cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Do kdaj nočni obrok AM?

clock-img

18.05.2008, 22:08

clock-img

ThinkPink

pencil-img

915

Do kdaj so vaši malčki imeli nočni obrok AM?

Torej, naša 9m še vedno spije en obrok am ponoči, cca.180ml. Spi od 20h-12h, če ji ne dam mleka noče nazaj zaspati (sem seveda poskusila že vse, da bi jo pretentala - dudo, vodo, čaj, nošenje na rokah, prestavila sem jo iz njene v najino posteljo...pa ne pomaga, saj se v roku pol ure spet zbudi.) Ko ji dam mleko zaspi v roku nekaj sekund in lepo spi do 6 ali 7h. Vem, da hranjenje ponoči ni ok zaradi zobkov, metabolizma itd...pa vendar sploh ne vem kako ga ukiniti...Drugače pa čez dan normalno je, ima 5 obrokov, vendar ne poje ful veliko, temveč v mejah normale.

clock-img

19.05.2008, 06:09

clock-img

bodoča

pencil-img

908

Tudi jaz se to sprašujem. Moj skoraj 9 mesečnik tudi še 1x je ponoči, lahko ga sicer zamotim za kakšno urco, samo pol hoče flaško. Pojma nimam kako bi ga to odvadila, samo najbolj mi je pa smešno to, da par noči prespi celih, brez hranjenja, pol pa spet par noči je. 

Drugače je moj navajen zvečer okoli 8 h spit flaško in gre spat, pol pa se zbudi, čist ob različnih časih, brez reda. Sem mu poskusil dajat bolj pozno flaško, okoli 10 h, pa se vseeno zbudi ponoči.

Pa zdaj ko je večji je postal bolj občutljiv na vsak šum. prej tam do nekje 3 - 4 meseca, sma se lahko z možekom pogapvarjala, gledala tv, poslušala muziko, pa se ni zbudil, zdaj pa samo zakašljaš, pa je pokonci user posted image .

_____________________________

mojeustvarjanje

clock-img

19.05.2008, 06:49

clock-img

racman2

pencil-img

151

Moj  je pojedel flaško ob osmih zvečer in sem mu okrog 23h dala še enkrat flaško v spanju, ker je bil suh in sva pri 1 letu nehala s tem brez težav.user posted image
Po moje še ni take panike zaradi zobkov. Saj, če je buden in ko spije flaško, mu lahko z gazico očistiš zobke, če te to skrbi.

clock-img

19.05.2008, 08:12

clock-img

kristinaj

pencil-img

3311

poskusi ji zadnji obrok pred spanjem dati malo več, dodaj čokolino, piškote, da bo bolj močna hrana in bo mogče zdržala celo noč... samo pazi, da bo cucelj večji, ker bo hrana gostejša, obstajajo tudi cuclji za gosto hrano....

clock-img

19.05.2008, 10:01

clock-img

Solero

pencil-img

466

Do kdaj nočni obrok? Po mojem do takrat, ko otrok rabi. Če za primerjavo vzamemo dojene in nedojene otročke, vidimo, da dojeni ponoči rabijo/želijo/hočejo večkrat pit, nedojeni pa 1x. (To je seveda posplošeno, glede na to, kar se bere na RR.) Večinoma pa nehajo, ko se približujejo 1. rojstnemu dnevu.
Torej slej ko prej se to konča. Tako so narejeni in narava je že vedela, zakaj. Jaz ne vidim razloga, da mu ne bi dala, če vem, da to rabi. Tudi jaz težko zaspim lačna.

clock-img

19.05.2008, 11:50

clock-img

ThinkPink

pencil-img

915

Hvala za odg.

Saj mene sploh ne moti, da ima nočni obrok. Gre za to, da mi je več "starejših izkušenih" mamic reklo, da naj ne bi več jedla ponoči, ker otrok po 6m več ne rabi obroka ponoči. In da naj jo odvadimuser posted image .

Bom torej prisluhnila moji nočni jedki.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem