cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Alergija na orehe pri 3 letih???

clock-img

27.01.2006, 12:15

clock-img

katjandraž

pencil-img

1238

Pozdravljene!

Sinko bo kmalu dopolnil 3 leta in pol, do zdaj nisva imela nobenih težav z alergijami. Pred božičnimi prazniki so se mu po stopalih in gležnjih pojavile rdeče pike, podobne pikom komarjev, ki pa ga popolnoma nič ne motijo. Sem klicala dežurnega zdravnika, ki je rekel, da je to najverjetnje alergija in naj mu dam Claritine. Enako je potrdila tudi njegova pediatrinja, vendar ko smo šli k njej, so pike že izginile. Nikakor nam ni potegnilo, kaj je takega jedel.

V torek zvečer je jedel orehovo potico in v sredo zjutraj so se pike spet pojavile. Klicala sem v ZD in mi je sestra rekla, naj mu dam par dni spet Claritine, če bi se poslabšaklo, pa ga moram pripeljat pokazat. Včeraj pa sva bila itak v ZD, ker je imel zobarja in sem ga peljala še do zdravnice, na žalost pa ni bilo njegove, ki ji res zaupam, ker je delala popoldne. Tudi ta zdravnica je rekla, da je to alergija in nama predpisala strogo dieto. Vse oreščke, lešnike ipd, vse kar ima umetna barvila in konzervanse, prepovedala mu je sadje, razen banan in jabolk, morske ribe, svinjino, čoklado, bombone ipd., pa sigurno sem kaj pozabila napisat. Mali je šel po pregledu v vrtec za 3 ure in sem mu še prej dala Claritin. Ko sem prišla ponj, rdečih pik ni bilo več, videlo se je le, kje so bile. Tako je ostalo do danes, ko sem ga peljala v vrtec. Doma pik še ni bilo, v vrtcu pa, s tem da je pred odhodom dobil Claritne. Meni ni nič jasno????

Kakšne imate ve izkušnje? Je smiselno 1 leto držat strogo dieto, če sem skoraj 100%, da so krivi orehi? A se je držim samo, dokler pike ne izginejo? Naj poudarim, da na srečo nima nobenih težav z dihanjem, zatekanjem, še srbi ga nič. Pa naš princ je že tko en suhi-muhi. A ga čem še kam peljat pokazat?

Vem, da je to res majhna težavica, če jo primerjam z vašimi, tako da mi ne zamerite, če vam preveč morim. LP vsem!

clock-img

27.01.2006, 17:33

clock-img

tehnofil

pencil-img

3160

Če si 100% da so krivi orehi potem se drži diete. Morda, če je lahko jedel čokolado jo po moje lahko še VČASIH in MALO (ker otroci so otroci). Včasih redko bonbon. Ostale diete se pa kar drži. Ker stvar je v tem, da se mora telo odpočiti (ali kaj) od vseh alergenov ne samo od tistega zaradi katerega je POSTALO VIDNO. To so vse vrste oreškov, konzervansi, citrusi ipd. Tudi med.
Bolj kot se boš držala diete, večje možnosti so, da po 1letu ne bo alergije.
l.p.

P.S.
Razen če misliš, da se mora problem stopnjevati do te mere, da postane resna težava in imaš na to strogo dieto ne vem koliko časa.


< Sporočilo je popravil tehnofil -- 27.1.2006 17:36:05 >

clock-img

28.01.2006, 00:27

clock-img

@

pencil-img

136

Lahko da je alergičen tudi na kombinacijo živil, ne le na eno. Možno je tudi, da je alergičen na več stvari, pa mu je pri enem močnem alergenu "ven vdarilo". Takšna dieta se mi zdi kar stroga za 3-letnika. Tudi mi smo se ubadali s podobnim vprašanjem, zato smo šli na Bicom testiranje in smo takoj vedeli, pri čem smo. Tudi jaz sem sumila samo mleko, pa se je pokazalo, da je še več vzporednih (manj močnih) alergenov.

Držim pesti, da sadje in bombončki ostanejo na vaši mizi! user posted image

Afna

clock-img

28.01.2006, 01:04

clock-img

KODA

pencil-img

4015

Pelji ga na testiranje k alergologu,da se bo točno vedelo,kaj sme in kaj ne.

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

clock-img

29.01.2006, 19:21

clock-img

katjandraž

pencil-img

1238

@, mi lahko, prosim, napišeš o tem bicom testiranju! Kje to delajo, rabiš napotnico ali je samoplačniško?
Drugače so pa pike izginile, so bile nazadnje vidne v petek zjutraj!user posted image  Jutri bom poskusila dobiti po telefonu še njegovo pediatrinjo, da vidim, kaj ona meni.

Hvala vsem za nasvete! Lep začetek tedna!

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem