cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Ali katera ve...

clock-img

18.09.2005, 21:08

clock-img

CIPRESA

pencil-img

3497

...koliko časa dojenček lahko joka, da ni v njegovo škodo??? Ptavijo da lahko dobi prug, ali je še kaka nevarnost??? Ker naš Žiga je postal prava jokica samo jok in jok pa mu nič ne manjak(ni lačen in je previt in nima krčev), ker ko ga vzamem v naročje je po čudežu kar naenkrat tiho in to bi bil v naročju cel dan. Danes čez dan ni spal niti pol ure pa sem mislila da bo sedajle ponoči zato kaj bolje pa se še vedno buni in joka da bi ga vzela iz postelje jaz pa sem že čisto fuč in nimam več moči ga nosit po rokah.
Sem pomislila na to da bi ga vseeno malo pustila naj joka in bi se potem vsaj malo zmatral in MOGOČE tudi zaspal.

clock-img

18.09.2005, 21:53

clock-img

pinkiponki

pencil-img

489

Jst mislm, da ga ni kaj dosti za pustit, pri teh "letih" otrok pač rabi materino bližino in še ni scrkljan. Sej ga bo minilo...ni ravno v pomoč odgovor, sam če ga boš kar pustila pomoje ne bo kr bolš

clock-img

18.09.2005, 21:59

clock-img

Anonimen

Daj ga na eno fionto. Nekaj mora delovat. A si že poskusila s termoforjem v postali? Menda to ene delajo in pomaga, ker misli, da je pač eno toplo telesce blizu. Jaz sem Tiborja parkrat tudi na tesno povila v štruco, ampak za to moraš imeti kakšno raztegljivo dekico ali kaj takega. Glavo daš na vohal in spodviješ stranske vogale pod telesom. Se počuti bolj varnega. Kaj pa če mu kakšno pomirjajočo glasbo naštimaš, nekaj, kar posluša pa ga pomirja. Saj imajo tako nežno instrumentalno, prav za dojenčke. Jaz sem jo Tiborju vedno dala gor, ko sem ga dajala čez dan spat. Ma nekaj bi moralo paliti. Ne vem, za jokat je res še premajčken. A pa sigurno mu kaj ne fali? Saj veš, prevroče, prehladno ... kaj pa vem kaj je še lahko.

clock-img

18.09.2005, 22:03

clock-img

Spicy Black

pencil-img

326

Ojla
Kot se mi zdi je tvoj še majhen a ne? Tudi naš že od začetka ni skoraj nič spal čez dan in tudi sedaj ni veliko bolje. Po eno ali dve urnem budnem stanju zaspi za 15 minut do pol ure, več pa ne. Malce smo ga že pustili jokati pa kaj češ ko se mi je pol še bolj smilil, da sem skor še jaz zraven. Vem, da ti kdaj živci popustijo ker enostavno ne morš narest nič drugega kot nositi dete naokoli, pa vendar...stisni ga k sebi in ga pocrtaj..morda se tako umiri.
Meni se je kdaj zdelo, da bolj ko se jaz živčna bolj je dete nemirno in še več joka. Pa so tako crtkani, ko se skloniš k njemu in se mu nasmeješ, pobožaš in ti vrne takoooo velik nasmešek...Na take stvari se spomni kadar joka, pa boš videla, da boš vse skupaj lažje prenašala.
Huh čist sem se raznežila ...

clock-img

18.09.2005, 22:06

clock-img

Spicy Black

pencil-img

326

Aja zdej kot pravi Splišni..glasba..ja našemu je palila (in še pali ) glasba za dojenčke (tisti CD iz porodnišnice) malce bolj naglas, da začne poslušati, al pa vrtiljak ali pa če mu jaz pojem..

clock-img

18.09.2005, 23:04

clock-img

Anonimen

Jaz sem se tudi ful bala pruha. Pa sem to omenila zdravnici, da smo v skrbeh, ker toliko joče in ga nočemo preveč pustiti. Pa je rekla, da bo otrok dobil pruh, če je k temu nagnjen, tako ali tako, da jaz ne vplivam na to posebej. In naj ga ne nosimo, če vemo, da mu nič ne manjka. Res je, da otrok včasih joče zaradi dolgočasja, a ne pa vedno, kot je to pri vas. Če veš, da si naredila vse, kar bi mu lahko manjkalo, ga lahko tudi pustiš par minut.

clock-img

19.09.2005, 06:19

clock-img

Lunca1

pencil-img

6022

Ne vem če tvoj zaspi med dojenjem. Moja je, problem pa je bil če sem jo odložila v posteljico, kjer se je takoj zbudila - mrzla postelja. No in sem jo začela dojit na plenici, ki se je segrela z njo in ju obe dajala v posteljo in je zaleglo. Včasih sva posteljo segrela s termoforjem. Imam Leschija, to je v bistvu termofor s peškami, ki ga segreješ v mikrovalovki ali pečici. Je tudi pomagalo. poskusi res tudi z glasbo. drugače pa naj ga malo nosi še tvoj mož ali ga prevzame med dvemi dojenji, da se še ti malo odpočiješ.

clock-img

19.09.2005, 07:25

clock-img

CIPRESA

pencil-img

3497

No da vam povem kako je bilo potem ko sem to odpisala se je naš Žiga spet začel jokati pa sem ga mal pustila v posteljici in z njim jokala še jaz mož pa mi ga je prepovedal vzdignit. In po ene 3 minutah jokanja (ne samo joka tudi vpitja in cviljenja) je lepo zaspal in se začel v spanju smejati.
Ja mislim da res samo hoče biti skos v naročju in da ga nosim. Grozno je bilo vam povem da sem jokala bolj kot Žiga ko sem ga gledala v posteljici. Ampak mislim da sem ravnala kar prav, ker če ga bom navadila skos na rokah potem bo groza.
Hvala vam za odgovore!!!

clock-img

19.09.2005, 07:45

clock-img

dory

pencil-img

8852

nas se od samega zacetka dere dokler meni ne popustijo usesa...ko je bil se majhen sem ga pustila max 15 min, zdej pa tud po vec kot pol ure ne neha...ve tocno mali mulc do kam mora...

clock-img

19.09.2005, 09:02

clock-img

Naja31

pencil-img

5653

Moj je tudi bolj med jokcami. Ma, kaksen jok, to je dretje. Do zdaj sem ga max, pustila 15 minut, ampak ni nehal. Je bilo se huje. Se pa ogromno prenosimo po rokah, ker zdaj je pa ze tako navajen.
Saj bi ga pustila jokati, ce bi cez 5, 10 minut nehal, ampak ne, on bi se drl tudi 2 uri ce bi ga pustila, kar pa ne bom.

clock-img

19.09.2005, 23:09

clock-img

ninocka

pencil-img

3080

Mogoce je pa tvoj eden izmed tistih otrok, ki rabijo jok, da zaspijo

Moj tud zadnje 3 dni vsakic, ko ga polozim v posteljico zacne jokat, ko ga dvignem, se pa zacne smejat. Pa se zdej, po tistem ko se nahranmo, ulezem, si ga polozim na trebuh (busi na busi) in ga potem ene 15 minut bozam (dokler ne slisim, da cist spi). Potem ga dam pa spat. Zaenkrat se je obneslo, upam pa tud, da je bil pod vplivom polne lune in da se bo to zdej umirilo .

