cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Avokado

clock-img

02.01.2013, 21:09

clock-img

Tippi

pencil-img

3574

Odkar sem poskusila pred leti avokado, je redno na našem jedilniku. Včasih "kartako" v solati, še večkrat pa kot namaz. Zdaj sem dobila večje število avokadotov (kakšna fletna beseda user posted image ) in jih bomo jedli, dokler jih ne pojemo. zjutraj, zvečer, čez dan user posted image Uglavnem. Edina slaba lastnost avokada je, da oksidira. Vedno uporabljam limono, ampak to ne dela user posted image Ne vem kaj delam narobe?? Včasih jo dam več, drugič manj, ampak, ni važno koliko dam limone, vedno oksidira. Razmišljala sem, da bi morala, ko bom recimo dala avokado v posodico za čez noč, da bo zjutraj za zajtrk (namreč zjutraj se mi ga ne bo dalo pripravljat), bi potem čez pokapala velikooooooooo limone, tako da prekrije vrhnjo plast? A mislite da bi to šlo?

Prosim za čim več idej, kaj naredite, da vam avokado ne oksidira? hvalaaaa user posted image

clock-img

02.01.2013, 21:46

clock-img

Felicita

pencil-img

5145

v neprodušno posodo (tupperware) ga zapri s polovico prerezane čebule.

ne sprobano, pobrano pa tule: http://irena.blog.siol.net/2012/10/31/avokado-in-cebula-to-sta-lepi-par/

< Sporočilo je popravil Felicita -- 2.1.2013 21:47:09 >


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

clock-img

03.01.2013, 05:01

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

Mi smo tudi ljubitelji avokada in jaz ga sploh nikoli nič ne mažem, kapljam ali neprodušno zapiram. Avokado odrežem po polovički, ravno kontra kot na tem linku (po ožjem delu). Obvezno not pustim koščico, da varuje notranjost oz jamico. Tako oksidira zelo mali del avokada (le mali krogec okoli koščice). Oksidira le 1mm v globino, tak da sploh ni problem odrezat ta mm drug dan vstran. Včasih pustim tudi po 3 dni v hladilniku in je še vedno samo ta mm za odrezat.

clock-img

03.01.2013, 07:50

clock-img

Tippi

pencil-img

3574

Hvala za idejo glede čebule, ampak po moje je ne bom potrebovala. Sem nagruntala in je uspelo user posted image Ko sem pripravila namaz, sem dala v posodico in čez pokapala veliko limone, tako da je prekrilo zgornji sloj in je bil zjutraj kot nov user posted image Okus pa tudi ni bil nič spremenjen zaradi večje količine limone.

Hope tud dobra ideja, ampak jaz itak ponucam vedno cel avokado, tako da nikoli ne naštimam samo ene polovičke user posted image

clock-img

08.02.2013, 18:00

clock-img

Pokora

pencil-img

1089

Za naslednjič:
Ko narediš namaz, ga prekrij s folijo za živila (s tisto prozorno). Folijo kar pritisni na namaz. Ne bo nič oksidiral :)

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem