenjake, zdravnikih, študentkah, ki so se poročile pa še niso imele diplome....

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem