cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Dojenje znova po nekaj dneh?

clock-img

21.03.2009, 21:14

clock-img

Nagajučk

pencil-img

47

Zanima me, če je katera imela podoben primer in kako je ravnala.

Moj user posted image bo vak čas star 1 leto. Se še dojiva (zvečer, občasno zjutraj). Teden dni me ne bo, kar je velika verjetnost da se prenehava dojiti.
Pa vendar, ali ste si v času "odsotnosti" črpale oz. praznile dojke oz. kako ste ravnale v takem oz.podobnem primeru.

Hvala!

clock-img

22.03.2009, 13:42

clock-img

evi28

pencil-img

253

Ker vidim, da ti nobena ne odgovori, bom jaz poskusila, oz. podala svoje mnenje. Jaz podobnega primera nisem imela, vem pa, da je to čisto izvedljivo. Če bi bila jaz na tvojem mestu, bi si ob priliki pač iztisnila mleko, vsaj toliko, da me nebi tiščalo, ali pa tudi več. Mogoče še najboljše iztiskat ob približno istih urah, kot se ti user posted image še doji. Poleg tega je mogoče tudi to pomembno, ali se doji predvsem zato, da se malo pocarta, ali imaš mleka še toliko, da se user posted image naje. V drugem primeru si pač iztisni malo več, da se ti količina v enem tednu ne bo toliko zmanjšala, da bi potemuser posted image protestiral, ko nebi bilo več toliko mleka, kot je navajen.
Lahko, da se ti odstavi, če dojenja ne bo pogrešal, lahko pa, da bo nadaljeval tam, kjer sta ostalauser posted image , odvisno koliko je čustveno navezan na dojenje. Meni se je sama odstavila 10 dni po prvem rojstnem dnevu, pa čeprav je nisem nič silila in sem imela namen dojit, dokler bo hotela.

clock-img

22.03.2009, 17:00

clock-img

mulan

pencil-img

236

Ko je imel sin 14 mesecev in se je pravzaprav samo malo cartal pri meni, sem mu dala, ko je hotel - na dva dni, 3, tudi na 7 dni. Vmes si nisem nič črpala, je vedno priteklo ven zanj, ko je hotel. Tudi če 7 dni ni pil pri meni user posted image . Po mojem ti v enem tednu ne bo izginilo mleko, samo mogoče te bo malo žulilo. Pol boš pa videla reakcijo - ali bo še hotel ali pa ne.

clock-img

27.03.2009, 12:28

clock-img

saskija

pencil-img

1852

meni se zdi kruto, da boš ljudem, ki bodo ostali z user posted image  naložila takšno breme- doječega otroka pustiti drugim in enostavno odditiuser posted image  veš kako bo siten, tečen, imel bo krize in krizice... 


ga ne bi raje odstavila preden odideš  -  veliko bolj odgovorno do otroka in drugih, ki bodo v tvoji odsotnosti pazili user posted image .

Dojenje po enem tednu- seveda je mogoče, vmes si občasno iztisni mleko kar z roko, vprašanje pa je, če se bo otrok še želel dojit. Odvisno od otroka.

_____________________________

Dojenček se z vsakim dnem spreminja in raste in bo nekega dne odrasel in odšel;prah pa vas bo zvesto čakal.

clock-img

27.03.2009, 13:16

clock-img

nia5

pencil-img

4698

Moja se je odstavila mali po osmem mesecu in tudi nisem vedela ali naj črpam ali ne. Ker pa ni več pila tako da bi se najedla, ampak se je bolj cartala, nisem imela nobenih problemov in nisem nič črpala. Mleko ti kar tako ne izgine, ne bo pa škodilo, če si tu pa tam izčrpaš.

_____________________________

21.05.2008 nama je življenje za vedno polepšala najina pikica Nia.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem