Haj!
No, moja prva sicer nima dude, ima pa prstek in ninico-cotiko; najprej je imela oboje samo za uspavanje, okoli leta pa vedno več, sem skušala preprečiti, pa ni šlo; se mi zdi, da otrok vedno bolj rabi neko pomiritev, poleg staršev seveda, vedno več se mu dogaja, vedno bolje dojema in razume in to mu je neka opora stalnica, med vsemi temi novimi stvarmi in izkušnjami.
Glede kahlice, naša je stara več kot dve leti, pa noče it na kahlico ali na wc; mogoče ga pač navajaj samo na obred, ne da bi zdaj mogel že kakat in lulat, je še premajhen, od 2-3 let so otroci toliko zreli, da znajo zadržat odvajanje toliko, da pridejo na kahlo ali wc- to je iz knjig; sem imela boje z mojo mamo, tak da moje ne bom silila, upam, da bo poleti pripravljena.
Nekateri pač točno predvidijo, kdaj se bo njihov otrok pokakal, pa ga dajo takrat na kahlo; moja pa skoraj nikoli ne kaka o istem času, oziroma tudi ni hotela sedeti na kahli. Bomo pač več plenic porabili
lp