cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Alergija- na kaj?

clock-img

15.05.2011, 08:49

clock-img

P1ka23

pencil-img

42

Naš malček je star je star 15 mesecev.  Rodil se je lani februarja in nekje aprila, maja smo opazili na levi ključnici hrapav rdeč flekec, ki smo ga imeli nekje do jeseni. Pediatrinja nam je predpisala kremo, ki so nam jo zmešali v lekarni (hladilno mazilo in olivno olje) ta kremica nam je samo malo pomagali. Ker flekec ni izginil smo odstranili mehčalec, cotke 2X preprala, kopali se brez šampona,.... pa kljub temu ni izginil user posted image .  V jeseni smo tako dobili napotnico za alergološke teste- vsi so bili negativniuser posted image . Samo flekec je bil še vedno tuuser posted image .  Tako, da hrana ni kriva, kuža, ki ga imamo v hiši tudi ne!  Nato nam je pediatrinja svetovala naj poskusimo z Eucerinom. Kupili smo kremo in kopel in flekec  je izginil (nekje konec oktobra).
Tako smo čez zimo imeli mir user posted image . Sedaj pa se je spet pojavil pod vratom (smo mislili,  da ga je mal kapica ožulila, da smo jo preveč na tesno zavezali) in na obeh ključnicahuser posted image . Ker je sedaj že star 15 mesecev se sedaj tudi že "veselo" praska (ker ga srbi) in s tem samo še bolj razdraži kožo. Spet mažemo z Eucerinom- ne pomaga nič. Lekarniška, ki smo jo dobili na recept tudi ne pomagauser posted image
Edina varianta nam ostane, da je to alergija na sonce (kljub temu, da so flekci pod oblačili). Ati je bolj svetlopolti in ima alergijo na čebelji pik. Jaz sem temnopolta in nimam nobene alergije. Koža zgleda suha, hrapava in malo rdeča (brez "vodnih"pikic oz. mehurčkov).

Res ne vemo zakaj se pojavijo in od česa pridejo?! Če ga ne bi tako srbelo bi še nakako šlo, tako pa se praska in vleče oblačila vstran, da lahko pride do kože.

Vsakršni predlogi, nasveti in izkušnje so dobrodošli.

clock-img

18.05.2011, 00:19

clock-img

honey

pencil-img

2567

Kaj pa, če je to atopični dermatitis? Naš taveliki sin je imel iste težave, ki so se mu začele letos pozimi. Pa so mu tudi najprej zmešali isto kremo v lekarni, mu ni nič pomagala. Potem je dobil Elocom kremo, ki je takrat pomagala, ampak se je problem spet pojavil. Potem pa sem zase kupila v "natur" lekarni koloidno srebro, ki naj bi bilo naravni AB. S tem sem mu 2x pošpricala in je izginilo user posted image user posted image user posted image Tukaj si lahko več prebereš o tem: http://www.koloidnosrebro.si/content/10-uporaba-koloidnega-srebra
Poskusi, nam je pomagalo.

_____________________________

V meni živi vitka ženska, ki bi rada prišla na površje. Običajno to kozo lahko utišam samo s piškoti.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem