cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Baklava?

clock-img

09.11.2005, 18:47

clock-img

Seven*

pencil-img

6206

Kako jo naredite?

clock-img

09.11.2005, 18:55

clock-img

PBJ

pencil-img

2189

user posted image  Mene pa še zanima, kaj je to za ena hrana??user posted image



_____________________________

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

clock-img

09.11.2005, 18:59

clock-img

magnolija

pencil-img

214

To je ful ful dobra hrana-pecivo-ful sladko, ne morš dosti pojestuser posted image

clock-img

09.11.2005, 19:07

clock-img

PBJ

pencil-img

2189

user posted image Hvala ti, zdaj pa že nekaj več vemuser posted image .


_____________________________

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

clock-img

09.11.2005, 19:14

clock-img

magnolija

pencil-img

214

Ti se kuj norca delajuser posted image
morš probat, pol pa vidiš, da bi si človek prste obliznil, če bi bli sterilniuser posted image
prvič ti mogoče ne bo preveč všeč, tak je blo pr meni, zaj pa bi lahk vsak dan jedla kak košček, sploh pa kako pecivo pa imaš ti rada?

clock-img

09.11.2005, 19:17

clock-img

magnolija

pencil-img

214

user posted image user posted image user posted image user posted image to mi delajuser posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

09.11.2005, 19:20

clock-img

Anonimen

Jaz samo vem, da teta Ljubica, ki dela najboljše baklave na svetu, izmenično naloži 40 plasti testa in mase. Testo se kupi na Hrvaškem in v Bosni in seveda nižje, na kilograme, je tako zelo tanko, da vidiš skoz, dela z baklavami je ful, azto se jih jaz ne bi lotila. Jih pa rada jem, kadar jih dobim user posted image

clock-img

09.11.2005, 19:24

clock-img

magnolija

pencil-img

214

Maš prav, da je ogromno dela zato sem jaz obupala, ko sem vidla recepte, tak, da jih raje kupim v slaščičarni, sploh na morju majo po navadi ful dobreuser posted image

clock-img

09.11.2005, 19:27

clock-img

kofetek2010

pencil-img

9555

ja, prosim! kar dvojno porcijo! user posted image

v Trzinki je njama :smajli ki se oblizuje:

clock-img

09.11.2005, 19:31

clock-img

magnolija

pencil-img

214

daj grema na eno duplo porcijouser posted image

clock-img

09.11.2005, 19:32

clock-img

Nasy

pencil-img

2899

Jaz jo naredim takole, pa baje je to original iz Sarajeva, vsaj tako mi je bilo rečeno.
-Testo (količina odvisna od velikosti pekača)
kupim, če greš na tržnico, je še najbolje, ker lahko poveš, da rabiš za baklave testo!
-mleti orehi-približno kilo (odvisno od velikosti pekača)
-maslo ali margarina, ki ga stopiš (z maslom so po mojem okusu boljše)

Najprej pekač fajn namažem z maslom, nato dam na pekač testo-velikosti pekača, kar je več, ne zavrži, ker lahko ponucaš v notranjih plasteh!
No, prvo plast premažem s stopljenim maslom in spet položim čez testo. To spet premažem in posipam z orehi, tako, da je enakomerno po celi ploskvi. Prekrijem, premažem, potrosim, tako do konca. Koščke, ki ti ostanejo pri rezanju, pa daš v notranje plasti.
Zadnji list pustim nenamazan. Vse skupaj razrežem najprej na kvadrate, nato pa še po diagonali, da nastanejo trikotniki.
Pokrijem vse skupaj z alu folijo in dam pečt.
Mmmm, kako lepo diši cela hiša, ko se pečejo!!!user posted image user posted image user posted image
Medtem, ko se pečejo, skuhaš vodo za polivanje in sicer:
1 liter vode in 800g sladkorja ali celo manj
sok limone
Vodo in sladkor zavri, nato pa naj se malo ohladi in dodaj limonin sok.
Baklave preveri, če so pečene( če je spodnja stran svetlo rjavkasta), odstrani folijo in daj za malo časa na visoko temperaturo, da porjavijo, pazi, ker lističi testa lahko letijo po pečkiuser posted image
Ko vzameš baklave iz pečice, jih polij s sladko vodo in jih pusti, da se lepo napijejo, jaz jih najraje pustim čez noč ali pa vsaj 2 uri, če ne zdržimo..njami..
Upam, da sem kaj pomagala..

clock-img

09.11.2005, 19:37

clock-img

baguSka

pencil-img

18631

in na kok stopinj jih pečeš user posted image in kok časa cca razn da porumeni user posted image

clock-img

09.11.2005, 19:40

clock-img

Nasy

pencil-img

2899

ma jaz pečem tam nekje okoli 170user posted image  kaj vem, kolko časa..po občutku..skor kako uro

clock-img

09.11.2005, 21:49

clock-img

PBJ

pencil-img

2189

No, ja po izgledu sodeč ni ne vem kajuser posted image user posted image , pa tako graciozno ime imauser posted image user posted image .
Bi jo pa poskusilauser posted image

_____________________________

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

clock-img

09.11.2005, 23:35

clock-img

ninocka

pencil-img

3080

Moja mami (po rodu srbkinja) prav, da se najboljse baklave v LJ kupijo v Mercatorju, dela jih pa baje en siptar iz Idrije. Je kupovala tud ene bolgarske, pa niso ble dobre.
Jih pa ona nikol ne dela (hvala Nasy za recept, jih bom spekla in jo razveselila), dela pa popke. Ko smo hodili dol smo pa jedli se tulumbe (mislim, da se tko napise) pa sladko (mnjami), pa ratluk (vrtnicni, tud mnjami)...
cist sem zasla s teme...se mi pa sline cedijo zdej...

Nasy, a orehi so brez kakrsnihkoli dodatkov, al je kaj zraven se zmesan?

clock-img

10.11.2005, 09:06

clock-img

SašaR

pencil-img

881

Ninocka!
Ja in najbolj prodane so te baklave od našega slaščičarja. Jaz sem delala skoraj eno leto pri njem za vikende in moram reči da imajo tudi druge stvari zelo dobre,...
Samo baklave so pa razvažali samo po primorskem,, ljubljanjskem in gorenskem in samo v Mercator trgovinah.
Ali jih že razvaža po celi Sloveniji ne vem, če pa bo katera pozorna na prozorno škatlico za dve ali pet komadov (plastična) in na vrhu je taka rdeča etiketa, potem je to to. So pa narejene na popolnoma naraven način, zdržijo pa ene 14 dni zaradi tega, ker so konzervirane v tej sladki vodi in se ne pokvarijo.

Ker se meni ne zdijo tako drage pri njih, jih raje kupim, kot da se jih lotim delati, ker je kar dela inše testo nora biti dobro - listnato in potem razvaljaš čez daš mlete orehe zaviješ narežeš na dolžino pekača jih pečeš, potem pa ohlajene zaliješ s sladko vodo.
Njamsi.
LP


_____________________________

21.2.2006 se je rodila naša princeska Neja

clock-img

10.11.2005, 11:15

clock-img

Nasy

pencil-img

2899

Ninocka, jaz ne dam nič drugega kot orehe, morda včasih mlete lešnike. Ma do sedaj so jih vsi pohvalili, celo ena sodelavka od naše mame je rekla, da so ji boljše, kot tiste, ki jih pri njih dol delajo.
Mislim, da bodo pri nas kmalu na sporedu..

Pa saj ni veliko delauser posted image  Meni se ne zdi, več mam dela s potico, kot pa z baklavami, ki jih samo zložišuser posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem