Pozdravljeni,
ker pri sinu nisem imela takšnih težav, bi prosila za kakšno mnenje, katere imate izkušnje s tem.
Hčerka je stara slabe 3 mesece. Že skoraj od rojstva sva na Novalacu navadnem. Dobro ga je prenašala, zadnje čase pa ga zavrača, toda ne vsak dan, ne pri vsakem obroku. Drugače nima krčev, samo malo občasno. Spi celo noč, ponoči se ne hraniva. Velikokrat pa opažam, da ko začne piti po steklenički, naredi par požirkov, nato pa ji začne pokati po trebuščku in jo očitno zvijati (vidim ko ima nemirne nogice in jih krči in brca sem in tja..., velikokrat se takoj tudi pokaka bolj tekoče med hranjenjem. In seveda spije 30 ml in noče niti požirka več, tudi če ne je 6 ur ali več. Včeraj je npr. jedla ob 15,00 (je pojedla 150 ml, nato pa do 21,00 ni hotela nič, ker takoj ko je začela jesti jo je začelo mučiti po črevesju in ni hotela piti, pa še ob 21,00 sem ji komaj uturila cca 80 ml. V četrtek recimo pa je vseh pet obrokov pojedla normalno, dan pred tem pa spet mučenje. .. Poliva ne, tudi blato ima vsaj za moje pojme normalno (bolj tekoče ali kašasto rumenkaste barve, včasih tudi malce zelenkasto). Strah me je, ker je danes zjutraj imela čisto suho pleničko ker je včeraj tako slabo jedla (da ne bi dehidrirala)
Ali bi to zavračanje hrane lahko pomenilo alergijo na KML, glede na to da je pa prej dva meseca normalno prenašala Novalac? Formule zaenkrat še ne bom menjala, ker bolj menjaš večjo "sranje" narediš (lastne izkušnje), razen če je seveda prisotna alergija... Hvala, lp
A.