cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Dojenje in rejenje!!!

clock-img

21.06.2007, 09:23

clock-img

bibyzan

pencil-img

296

Pozdrav!user posted image
Mene pa nekaj prav močno zanima. Že pred porodom sem brala, da je dojenje kao ena vrst hujšanja, ker porabiš za to ne vem koliko kalorij in kg gredo kar sami dol. Jst sem en mesec po porodu, moja pikica je še kar v bolnici(nedonošenka), tako da si jaz mleko črpam. Po porodu so mi kg šli res dol, bila sem polna vode, že skoraj oblečem stare hlače. No, dolgo sem nosila nosečniške ker me je rana od CR ful bolela(še sedaj me, če preveč migam). Pa hočem oblečt stare hlače in mi nekak čudno še bolj tesno stojijo, kot pa pred dvema tednoma. Pol pa vaga in glej ga zlomka:pridobila sem nazaj kar 4 kg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image V čem je problem:res sem kar naprej lačna, se nakosilam, pridem po stopnicah gor, sem že spet lačna????!!!Ali je to le požrešnost?Sicer drugače v življenju zelo rada jem(preveč), ampak sem trdno sklenila, da po porodu ne mislim ostat neprivlačna mama, ki je naveličana vsega(še posebej, ko gre v trgovino in ugotovi, da lahko obleče srajco št 46!!!). Sej tud prej nism bla ne vem kak, ampak nekaj v mejah normale, št 40-42 sm nosla.
KAj naj naredim. A je mogoče vzrok to, da še nimam doma pikice in vseh "naporov"oz. bolje rečeno zaposlenosti z njo?? A ste tiste ki dojite tudi kr lačne?user posted image user posted image
Hujšanje menda odsvetujejo, telovadba po cr ene pravijo po 6 tednih, ene po 10, čakam na ginekologinjo, da pove.
Še mal pa bom imela tolk kg, kot takrat ko sem bila noseča(ki jih je bilo občutno preveč!!!)user posted image user posted image user posted image
LP, bibyzan

clock-img

21.06.2007, 12:07

clock-img

Kaštrun

pencil-img

668

jutri bo naša Lučka stara 2 meseca, pa jaz še vedno ne morem čez boke zapeti svojih prejšnjih hlač - nobenih! čez rit in stegna gredo, zapet gumba pa še vedno ne morem. pa polno dojim, vse obroke, pa še stroge diete se držim ker ne smem nobenih mlečnih izdelkov in nobenih izdelkov ki vsebujejo jajca. tako da... tole da shujšaš ker dojiš ne drži ravno najbolj!

_____________________________

Otroci ne vedo, kako radi jih imajo njihovi starši,
in tega tudi nikoli ne bodo vedeli, dokler se ne bo
nad temi starši zagrnil grob ali dokler
ne bodo imeli svojih lastnih otrok.

clock-img

27.06.2007, 11:37

clock-img

dorina

pencil-img

209

Jaz sem skoraj 5 tednov po porodu in imam še vedno toliko kg, kot sem jih imela ob prihodu iz porodnišnice, t.j. 5,5kg plusa. Nabavit sem si morala nekaj novih kosov oblačil, da sploh lahko zapustim stanovanje, ker mi ni več NIČ prav. Hlače ne spravim čez rit in boke, majice pa so mi pretesne in posledično prekratke zaradi orjaških jošk.
Tako da tudi jaz ne vem, kako je s tem hujšanjem ob dojenju, saj tudi sama polno dojim, jem normalno, kg pa ne grejo nikamor.user posted image

clock-img

27.06.2007, 12:18

clock-img

Anonimen

punce dejte malo počakat, no.... neučakanost pa taka! po parih tednih ne morete kar zgubiti 10 kil! Dojenje je proces in po prvih 6 mesecih boste videle rezultate! Če pa boste še naprej dojile, bo šlo pa še naprej tudi hujšanje! Seveda a to ne pomeni, da se lahko maksimalno relaksirate in pojeste količinsko za 3, češ, saj bo šlo z dojenjem dol....

clock-img

27.06.2007, 13:16

clock-img

crci06

pencil-img

1854

IZVIRNO SPOROČILO: misska
Dojenje je proces in po prvih 6 mesecih boste videle rezultate!



