cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Bezgov sirup

clock-img

11.06.2013, 20:16

clock-img

Teyy

pencil-img

50

Ali katera od vas dela bezgov sirup? Po kakšnem receptu?
Do kdaj pa cveti bezeg? A sem letos že malo pozna.

clock-img

11.06.2013, 21:59

clock-img

matkica

pencil-img

293

ja jaz ga delam,30 cvetov,3 kg sladkorja,3l vode,3 škatlice citronke.
Vodo prekuhaš in ohladiš,nato preliješ cvetove in pustiš 24 ur stati,nato precediš in zmešaš sladkor in citronko.Ko se vse razstopi pa naliješ v steklenice.
Pa na zdravje!
user posted image

clock-img

11.06.2013, 22:04

clock-img

mamica deklicam

pencil-img

2385

IZVIRNO SPOROČILO: Teyy

Ali katera od vas dela bezgov sirup? Po kakšnem receptu?
Do kdaj pa cveti bezeg? A sem letos že malo pozna.

pri nas še veselo cveti. Smo tudi naredili sirup, sedaj pa cvete nabiramo in sušimo še za čaj pozimi. user posted image

clock-img

11.06.2013, 22:19

clock-img

Teyy

pencil-img

50

IZVIRNO SPOROČILO: matkica

ja jaz ga delam,30 cvetov,3 kg sladkorja,3l vode,3 škatlice citronke.
Vodo prekuhaš in ohladiš,nato preliješ cvetove in pustiš 24 ur stati,nato precediš in zmešaš sladkor in citronko.Ko se vse razstopi pa naliješ v steklenice.
Pa na zdravje!
user posted image

Kako pa potem steklenice zapreš. Verjetno daš v steklene steklenice. Verjetno se primerne tiste iz mlekomata s širokim zamaškom. A samo zapreš s pokrovčkom, ali tudi kaj prekuhaš, tako kot se prekuha vloženi kompot.

Do sedaj še nisem počela teh stvari, ampak pravijo da nikoli ni prepozno.

clock-img

12.06.2013, 08:10

clock-img

matkica

pencil-img

293

Res je nikoli ni prepozno.Jaz dam v litrske steklenice od vina in zaprem.Shranim pa v klet,ki pa je malo bolj hladna.

clock-img

12.06.2013, 09:50

clock-img

mamica deklicam

pencil-img

2385

jaz uporabljam steklene steklenice z "kovinskimi" zamaški. Jih dobro umijem, odlepim nalepke in posušim. Ko so znotraj čisto suhe, jih z originalnim zamaškom zaprem, da ostane čista. Nato sirup nalijem kar v hladne steklenice. Meni se ni pokvaril, pa trenutno imamo še nekaj lanskega za porabit user posted image user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem