Bi bila najbol srečna, če bi polno dojila. Tak je bil moj cilj od vsega začetka. Pa se je zakompliciralo s težkim porodom in dolgim poporodnim okrevanjem, da sem morala že v začetku dodajati. Ker pa sem hotela to omejiti na minimum, otrok ni zadosti pridobival na teži in je P rekla, več dodajajte, mora več pridobiti. Takrat je dobival dodatek tudi po 6x na dan. Dojila sem pa od vsega začetka non stop, razen po par minut, kar je vmes spal. Pred časom, ko mi je bilo bolje, sem prišla do 4x na dan polovičnih obrokov dodatka. Potem sem 1x rekla dovolj, zdaj bom pa le dojila. Tako je šlo en dan, ko je mali v solzah zvečer komaj zaspal, drugi dan zvečer pa ni več zaspal in se je drl do konca, dojiti se ni več hotel. Za posledico sem mela to, da se že čez dan ni hotel dojiti, čeprav je bil očitno zelo lačen. Tako sem nekako prišla do tega, da zdaj dojim tudi non stop čez dan do poznega popoldneva, ko se pa otrok res upre sesanju, potem ko zvečer vsaj malo zaspi po dodatku, pa se ponoči tudi zelo pogosto dojiva. Mislim, da je problem v nastavkih za dojenje, ker po njih zelo počasi pije, brez njih pa ga ne morem pristaviti, ker se ne zna prisesati in se močno joka. Tako da z dojenjem se res trudim, kar se da, upam, da mi enkrat tudi uspe samo dojiti (če se malemu vse ne bo uprlo), do takrat pa bi rada imela za dodajanje čim manj umetno varianto. Redi se tudi zdaj dovolj, zato mislim, da pri meni energijsko in tudi po vitaminih, mineralih, dobi zadosti.
Na to misel sem prišla, ker imam res težave tudi s formulami za alergike na kravje proteine, po katerih, ko jih popije, kmalu dobi izpuščaje. Pediatrinja pa pravi, vi kar vztrajajte, saj ni tako hudo flekast ipd. No, meni se ne zdi tako in iščem še druge možnosti. Sem ga pa tudi prijavila na bioresonanco, da vidim, na kaj pokaže alergijo.