OK, po 5,5 m dojenja pri meni še ni vidnega niente (kg isti, kot 14 dni po porodu, ko se je zaključila ta huda čišča... ), zredila sem se too much, kar pa se tiče lepe, privlačne mamice, pa se jaz tolažim s tem, da sem jaz za sina najlepša mamica, ker še ne zna ocenjevati lepote in ne ve, da če se lahko mamice fajn oprime, da v bistvu prime za špeh.
Rada bi še čimdlje dojila - zaradnji njega, ne zaradi kg, zdaj enkrat, ko se pa končuje polno dojenje, bom pa šele začela mal gledat na to, kaj jem in se mogoče tudi malo bolj razmigat...
Še zadnja tolažba mi je, da ko bo shodil, bomo fajn šibale...
Tudi ve!

Res je, da ene zgubijo vse kg v 14 dneh, ene pa nikoli... upam, da sem nekje vmes.

To naj ne bo tolažba za nažiranje, češ, saj je nekje ena še bolj debela, ampak spodbuda za tiste, ki vas odvečni kg-jčki še morijo...  Šlo bo dol, nič bat! Razen redkih izjem vse shujšajo.

clock-img

27.06.2007, 13:34

clock-img

anja80

pencil-img

26

Tudi jaz ne morem shujšati na težo, ki sem jo imela pred porodom. Pri meni je še ta problem, da sem rodila dvakrat zaporedoma, znova zanosila sem že po treh mesecih, zato že takrat nisem prišla nazaj na prvotno težo. Po drugem porodu je šlo malo sicer dol, ko sem prišla iz porodnišnice, potem pa je kar ostalo na istem, čeprav sem veliko dojila in še vedno dojim dvakrat dnevno. G. mi je rekla, da bom težko shujšala prej kot v dveh letih, saj se je telo dve leti preoblikovalo, spreminjalo, "redilo" in približno toliko časa se vrača nazaj v formo.
Tolažim se s tem, da bom šla kmalu v službo in bo veliko dela, opravkov in manj časa. Posledično upam, da tudi manj kilogramov ...

clock-img

27.06.2007, 16:59

clock-img

Naja30

pencil-img

9878

Jaz sem takoj po porodu shujšala na težo pred user posted image  potem pa sem se spet začela redit, ker sem morala jest in jest in jest. Po vsakem dojenju sem bila izstradana. tamala se je pa prve 3m dojila kar pogosto, tako da sem bila kot izžeta cunja. Ker pa ni bilo časa za kuhanje, priznam sem jedla veliko čokolade in hitrih prigrizkov, samo da je bil želodec poln. In kmalu se je začelo poznat na teži user posted image

Se tudi jaz tolažim, da sem svojemu user posted image  najlepša mamica user posted image

< Sporočilo je popravil Naja3 -- 27.6.2007 17:00:49 >

clock-img

27.06.2007, 19:38

clock-img

Natali07

pencil-img

549

Tudi jaz se sprašujem, če samo dojenje upliva na težo, ker jaz imam pa kontra problem. Po skoraj 6 mesecih po porodu imam skoraj 8 kg manj. Seveda polno dojim, moj malček je 5 krat ali pa 6  krat če je enkrat tudi enkrat ponoči. Res pa sem šla v prvem mesecu hitro na prednosečniško težo, potem se je ustavilo, sedaj pa teža kar pada in pada jaz pa jem za 3. No mogoče je krivo, da tudi ne smem mleka, jajc in izdelkov iz tega in še cel kup omejitev, ker je moj malček alergik. Ampak si vsake toliko časa sama spečem piškote, slaščice, sladoled in se skoraj bašem s piškoti, pa v tistem primeru teža mogoče le stagnira. tako, da se prav bojim kako bo ko bom nehala dojiti, če je to res vzrok samo dojenje. Ker če je bom po prenehanju vzhajala, kot buhtelček, ker pojem sedaj enormne količine hrane user posted image .

clock-img

28.06.2007, 07:56

clock-img

Nogavica

pencil-img

3170

Jaz sem začela kilograme izgubljat šele po šestem mesecu in sem tudi polno dojila. Zdaj smo začeli z GH, jaz malenkost pazim pri hrani (nobena dieta, pač malo bolj zdravo in malo manj jem).
Ko sem prišla iz porodnišnice, sem imela še 20 kg viška, do šestega meseca je šlo dol samo kake 4 kg, 7 mesecev po porodu pa imam še 6kg več kot pred nosečnostjo. Res gre kar hitro dol zdaj.

Malo potrpljenja, pa bo user posted image .

_____________________________

Živa - 22. 11. 2006
Tilen - 17. 10. 2009

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem