Seveda je tukaj še druga stran, ja...
Delovna doba ti ne teče, torej to pomeni posledično manjšo pokojnino - če bodo takrat, ko bomo me dovolj stare, pokojnine sploh še... Nimaš plačanega dopusta, bolniške, porodniške,... Nimaš regresa, nimaš 13. plače (Božičnice), nimaš pospore sindikata (upravičenci do DSP nimajo sindikata, pa bi ga lahko imeli, glede na to, koliko jih je )... Nimaš možnosti kreditov, leasingov, povečanega limita, čekov, plačilnih kartic,...
Glede na to, da jaz pa hodim v službo in kljub temu nimam ničesar od zgoraj naštetega, bi se jaz še vedno odločila za to, da bi ostala doma.
Če si optimistka in če si dovolj motivirana, potem se tudi doma ne moreš poleniti in postati depresivna.
In če imaš povrhu vsega še tako delovno mesto, kjer ni potrebno neprestano izobraževanje in izpopolnjevanje (da ostaneš na tekočem v stroki), potem pa sploh ni problema. Ko in če bi čez nekaj let iskala službo, lahko mirne duše rečeš, da si bila zaradi otrok nekaj let doma. In bo vsak delodajalec pomislil:"Aha, ženska je porodniške in bolniške zaradi majhnih otrok že dala čez, torej bo zdaj lahko polno delala." To ti je pa plus, kolikor se meni zdi.