cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Depresija- POMOČ

clock-img

30.05.2009, 13:26

clock-img

tia12

pencil-img

883

Imam občutek, da me muči poporodna depresija. Sem 2 meseca po porodu (CR) in že od vsega začetka imam neke težave, najprej sam porod potem se mi rana ni lepo celila, potem še krvavitev....

Zdaj sem pa živčna pa nevem kaj še vse....brez vsake volje....kar trest se začnem. sEM BILA PRI OS. ZDRAVNIKU IN PRAVI, DA SO TO ŽIVCI. Mi je dal neka pomirjevala, ki pa jih ne upam jest, da se telo nebi nanje preveč navadilo.

Ima še kakšna tako izkušnjo? Mislite da gre za depresijo? Kako ste se je rešile?

Najlepša hvala za pomoč.


_____________________________

TAJ - 10.4.2009

clock-img

30.05.2009, 13:36

clock-img

end1

pencil-img

1598

če je to depresija, ne vem.

razmišljam pa tako, tablete ni lih kar tako za jemat z enim samim pogovorom z splošnim zdravnikom.

Kaj bi jaz naredila, da bi bilo boljše, ne boj se vprašati pomoč pri negovanju dojenčka, vzemi si čas zase, dobi se s prijateljem s katerim ne boš govorila o otrocih, pojdi teč, hodit, spoštuj se.

hormoni gredo tam po približno 3m po porodu nekako na mesto, vsaj meni so šli(2x) in je veliko bolje. vse skupaj nosečnost, porod, nov član je en velik izziv in misliš, da vse sam zmoreš, saj mogoče da ja ampak tudi svoje življenje rabiš.

srečno!

clock-img

30.05.2009, 14:01

clock-img

tintin

pencil-img

3293

Obrni se na svetovalnico Mama Zofa:
http://www.mamazofa.org/svetovanje.php



ali si preberi knjižico, ki jo dobiš na spodnji povezavi:
http://med.over.net/forum5/read.php?123,5239923


Lahko se obrneš tudi na omenjeno spletno svetovalko (glej link zgoraj), je zelo fajn ženska.


Srečno!!!!!!!

clock-img

30.05.2009, 14:36

clock-img

bskrle

pencil-img

3409

A napotnico za psihologa ali psihiatra pa nisi dobila?
Tablete pomagajo,da se stanje umiri.
Drugače vzemi persen forte ali kak čaj.



_____________________________

Mama štirih deklic in 5ra

clock-img

30.05.2009, 14:38

clock-img

suzolinka

pencil-img

353

Tudi jaz predlagam mamo Zofo oz. če ti bo še huje obisk na polikliniki (psihiatrija) ... Pa pogovori z bližnjimi (če lahko), razbremenitev, ... sama sem tudi začutila depresijo tam okoli 10m po porodu. Sem prebrala pol interneta, se zjokala in pogovorila z mojimi. Te so me razbremenili in je bilo veliko lažje.
Srečno!

clock-img

30.05.2009, 19:51

clock-img

NINOLINA

pencil-img

94

depresija se kaže pri vsakem drugač, jaz sem bila zelo vsklipljiva, nič žalostna, švoh sem bila, imela sem vrtoglavico in en tak butast občutek v glavi da se mi bi lahk kr zmešalo. Vsak to na svoj način občuti, vem da me je tudi dušilo oz. teško sem dihala....... Pojdi po antidepresive ne pomirjevala!

lp
nin@

clock-img

30.05.2009, 20:00

clock-img

potepinček

pencil-img

327

Poskusi z bioenergetikom. Uspešno zdravijo. Lahko ti pomagam z tel. številko če potrebuješ.

clock-img

30.05.2009, 20:05

clock-img

Nalina

pencil-img

295

Tudi jaz ti v prvi vrsti priporočam mamo Zofo. So res fajn! In gotovo te bodo znale usmeriti v pravo smer, če ti ne bodo same znale pomagati. 

clock-img

30.05.2009, 21:01

clock-img

Andromeda

pencil-img

3755

Pogovori se s kom, najbolje, da s tako osebo, ki je to že dala skozi in pa s kakim psihologom. Čeprav je verjetno težko izvedljivo, pa si vzemi vsak dan nekaj časa zase. Vsaj 15 minut, pa kak dober čajček in revija...toliko, da odmisliš. Lahko se ti to dogaja zaradi preobremenjenosti. 

