cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Dojenje in zavračanje flaške

clock-img

20.05.2013, 08:00

clock-img

babučka

pencil-img

29

Imam 8 m pupo, ki se doji in ne mara flaške. Počasi bi rada prenehala z dojenjem vsaj tja do enega leta. Zanima me, če je bila katera v podbni situaciji, kako ji je uspelo navsti na flaško in kdaj?

Hvala za odgovore. :)

clock-img

20.05.2013, 08:20

clock-img

rakica82

pencil-img

786

Meni ni uspelo, moja ni hotla flaške, normalno sva se dojile do enga leta potem nehale brez težav. Nič slabega, če noče flaške, moja je takoj vse pila s kozarca, ko sva se nehale dojit je šla zvečer spat brez nadomestka za joško.

_____________________________

ti si najlepša pesem življenja mojega...

clock-img

20.05.2013, 08:25

clock-img

mamamajča

pencil-img

4469

No jaz pa nikakor ne razumem, zakaj, ko odvajate od dojenja, morate navajati na pitje po flaski. Zakaj ze?
Zdaj je ze toliko stara, da lahko pocasi pije iz kozarcka, ali mogoce s tistega loncka po slamici, ni je treba navajati na cucelj.... mi nismo imeli nikoli flaske.
Od 6ga meseca je probavala pit iz kozarcka, sva se trudila pozirek po pozirek, res je, da je manj komot kot flaska, ampak meni se je pac dalo...

clock-img

20.05.2013, 08:38

clock-img

metuljčica87

pencil-img

182

Moj tudi ni imel nikoli flaške. Do 6. meseca itak ni potreboval tekočine, ker se je polno dojil, ko sva začela z uvajanjem GH pa ga je ati v eni uri truda naučil piti na slamico user posted image Tako da je pil čaj po slamici. Za mleko pa nikoli nismo dajali nadomestka dojenja, dojil se je do 15. meseca, kar se ni dojil je jedel GH, to je to.

_____________________________

Jure: 23. 8. 2009

Aljaž: 4. 1. 2014

clock-img

20.05.2013, 10:43

clock-img

babučka

pencil-img

29

Čeprav imam tri pupe, je samo ta bila zares dojena in takega, ali drugačnega razloga. Prvim dvema sem do drugela leta dajala ponoči flaško, pol sem jima razložila (po otroško), da je ne rabita več. Zdaj pa se počutim, kot bi imela prvega in neki kompliciram:), si pač ne znam predstavljati, kako bi to zgledalo ponoči, če se ne bi več dojile oz imele flaško, ker za enkrat še vedno je 2-3 krat na noč dojiva. Sicer bereme, da otrok pri tej starosti ne rabi več nočnega dojenja, a nekako imaš vseeno tisti strah, kako bo. :) Očitno si bo mogel ati dopust vzet, da bi jo ponoči malo nosil, da bi razumela, da ne bo nič več dojenja. :)

Po slamici? Kako ste jih pa navadile? Sm namreč kupila špotren lonček Tomme T. in ne vem, kako naj ji pokažem, da se da pit iz tega lonča. :)

Hvala za vsak nasvet. :)

clock-img

20.05.2013, 11:53

clock-img

donna22

pencil-img

2185

Zakaj že navajanje na flaško? Moja dva je nista rabila, pri hrani in pijači sta šla direkt na žlico oz. kozarecuser posted image

clock-img

21.05.2013, 08:19

clock-img

babučka

pencil-img

29

Meni se flaška ne zdi nekaj napačnega. Velikokrat mi je prav prišla ponoči in zvečer je poleg večerje, dobila še dost mleka. Poleg tega bi lahko malo položila v posteljo in bi ob pitju mleka sama zaspala. Nekako dojenje meni ne leži. Sem nameravala dojit samo pol leta, da je zima šla mimo, a sva še vedno na tem, ker pač noče flaške. Želim si, da bi čim prej dokončno prenehala. Ljudje smo si različni. :)

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem