cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Dojenje in izčrpanost mamice

clock-img

22.10.2005, 11:34

clock-img

Divja vijolica

pencil-img

293

Zanima me, kako se počutite tiste mamice, ki ste /ali še dojite več kot 6 mesecev. Jaz dojim že skoraj eno leto in sem imela 2x vročino 39 brez prehlada, sedaj imam pa že tretjič vnetje obeh ušes v roku 4 mesecev. Že 3 jem antibiotike. user posted image   Pred porodom nisem bila nikoli bolna, mogoče 1x na leto kakšen prehlad, antibiotikov nisem jemala že od otroštva. Vse bolj se mi zdi,da je to povezano z dojenjem in bi rada nehala, vendar vidim, da bo zelo težko, ker hoče celo noč samo vleči.
Ali mislite, da dojenje res lahko tako izčrpa telo mamice? Jaz sem bila prepričana,da bom dojila zelo dolgo, sedaj pa ne vem več. Rada bi bila zdrava.
Kaj pa ve? Ali ste imele/imate kakšne težave?

lp

clock-img

22.10.2005, 14:47

clock-img

Magi*

pencil-img

4856

Hojla. res pravijo, da dojenje izčrpa mamico. jaz dojim 10 mesecev in (trkam na les) se dobro počutim (pa zraven delam še 100 stvari, ki me bistveno bolj utrujajo). mogoče pa imaš na splošno imunski sistem skrhan. malo pomisli: a dovolj dobro ješ in piješ, ali ponoči spiš, se rekreiraš, imaš kaj časa zase (ja, saj vem - ta je najtežja). v tvojem primeru najbrž dojenje res stvar še poslabša. moje mnenje je, da če je za mamico prenaporno, da poskusi manj dojiti ali prekini. otroček bo imel več od zdrave mamice kot od dojenja pri enem letu. ampak to je samo moje mnenje.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

clock-img

22.10.2005, 20:24

clock-img

Divja vijolica

pencil-img

293

Oj. JA sem se res zamislila nad tvojimi "vprašanji". Moja prehrana je obupna, pojem ponavadi le toliko da nisem lačna, če ni časa pa še to ne. Rekreacija- kaj je že to? Spim sicer še kar, vendar tudi ne celo noč, ker se mali zbuja in hoče vlečt.  Do sedaj sem mislila, da sem iz železa, pa le nisem. user posted image Ja nekaj bo treba spremeniti. Hvala. lp

clock-img

22.10.2005, 22:09

clock-img

mišek

pencil-img

108

Jaz sicer 1xletno zbolim za gripo ali težjim prehladom. Mojega sončka polno dojim. Sedaj v 14 dneh so me 2x zelo bolele kosti in vsi sklepi, vsakič več dni skupaj, pa sem mislila, da je prehlad. Po drugi bolečini sem odšla k zdravniku, ker sem se še komaj premikala. Ugotovil je, da mi po vsej verjetnosti primanjkuje kalcija, ki ga izgubljam z dojenjem in tako sem dobila kalcijeve tablete-se stanje izboljšuje.

Lp

clock-img

22.10.2005, 22:11

clock-img

Magi*

pencil-img

4856

ja, mamice dostikrat pozabimo nase. saj jaz ne morem reči, da sem ravno zgleden primerek urejene prehrane, rekreacije itd. se bo pa treba v roke vzet, še posebej zdaj pred zimo, ko pridejo na plano vse viroze in podobno.

veliko zdravja ti želim. Magi

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

clock-img

26.10.2005, 20:47

clock-img

frutka_

pencil-img

7433

Joj, jaz sem bila tudi tako utrujena po dojenju. Mislila sem, da me bo mali pojedel...smešno se sliši ampak po vsakem podoju sem bila grozno lačna in sem full jedla, kile pa so šle kljub vsemu doluser posted image user posted image user posted image Kasneje, ko je bil že večji , me je med dojenjem tudi brcal  v trebuh in jajčnike, in se vlačil gor po meni, kar mi tudi ni bilo prijetno. No, pri 10.mesecih se je sam odstranil in to je bilo to. Mali pa je bil dokaj velik dojenček, mesečno je pridobival po kilo gor samo od mojega mleka (do 6.meseca!) nato pa z raznimi kašicami.

V glavenem moja priporočila so:
med dojenjem počivaj,
počivaj ko počiva dojenček,
po vsakem podoju spij kozarec sadnega soka in kozarec vode,
jej sadje, meso, riž, solate...kar je zdravo ter ne napenja tebe oz. posledično tvojega dojenčka,
med dojenjem se ulezi na posteljo oz. na podlago, kjer ti bo udobno,
počivaj, počivaj, počivaj...ker doječa mati potrebuje malce več kalorij kot nedoječa mati in nekje jih moraš dobiti, magari v Pogrej in pojej!


LP

clock-img

28.10.2005, 12:50

clock-img

Hanna M.

pencil-img

176

Dojim že 17 mesecev. Prvih 6 m. polno, zdaj  - zjutraj, ko se vrnem iz službe in pred spanjem. Ko je imala hčerka 9M. me je neka viroza zelo oslabela. Sem rabila kar dober mesec, da sem prišla k sebi. Zdaj sem razen občasnih prehladov kar zdrava. Dojiti pa nameravam do največ 3 let, če se bova obe počutili dobro.
Če bi jaz čutila, da sem zaradi dojenja bistveno bolj izčrpana in pogosteje bolna bi prenehala dojiti. Srečno, Hanna!

clock-img

09.11.2005, 15:14

clock-img

anajmad

pencil-img

2780

Hči sem dojila 14.mesecev.Imunski sistem se mi je totalno porušil.Non stop bolna,z vročino,nenormalno shujšala.V glavnem samo slabo.Takrat so mi ugotovili,da sem postala težak alergik.Alergična praktično na vse kar obstaja okrog nas in me še danes tepe.Ne vem.Saj vem,da je dojenje priporočljivo za otroka toda tako kot je mene izčrpalo po prvem porodu,sem si zarekla,da bom maksimalno otročka,ki ga bom še imela, dojila do enega leta.Sem rabila nekaj let,da sem prišla k sebi.Pa tudi hči je bila non stop bolna,da tudi ni res,da je dojenje naravni antibiotik.
en lpuser posted image D.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

clock-img

12.11.2005, 08:29

clock-img

Wilson

pencil-img

62

Dojila prvih 6 mesecev polno, nato še do 10 meseca, nikoli nisem bila bolna, niti nisem čutila nobenih težav, razen tega, da bi lahko po dojenju pojedla slona. Še med nosečnostjo nisem čutila takšne lakote. Lp

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem