Meni je pedijatrinja pri drugem otroku rekla, da danes nima vec hrana tako velik vpliv na alergijo, kot jo imajo ostale stvari ( oblačila, kemikalije, praški, plenice, kreme itd ). Rekla mi je, naj otroku dajem vso hrano, samo tistih petih alergenih živil se naj izogibam do enega leta starosti. Tako da sem sinu ze nekje po tretjem, cetrtem mesecu zacela dajati pravo hrano, ampak v razmakih, kar pomeni vsak teden nekaj novega, da sem videla reakcijo. Je vcasih dobil majhne pikice po določeni hrani, in sem jo umaknila z jediilnika za par dni, ampak te pikice niso bile alergija, ampak reakcija telesa na nekaj novega. Tako da ce hrano res postopoma uvajas in spremljas, nimas tezav z ugotovitvijo, na kaj je lahko otrok "alergicen" oz na katero vrsto hrane se mu telo odzove s flekami. Dokler se "alergija" kaže s fleki, ni problem čez določen čas spet poskusiti dati to hrano, a v kolikor gre za hudo alergijsko reakcijo, je pa obisk zdravnika nujno potreben.
Glede plenic, sem pa jaz pri obeh otrocih imela probleme in sicer pri menjavi. Če sem zamenjala plenice so se jim spustili fleki, ampak če sem te plenice obdržala dlje časa, se je telo na njih navadilo. Nisem prakticirala menjavanje, ampak včasih ni bilo plenic, katerih sta bila vajena in sem mogla kupiti druge in jih tako tudi porabila, s tem da sta jih otroka vsaki dan bolj sprejemala.