cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Dodajanje mleka

clock-img

02.11.2005, 08:59

clock-img

nana 27

pencil-img

2670

Pozdravljene!

 
V iskalaniku sem prebrala skoraj vse v poste v zvezi z adaptiranim mlekom inn sem user posted image
 
Naš fantek je star 10 dni in se dojimo ali pa mu dajem svoje izčrpano mleko po flaški (včasih bradavice preveč bolijo). Vmes rad popije tudi nekaj Hippovega čaja. Problem nastane proti večeru in ponoči, ko mojega mleka ni več dosti in ko mojo bradavico vztrajno vleče iz ust (podnevi tega problema ni). Najprej sem mislila, da ima krče, ker je jokal in rokice dajal v usta, krčevito zategoval z glavico in neutolažljivo jokal. Ko sem mu dala čaj, ga je spil ogromno in kar ne bi nehal, tako da sklepam, da je revček ponoči lačen. Zaradi tega smo včeraj po nasvetu dežurne pediatrinje v dežurni lekarni kupili Aptamil Pre. Tako smo mu ob ob 21. uri dali 70ml Aptamila in 30ml mojega mleka. Po previjanju je dobil še 20ml Aptamila.
 
No, zdaj pa k težavi. Celo noč je bil nemiren in po malem jamral. Po hranjenju je zaspal kot angelček, nato pa se je čez kakšne pol ure začel oglašati - ne z jokom, ampak godrnjanjem in cmokanjem. Tako je bilo tudi ob polnoči in zjutraj, ko smo ga spet hranili.Kaj bi to pomenilo? Ga napenja po umetnem mleku? Brala sem, da je dostim pomagalo tudi mleko Beba od Nestleja. Kje ga kupujete? Aja, kaka zaenkrat še normalno. Vsaj zjutraj ob 5ih je imel pokakano polno pleničko. Vesela bom vsakega predloga ali nasveta. Ne upam si več normalno jesti, ker se bojim, da ga muči moja prehrana, po drugi strani se sekiram, ker ni dovolj samo moje mleko, čeprav bi rada dojila. Trenutno je z nami doma očka, ki je v veliko oporo in se zbuja ponoči, da ga hrani. Kaj naj naredim, da bo fantek spal vsaj nekaj uric, da se bo tudi očka spočil, ko bo moral spet v službo. Zdaj sva namreč kot zombija user posted image  Podnevi je vse super. Lepo se hranimo, previjamo in spimo na tri ure. Ponoči, ko bi morali pa kaj spati, smo budni do treh zjutraj, tako da ne vem, kako bo. Kakšen recept? Vem, da bo sčasoma vse mimo, ampak če je imela katera podobno izkušnjo, bi bila vesela vsakega nasveta. Hvala vsem!  user posted image user posted image user posted image

clock-img

02.11.2005, 19:57

clock-img

ninocka

pencil-img

3080

Jst mam tud premal mleka, da bi mojga lumpka samo dojila (star je 2.5 mesecev) in mu zato po vsakem podoju dodam se mleko. Na zacetku smo imeli Aptamil1, pa je ratal zaprt po  njemu, zato sem mu zacela mesat se Comformil. Potem je kakal 1-2x na dan, ga je pa ful cel dan napenjalo, crviclo, skoz je neki jamral, prdkal...Pa tud kakec je potem grozno smrdeluser posted image , bil je take ogabne zelene barve, da mi je blo kr hudo, vsakic ko sem ga previjala.
Pa sem se odlocila, da bomo probali pac z enim drugim mlekom (glede na to, da jih je na trziscu polno) in sem kupila Hipp Pre. V 2 dneh je bilo konec napenjanja, spi boljs ponoci, in kaka 2x na dan, senfast kakec.

Sem pa od zacetka imela Humana vodo za dojencke, ki sem jo prekuhala z 2 - 3 zlicami kumine.
Zdaj pa uporabljam Sparovo namizno vodo.
Pije nobenga cajcka, vedno samo to prekuhano kumnovo vodo.
Upam, da sem ti kaj pomagala.

clock-img

02.11.2005, 22:03

clock-img

Pia67

pencil-img

1098

Živjo!

Tudi jaz zvečer dodajam adaptirano mleko. Moja Nina je stara 8 tednov, sprva sem dodajala AptamilPre. Zelo jo je motilo, ker je veliko prdela in je bila čisto iz sebe. Ko je sesala, je postala rdeča v obraz, jamrala je. Mislila sem, da ima kolike in sem krivila sebe in prehrano. Prenehala sem uživati mlečne izdelke, še zlasti bifidne jogurte. Stanje se je popravilo. Prdela je pa še vedno. Zamenjala sem formulo z Bebo1 (v 6. tednu). Težav ni več. Morda je prerasla vse skupaj.
Aja pa še nekaj. Če striktno ne podreva kupčka, se opisano stanje v blagi obliki ponovi. Ko podreva kupček, poje vsaj še 30ml. Sklepam, da se v želodčku nabere zrak, tišči jo, je pa še vedno lačna in gloda pestko.
Morda sem ti kaj pomagala.

Pia

clock-img

03.11.2005, 09:54

clock-img

Grascakinja

pencil-img

2003

Moji tudi dodajamo zvečer. Začeli smo z aptamilom, a jo je zapiral in napenjal. Punce tukaj so mi svetovale Hipp in od takrat nimamo več težav.
Ali svoje mleko in aptamil zmešaš skupaj? Načeloma to ni dobro. Poskusi mu najprej dat svoje mleko, potem pa dodatek.

clock-img

03.11.2005, 21:02

clock-img

nana 27

pencil-img

2670

Ne, ne mešam. Najprej pije moje izčrpano mleko in nato mu damo še dodatek. Razmerje je odvisno od tega, koliko je načrpanega mleka - na obrok pride okrog 100 ml skupno in potem vidim, če še hoče jesti ali pa se bi rad še crkljal.

 
Hvala za nasvete. Upam, da se čimprej ujamemo z dojenjem. Mleka imam čedalje več, zato ga tudi "priklapljam", ampak žal ne vem, koliko ga spije pri meni user posted image

clock-img

03.11.2005, 22:59

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

04.11.2005, 08:42

clock-img

Udb

pencil-img

5380

Naš je star 12 dni in odkar sva doma, je skoz na Bebi od Nestleja, ker jaz nimam skoraj nič mleka! Zaenkrat je zadovoljen - lepo kaka, nič ne poliva, krči ga ne mučijo (no, kakšen sem in tja). Tako da mu mleko očitno odgovarja.

clock-img

04.11.2005, 10:05

clock-img

nana 27

pencil-img

2670

Udb,

 
jaz resno razmišljam o nakupu Bebe.
Katero imaš (Bebo start? Bebo 1? Bebo Sensitive?) in kje si kupila mleko?
 Kako dolgo spi tvoj otroček po pitju Beba mleka in koliko ml mu doziraš na obrok? Meni se Miha zbuja pri Aptamilu Pre na eno uro, zdaj pa ne vem, ali mleko ni dosti kalorično, ali pa ga mučijo krčki po mojem mleku. Drugače pa kaka normalno, ampak se mi zdi, da je nonstop buden user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem