No evo....pa sem spet tukaj. Sem se gibala pred časom nekje med ločevalno, ki sem jo pred 2 leti uspešno zaključila, shujšala 10kg, pa vse nazaj dobila, do tega, da sem se seznanila z Montignacom, ki mi je sicer blizu, a se mi je težko odpovedat npr. krompirju. Sem "strasten čokoholik in bolj ko se trudim, da jo imam manj na "jedilniku", bolj sem jezna nase, ko skrivam sama pred sabo prazne papirčke. In ker življenje ni eno samo odpovedovanje, ampak ga je potrebno uživati in ker me razne diete spravljajo v obup in slabo voljo vsakič, ko pojem kaj kar ni "dovoljeno", posledično non stop razmišljam o hrani in kaj lahko jem in kaj ne,...
Zato sem se odločila, da grem na dieto "manj jej" pa hkrati tudi "bolj zdravo jej".
Pravila, ki sem si jih zastavila so:
- V prehrano vključujem jedi, ki jih prej nikoli nisem jedla (npr. pira - kok je pa to dobr
, polnozrnate testenine,...., krompir ostane na jedilniku ampak manj; npr 1× na teden)
- veliko vode (že zdaj jo pijem veliko, sokov in gaziranih pijač ne pijem)
- veliko zelenjave (pa jo že zdaj veliko pojem)
- izogibaj se sladkarijam (piškoti in peciva me niti ne ganejo, pri meni je problem čokolada. Bodo bolj kot ne vsakodnevni notranji boji, da jo ne kupim v trgovini, sem pa tja ko bo kriza prevelika, pa si bom privoščila raje tisto 70%), aja pa sladoled tud lahko v ledeni kavi - to je za mojo dušo v teh poletnih dneh
- imej redne obroke (4-5 obrokov na dan) in zadnji naj bo najkasneje ob 18h uri.
No pa da vidim koliko časa zdržim. Se gre še kakšna izmed vas te "diete", ki v bistvu ni dieta.
Pa če ste za, lahko vsak dan napišemo kakšen je naš jedilnik zgledal in se če rezultati "diete" poznajo kaj na počutju, ohlapnosti oblek,.... Tehtala se jaz ne bom, ker mi ni pomembna cifra na tehtnici ampak predvsem to, da bom zadovoljna sama s sabo, da se bom počutila OK, nenapihnjeno,....
Lp Tina
(T. Pavček)