clock-img

30.05.2009, 22:06

clock-img

Anonimen

Sem 5 mesecev po porodu in tudi meni ni bilo lepo. Začelo se je 1 mesec po porodu, ko je šlo z mojim fizičnim stanjem in posledično psihičnim vse navzdol. Naj strnem zadevo. Zaradi poroda še vedno trpim za hormonsko motnjo, ki mi je povzročila zastajanje vode v telesu - zatekanje, nečisto kožo, dermatitis itd. itd. Mala je imela ful hude krče, dojenje me je obremenjevalo, mož je bil od zore do mraka v službi. Za vse sem bila sama in nihče mi ni znal pomagat. Nikomur nisem mogla dati otroka in biti sama s sabo vsaj eno uro Jokala sem kot dež večkrat na dan, imela misli, kako je bilo, preden sem zanosila, o mojem  stanju nisem od nikjer dobila pomoči. Preiskave so bile v redu, le presnovo sem imela slabo. Se pravi hormoni.
Pa sem nekako prebrodila. Naslonjena na moževo potrpežljivo ramo. Potem pa se je našla oseba, ki mi je izredno pomagala s terapijami z limfno drenažo in zgolj s tem, da je razumela, kaj prestajam. Lahko ti pa rečem, da bo minilo in da bo vsak dan bolje, sploh ko začne otrok dojemati okolico in se odzivati.
Tablet pa jaz ne bi jemala, razen če bi mi jih predpisal specialist. Jaz sem verjetno trpela za poporodno d., čeprav mi je nihče ni definiral. In verjetno je še veliko takih, ki se sploh ne zavedajo le-te in občutke pripisujejo živcem, utrujenosti. Pomaga pa, da greš za uro, dve stran od otroka, pa ne enkrat na mesec, vsedi se v avto, pojdi v šoping, na kavo, ali pa samo en krog, navij si muziko, privošči si masažo, daj otroka v varstvo in pojdita s partnerjem na piknik. Držim pesti zate in res bo bolje, verjemi. meni ni nihče znal tega povedati oz. nikomur se ni dalo pisati o svoji izkušnji.user posted image user posted image user posted image

clock-img

16.06.2009, 18:08

clock-img

tia12

pencil-img

883


Živjo!

Pred enim tednom sem bila pri zdravniku, ki mi je rekel naj vzamem le kakšen persen in stanje se bo umirilo...JOK BRATE ODPADE...v soboto sem imela tak čuden občutek v glavi, kot da se mi bo zmešalo, tresla sem se kot nora...odšla sem do dežurnega zdravnika, ki mi ja napisal tablete LEXAURIN za živce...sicer se je stanje umirilo le tresem se še vedno.

V sebi čutim, kot nek strah, napeta sem..tresem se, živčna brez vsakega razloga...

Danes sem ponovno bila pri svojem osebnem zdravniku in mu razložila, kaj se je dogajalo med vikendom...predpisal mi je tablete oz. antidepresive CITALOPRAM in pa ANSILAN. Ćez en teden pa imam kontrolo.

Ali je tu gor še kakšna s podobnimi težavami ali pa kakšna, ki je depresijo že prebolela...rada bi se pogovorila malo o tem...

Lep dan in pa hvala, ker ste me brale...


_____________________________

TAJ - 10.4.2009

clock-img

16.06.2009, 18:59

clock-img

Barbara111

pencil-img

2543

Jaz nisem imela poporodne depresije,ampak vseeno vem nekaj o teh stvareh LEXURIN tablete niso za depresijo in še sčasoma postaneš odvisen ,ker so psihotik,za zdravljenje depresije so tablete ,ko jih po nekem času lahko upustiš to so PAROXAT,CIPRALEX,CIPRAMIL,....Lahko ti jih napiše splošna zdravnica.Hodi veliko v naravo na sprehode in misli pozitivno.Tablete so le bergla ostalo pa moraš vse narediti sama zaseuser posted image user posted image upam ,da ti bo čim prej bolje in se stem malo pogovori z svojo zdravnico.

clock-img

16.06.2009, 21:29

clock-img

alysa

pencil-img

618

Tudi jaz sem se dva meseca po porodu znašla v depresiji. Počutila sem se zelo slabo, bila sem živčna, nemirna, razdražljiva, jokava, stalno sem imela občutek, da bom padla v nezavest, bila sem totalno brez moči, kar mi je blo še najbolj grozno, saj sem komaj premogla toliko moči, da sem prinesla tamaliga do previjalne in ga sprevila ... zdravnica je najprej posumla na slabokrvnost, ampak je izvid to ovrgel ... neprespane noči, spremembe, hormoni in nov ritem ter način življenja so naredili svoje ... pomoč sem poiskala najprej pri partnerju, da mi je še več priskočil na pomoč pri negi dojenčka, nato pri svoji mami, da je vskočla takrat, ko je bil partner v službi, prebrala sem kar precej izkušenj z depresijo na forumu Obporodne stiske (kjer sem ugotovila, da nisem samo jaz s takšnimi občutki vstopila v materinstvo) in začela vsak dan hodit na sprehode, kar mi je svetovala tudi zdravnica. Bilo je hudo, vendar sem vesela, da se je vse dobro izteklo, sedaj pri 9 mesecih se počutim popolnoma drugače.
Najbolje je, da najdeš nekaj, kar te veseli, da se boš razvedrila, meni je zelo pomagal klepet s prijateljicami, da vsaj malo odklopiš ... kar koli, da odmisliš in narediš nekaj samo zase ...
drži se in boš videla, da bo kmalu bolje

clock-img

04.07.2009, 22:08

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

05.07.2009, 20:32

clock-img

Šaki

pencil-img

2459

tia, kako je kaj.ali si kaj bolje?

_____________________________

♥ moja dva zaklada ♥

clock-img

22.07.2009, 15:25

clock-img

Mala_princeska

pencil-img

5621

IZVIRNO SPOROČILO: bad girl

tia, kako je kaj.ali si kaj bolje?



user posted image user posted image

Tia kako si?

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image


_____________________________

24.4.2004 Nina :-)
24.6.2009 je ati dobil najlepše darilo za RD - Manco :-)

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem