cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

CUCELJ - DA ALI NE?

clock-img

02.09.2005, 22:34

clock-img

Rubin.

pencil-img

4532

Že pred rojstvom sem se odločila, da bom polno dojila in da ne bomo uporabljali stekleničke oz. dude. To mi tudi uspeva. Dilema pa je nastopila, ker mi vsi govorijo, da če ne bo imela dude – cuclja, bo začela sesati palec. Zanima me vaše mnenje oz. če ima katera s tem izkušnje. Kaj se zgodi, če otroku ne ponudiš cuclja? Ali obvezno začne sesati palec? Oz. če ji dam cucelj ali bom naredila napako? Kaj bo posledica tega? Se ne bo želela več dojiti? Prosim za odgovor.

clock-img

02.09.2005, 23:25

clock-img

Anonimen

Moj se polno doji...pa je imel dudico na začetku, ker je sesalni refleks bill takkkkkkkkkšennnn velikkkk, potem se je odločil, da bo imel dudo samo na sprehodih, pri 6. mesecu pa ni bilo več dude. Noče in noče. Palčka ne sesa, pač pa še kar ziza. Tega se ne more odvaditi.

Ne vzemi vse tako resno, kar ti rečejo. Vraže so eno, praksa drugo.
Dojila se bo še naprej, ponavadi tako dolgo, dokler mami ne reče: DOVOLJ.

clock-img

06.09.2005, 11:41

clock-img

Soncnica

pencil-img

676

Hej!


Ne poslušaj drugih! Naš Jaša nima ne dude in ne prstka. Dudiko je vztrajno zavračal in (še dobro, da tašči ni uspelo, ko ga je silila z njo ) tudi prstek ga kaj dosti ne zanima. Je pa res, da se jaz stalno pogovarjam z njim, tako da mu ni dolgčas.

clock-img

06.09.2005, 14:02

clock-img

rainbow

pencil-img

2869

Halo!

Jaz sem imela z dudo pri prvi slabe izkušnje, je potem obveljal prstek, pa se sploh ne sekiram; večina otrok pač rabi nekaj, da se pomiri in počuti varno;

drugo dete mi je od začetka zavračalo dudo, je potem našla prstek, ampak zdaj pri petih mesecih ni bil več aktualen, pa sem spet probala dudo, pa ji je kar fajn, po moje predvsem za dlesni, ker ji rastejo zobki. Se pa ne ve, če jo bo obdržala;

Nisem za to, da bi otroka karkoli silil, otrok si pač izbere nekaj ali pa nič. Vsi propagirajo to dudo, se mi tudi ne zdi tak krasna; saj redki otroci, ki sesajo palec, imajo težave z zobmi; pa saj imajo zdaj že take fine aparate, prava moda;

za primer-moj brat je zelo dolgo sesal prst, ima krasne zobe, jaz sem imela dudo, ful težave z napačnim ugrizom, aparate nosila 11 let

Tak da delaj kot čutiš in se ne oziraj na druge;

lp rainbow

clock-img

09.09.2005, 09:20

clock-img

Majdi

pencil-img

118

Naša pikica pa dudo pljune ven. Da jo pomiriiš jo malo pocarkljaš pa se umiri. Tako da je zaenkrat niti ne pogreša. Upam da bo tudi kasneje tako.

Lp Majdi

clock-img

11.09.2005, 21:09

clock-img

metaa

pencil-img

208

Moja je bla dojena le nekaj tednov, dude pa sploh ni znala vleči, ker jo sprva nisem navadila nanjo- ni bilo potrebe, pa ni sesala palčka. Se mi zdi bolj v redu brez, če gre, kot če gledaš otroke, ki že hodijo, z dudo v ustih.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem