cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Dojenje pri skoraj 1 letu?

clock-img

12.09.2005, 09:58

clock-img

HuAnita

pencil-img

5576

Mamice, ki še dojite ali ste dojile do 1 leta ine še čez, povejte mi prosim, kako je videti vaše dojenje?
Poznam namreč nekaj mamic, ki recimo dojijo samo še 1xna dan (ali zjutraj ali zvečer...), medtem ko si naša prinčipes to zamisli vsaj 5xna dan + 3x na noč. Po mojem ne spije veliko, ampak vsakič se ji spahne. Tudi dodatek po dojenju zavrača. Ima dovolj mleka?    Poskusila sem jo zamotiti čez dan in jo ne priklopiti na zizaland, samo kaj, ko zna pa tudi 2 uri tečnariti, po dojenju je pa .
Mene neprespane noči ubijajo, čeprav se ne doji vsakič, ko se zbudi, včasih velja tudi duda. Mislim, da spet prihaja naval zobkov, ampak jutri začnem delati... Ožeta cunja je miss zame, pojma nimam, kako bodo možgani sposobni delati...
Aja, je pa vsaj 5 obrokov na dan, tako da po moje lačna ni?!!!!!

clock-img

12.09.2005, 10:47

clock-img

Pinga

pencil-img

306

Naj ti povem kako je bilo pri nas:
Naša pikica nikoli ni imela ne dude, ne flaške. Pa ne da ji nismo dali, sama ni želela. Zato smo bili samo na zizi.Pri enajstih mesecih je začela hoditi v jasli, jaz pa v službo. Zjutraj ko se je zbudila je zizala. Ko sva prišle iz vrtca je takoj ko sva stopile v stanovanje začela jokat, dokler ni dobila zize. Potem do večera nič, pred spanjem pa spet ker drugače ni znala zaspat ( v vrtcu je šlo to seveda brez ). Ponoči pa tako, včasih 3x, včasih 5x, včasih pa tudi večkrat. Zato smo začeli najprej ukinjati tisto dojenje ob prihodu iz vrtca in sicer tako, da takoj ko sva stopile v stanovanje, sva se šle igrat. Potem smo ukinli nočno dojenje in sicer tako, da ko se je ponoči zbudila sem ji rekla da zizike ne more dobit, lahko pa pride k meni v posteljo. Par noči je vztrajala ampak je kar hitro odnehala. Res pa je da pride od takrat obvezno vsako noč k nama. Ostalo je samo še dojenje zvečer ki pa se ga je odvadla letos na morju, ker smo bili ponavadi zvečer zunaj in je zastapala v vozičku. No in tako nam je pri 26 mesecih uspelo. Čeprav ti iz lastnih izkušenj verjamem, da je zelo naporno, pa lahko danes rečem da mi ni žal niti za trenutek, da sem jo dojila tako dolgo.

clock-img

12.09.2005, 11:15

clock-img

Maxica

pencil-img

8825

Ja, midva se tudi še kr dojiva. Je pa čist odvisno, kako sem jaz v službi. Podojiva se (ma ne me vprašat, kolk sploh dobi, ampak doji se lahko tudi pol ure skupaj , ma jaz bi rekla, da bolj cuclja, kot kaj drugega) enkrat proti jutru, ko pride k nama v ta veliko posteljo. Potem se dojiva tudi okrog 8h. Seveda bi po moje moral okrog 9h pojesti vsaj en jogurt, pa ga noče, na prisilo pa ga vendarle poje. Potem se malo igra in postane zaspan, ga spet priklopim, da zaspi. Čez dan se praviloma niti ne dojiva, razen če vidim, da je že res utrujen, pa ne more zaspat, pa ga pristavim. Potem pa spet zvečer za uspavat. Tako smo se pač navadili in meni je dojenje čez dan čist ok. Ponoči me pa že res utruja, sploh ko moram vstati zjutraj za v službo. Prejšnji teden so mu rasli zobki, pa se je dojil kr skoraj celo noč. Sem že mislila, da je zaspal, ga dam v posteljico, pa jovo na novo. Ma, enkrat bo že. Mislim pa, da je vse skupaj to že bolj certanje kot kaj drugega. Naš tudi nima dude (se jo je sam odvadil že tam pri 6 mesecih), mleka v flaški noče, tako da nimamo kaj. Bo že. Vidiš, niste edini.

clock-img

12.09.2005, 11:17

clock-img

Anonimen

Ne znam ti pomagat, naš se je dojil 15 mesecev, z 10. meseci je šel v varstvo in do takrat sem ga zdriblala, da se je dojil le še ponoči.

clock-img

12.09.2005, 12:05

clock-img

Anonimen

Še kr se dojiva, sedaj 2-3x dnevno, zjutraj, zvečer in 2x ponoči.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem