Ja Svetka in vse ostale, verjamem da je za zjokat. Dieta je grozna, sploh pri malo starejših otrocih (2,5 let in naprej), ko že gledajo kaj jejo drugi oni pa ne smejo.:((
Jan je bil že od rojstva ves čas pikast - sploh v pregibih. Nekaj časa so me hotli prepričat da se mu čisti kožica, pol sem pa le vztrajala za napotnico. Na Alergološki kliniki v LJ so nam tako diagnozo postavli že pri 4 mesecih in sem bla že jaz na dieti ker sem Jana dojila do 8 meseca. Pol pa smo mu že od začetka dajal samo "dovoljeno" hrano, kar pa je pri toliko alergenih res bolj enolično.
Namesto kravjega mleka je Jan pil Pregomin, pol smo začel kupovat pa riževo mleko. Za zajtrk je jedel marmelado, dovoljena margarina je GEA, od paštet lahko jejo Argeto, ki je brez konzervansov, probal smo tudi posebno klobaso (Poli) pa ni blo nobene reakcije.
Za kosilo ni takega problema: od mesa ne smejo jest sam svinjskega tako, da smo jedli piščanca in purana na sto načinov, pa krompir in testenine,... Barilla so brez jajc!:bravo:
Glede arašidov morte bit pa zelo pozorne, ker se nahajajo u mnogo živilih, ko si niti mislil nebi: hrenovke, kečap,...
Svetka, na srečo so bile naše babice še bolj panične kot mi sami in mu res niso dajale nič "prepovedanega" za jest. Sploh ko so vidle kako je reagiral - takoj pikice po celem telesu...
Za zaključek te more z alergijo pa smo poskrbeli kar sami. Hodli smo na bioresonančno terapijo, ki je seveda medicina ne priznava:zmeden: in se alergije znebili v treh tednih. Danes je od terapij minilo 8 mesecev, pa Jan brez posledic uživa pečena jajca, pa pije kakav in je jogurte, skute,...:bravo: Punce stvar res deluje in se definitivno splača probat!
Aja, pa še to: pred enim mesecem sva imela ponovno kontrolo in teste v LJ in kaj so pametni zdravniki ugotovili? Da se mu alergija sicer malo popravlja vendar mormo bit pa še vedno na strogi dieti :zmeden: - saj ne vem ali bi se človek smejal al jokal?
LP