Mi smo bili v Bosni predlani in lani. Mostar si morate pogledat, to je itak stalnica, pa dolino Neretve. Predlani smo šli iz Črne gore preko Mostarja do Sarajeva, tam smo spali na Ilidži, samo ne v kampu, ker je bilo grdo vreme. V Sarajevu je ok it z otroci (predvidevam da boste z njimi
) v Pionirsko dolino, full igral pa tak mini zoo, vstopnina pa ena marka, če se ne motim. Potem Vrelo Bosne ( to je na Ilidži), tam je full lepo, pa s kočijo se lahko vozite. Če te zanimajo muzeji in podobno lahko prosim moževega strica ( je napisal knjigo o Sarajevu, full veliko ve o njegovi zgodovini, nam je vse razkazal, pa še slovensko zna, ker je bila njegova žena slovenka) če bi vam bil kakšen dan vodič po Sarajevu, ker imaš res veliko za videt in je prav fajn če ti ga razkaže nekdo ki o tem veliko ve. Meni je bilo full zanimivo, sploh ko sem poslušala o vojni vihri iz prve roke ( sicer o tem neradi govorijo).
Potem smo si šli pogledat še Tunel spasa, ampak je bil zaprt. Pa na Avazov neboder morate, gor se pelješ s panoramskim liftom in potem imaš full dober razgled. Na 34. katu je kafić, ki se vrti. Pa Skenderija....Od muzejev smo si pogledli Inat kuću, pa Tursko hišo, pa židovski muzej, ne vem mu imena iz glave, pa pravoslavno cerkev...V Sarajevu imaš res kaj videti, Baščaršija je pa itak zakon
Okolico mi še nismo raziskali, enostavno ni bilo časa in možnosti.
Lani smo se pa peljali iz Splita preko Kupresa, tam je pa tudi full lepo. Divjina. Nikjer ničesar, samo narava...