Drugace bom pa probale se vse ostale nasvete, ki ste jih dale Cipresi!

clock-img

20.09.2005, 07:36

clock-img

mimica

pencil-img

354

Joj, Cipresa še kako dobro vem kako je to. No, mi na začetku nismo imeli teh težav, je samo spal. Začele so se nekje pri dveh mesecih in se stopnjujejo (star bo štiri mesece ). Ko je dobil krče, se je odvadil sam zaspati, saj smo ga nosili, ko ga je zvijalo. Vedno sem bila pristaš tega, da otrok ne more biti razvajen. Sedaj vidim, da mogoče pa malo le je . Spi na rokah tako močno, da ima odprta usta, roke mu padejo ob telo in je čisto raven, kakor hitro ga dam v posteljo, se najprej začne zvijat, nato pa jok. Nič ne pomaga, ne božanje, ne trepljanje, joče tako zelo, da je čisto zaripel. Ga vzameš v naročje, je takoj vse OK in spi dalje. Sicer je slaba tolažba, a nekateri otroci rabijo to. Bližino mame. Se bo minilo... Enkrat...

clock-img

20.09.2005, 07:43

clock-img

CIPRESA

pencil-img

3497

Ja mimica saj vem ampak mislim da se je moj malo razvadil tako kot praviš ti takoj ko ga vzamem v naročje ko bi odrezal pa še pol ko je nekaj časa v naročju se moram sprehajat da nisem na miru mislim too much in to dober mesec star dojenček ki že gleda in opazuje vse stvari okoli sebe kot bi bil star 3 mesece.

clock-img

20.09.2005, 08:27

clock-img

mimica

pencil-img

354

Cipresa, zgleda da imava zelo podobna fantiča. Pri našem pa moramo plesati ali pa zibat. Takoj ve, da sediš, še huje, še preden dam rit dol na stol se dere ! Najbolj smešno pa je to, da ga nikoli nisem dosti nosila na rokah. V bolnici je sam zaspal v posteljici, enako doma. Vedno je bil v košari. Ne vem, res ne.

clock-img

22.09.2005, 08:33

clock-img

Amoss

pencil-img

743

No pa naj še jaz povem svojo zgodbo.
Ko sem rodila sem vsem strogo prepovedala nošenje,zibanje,...Tako da mala nikoli ni vedela kaj je zibanje in nošenje.
Morem reči da do danes ko je stra 3 mesece in pol nisem imela še enega problema.Si je pa umislila novo finto, me je zelo bolelo, sem dva dni jokala da so bile poplave.Enostavno se več ne pusti pocartat.Sploh noče biti na rokah.Ko jo vzameš v naročje se joče.
Zvečer jo skopam, položim v posteljico, dobi flašo kr v posteljico in zaspi.Nobenega obroka ne poje v naročju.Skratka moja pa joče takrat ko je na rokah.Najraje je v stolčku za hranjenje,v kuhni zraven mene in se igra.
No malo prehitro je za to da se noče več pocartat, mi je zelo hudo ko kr joče ko je več kot 10 minut na rokah.
Najprej sploh nismo vedeli zakaj joče.Prvi večer se dere, pa dere pa jo nosima,...pa noče jest pa se prav zverinsko dere.Pol pa me razkuri pa rečem pol pa se deri v posteljci na rokah se neboš.Pa jo položim in glej ga zlomka utihne.Pa čez 10 min probam da bi jo ven vzela, pa jok, pa jo dam nazaj pa vse ok,..
No sem še žalostna ampak kaj čmo,..

clock-img

22.09.2005, 09:21

clock-img

Anonimen

Mislim da če veš da mu nič ne manjka, ga kar lahko pustiš ene 10 minut. Vendar glej na uro. Nam mamicam se zdijo te minute hudičevo dolge, zato bi šle k njim že po 2 minutah, mislimo pa da joče že pol ure. Boš kmalu videla ali mu res nič ne manjka ali pa mu nekaj, pa še nisi pogruntala.
Jaz sem svojo pustila enkrat tudi 20 minut, pa sem potem videla da je bilo dejansko res nekaj narobe (zaradi sezama, ki sem ga pila, je očitno imela krče).
lp
Tash

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem