jst sm do zdaj 2x rodila v celju (2007 in 2011), septembra grem tretjič tja. jst sm bila super zadovoljna z vsemi, ki so me obravnavali (ok, ne rečem za zdravnike, ki so vsi sila uradni in te na momente zelo hitro odpravijo - ampak z njimi imaš stika 2x na dan, drugače vse poteka preko sester). obakrat sem imela po velikem naključju isto babico, ki se je zelo potrudila pri mojem porodu (prvič sem bila rezana, ker drgač pač ni šlo, drugič pa mi je dajala tako natančna navodila, da sm rodila brez rezanja). na oddelku so zelo prijazne sestre (tako tiste, ki skrbijo za otročnico kot tiste, ki skrbijo za novorojenčka). ok, sej se vedno najde kakšna, ki je manj prijazna, ki je zadirčna ali kaj podobnega, ampak to je vsepovsod tako. gre pač samo za ljudi in jst imam tle dosti razumevanja.
sestre ti običajno pri prvem otroku vedno pomagajo pri menjavi plenic, pri drugem pa najraje vidijo, da to sama poskrbiš (saj imaš itak že prakso). dosti spodbujajo dojenje, če pa vidiš, da še ni dovolj mleka, pa tud brez problema dajo dodatek (pri meni so same predlagale dodatek, ker se je vidlo, da se otrok ne naje in da vleče v prazno). spomnem se pri prvemu, kak je bila ena sestra fuuuul vesela, ko sem ga po vsakem dojenju vozila na tehtanje in se je kazalo naraščanje teže. je vsem kolegicam na oddelku razlagala, da se je očitn začel neki dogajat v mojih zizikah in da se je pobec začel rediti
če nimaš materinske šole, dobi partner po porodu položnico v višini 17 eur. seveda te ob sprejemu v porodnišnico popišejo in pri tem vprašajo, če sta opravila materinsko šolo. torej, če si jo, ne dobiš položnice (plačala si že tako ob obisku šole), drugače pa. kolikor mi je znane, možnost EA in ultive v celju ni. partner je na dan poroda lahko cel dan s tabo, drugače pa v času obiskov (ampak niso tolko malenkosti, da bi točno na uro gledali).
kot rečeno, men se zdi celjska porodnišnica zelo super. zagotovo ktera nima pozitivnih spominov nanjo, jst lahko povem samo zase.
< Sporočilo je popravil butt3rfly -- 3.7.2012 7:40:50 >